Сакскобургготски: Не умеете, Дайнов, да си управлявате селяните (откъс от новата книга на политолога)

корицата на книгата

корицата на книгатаИзлезе "Записки по революцията" (1997-2017) на Евгений Дайнов /издателство ЕРА/. Това е личният му разказ за събитията между зимата на 1997 и пролетта на 2017 година. Както казва авторът: "В началото на този период беше освобождението от последните остатъци от "реалния социализъм" и убедеността, че българите най-сетне сме тръгнали по "слънчевата страна на улицата", както се пее в легендарното парче на Луис Армстронг.
Между случките и приключенията, развиващи се общо взето из целия свят, става ясно, че в съвременната революция няма нищо страшно или заплашително. Напротив, революцията – това е най-шареното, любопитно, омайващо и често забавно нещо, в което човек може да участва. По пътеките й, освен това, бродят интересни и цветни хора, които е по-добре да познаваш, отколкото – не."


В "Записки по революцията. В България и другаде" политологът разказа за революционните моменти, на които е станал свидетел от 1962 г. до 1989 г. - в СССР и България през 60-те, в Англия през 70-те, в България, Франция, Англия и СССР през 80-те. Втората част е "Началото на прехода. Записки по революцията (1989 – 1996)"


Инак с царя останахме в студено-прилични лични отношения, защото и двамата знаехме как (и защо!) да не превръщаме политическия си конфликт, колкото и да е остър, в лична свада. Нито аз някога го обидих лично, нито той – мен (с Огнян Минчев доста бързо се сдъвкаха на лична основа, защото и двамата прекалиха).
Та обаждат ми се един ден от офиса на "министър-председателя, Негово Величество" (така го титулуваха) да отида на среща. Отивам, без да знам по какъв въпрос. Гледам: секретарките са същите (не бяха забравили какво кафе пия), канарчетата в клетките – и те. Не е пипнат и изисканият кабинет, наследен от Костов.


Викам си на акъла: аха, това е символна заявка, че Симеон иска близост със СДС. Затова ще да ме привикал...


Нищо подобно, оказа се, не беше в дневния ред на премиера-цар, който веднага хвана бика за рогата:


– Не умеете, Дайнов, да си управлявате селяните...


Я пак? Какви селяни, какви пет лева...


– Вие, Дайнов, им пазите школото; а те ни пращат такива доноси по ваш адрес, че според правилата трябва да ви дадем на прокурор.


Гледа строго през очилата, скулите му – изострени и леко зачервени; работата е сериозна. Аз се чувствам все по-нелепо в ултраофициалния костюм, в който се бях напъхал заради тази среща.


Величеството продължава:


– Вижте какво ще направим. Ще отидете в сградата отсреща, в Министерството на просветата. Ще търсите зам.-министър Мукадес Налбант и тя ще ви обясни подробностите.


Пресичайки Ларгото, звъня на нашия приятел и съратник Яшар Шабан и го питам що за птица е тази Мукадес. "Серт кадън, Евгений ефенди, кутсуз баян" – отвръща Яшар бей.


По онова време учех турски (не го научих), та си общувахме на попара от моя език и неговия.
Лошава жена била. Май загазих...


След минути съм в кабинета на въпросната Мукадес, която се оказва ниска, кръгла и доста дръпната жена. Малкият ѝ офис е побелял от хартии, разпръснати по бюрото, на дивана, на масичката за кафе и по пода. Тази да не би да си подрежда архивата?


Слага ме да седна на креслото за гости (свободно от бумаги), а тя самата се паркира на стола зад бюрото си. Гледа ме строго, от горе надолу (явно е вдигнала стола на "макс"), и после с широк жест привлича вниманието ми върху хартиите, покрили офиса:


– Ще трябва да се запознаете с всички тези сигнали...


Сигнали? Да не сме се върнали в 80-те години?


Оказа се – бяхме. Ставаше дума за над 60 доноса, всичките писани от мои съселяни, работещи в училището, което пазех от закриване – т.е. съхранявах им местоработата – от 1994 година насам.
Повечето бяха писани до премиера Костов и президента Стоянов, последните няколко – до премиера Сакскобургготски.


Не играят на дребно моите съселяни, право на големите началници донасят...


Защо тази Мукадес ги беше пръснала из целия офис, вместо да ми ги представи в спретната купчинка? За да се ошашкам, разбира се.


Ама аз за последен път се бях шашкал някъде в средата на 80-те...


– И какво очаквате от мен? – питам студено.


– Да прочетете например последния сигнал и да ми дадете поне една причина да не го придвижа към прокуратурата – отвръща тя още по-студено, та чак ледено.


Вземам, чета творението на съселяните ми:


Така и така, Ваше Величество, който сте велик и мъдър и Отечеството е честито, че си дойдохте да го управлявате и да ни водите към светли бъднини (подмазвачи ниедни!), бързаме да донесем, че лицето Евгений Дайнов е откраднал 137 милиона деноминирани лева от помощно училище "Васил Левски" в село Миндя, община Велико Търново. Та ако може, да го тикнете тогоз в дранголника.
Отдолу – една дузина подписи. Един вид петиция.


Избухвам в смях, а тази Мукадес ме гледа с рязко изострен поглед. Наистина – серт жена, но на мен ми е смешно:


– Вижте, Налбант, годишният бюджет на училището е десетина хиляди лева; аз намирам дарения за още горе-долу толкова. Уверявам ви: това училище цялото да си го сложа в джоба барабар с опитното поле, не струва 137 милиона деноминирани лева. Нещо повече: селата Миндя, Капиново и Мерданя, взети заедно – и те не струват 137 милиона деноминирани лева...


Размина се. Явно прецени, че ще стане смешна, ако прати този "сигнал" до прокуратурата.


Това селяните са много неблагодарен биологичен вид. Ти им пазиш хляба, а те – доноси до ръководството. Когато две-три години по-късно ми се обади Даниел Вълчев, тогава просветен министър, за да ми каже, че ще закрие училището в Миндя – този път не се възпротивих. Най-малкото знаех, че държавата вече е изградила система, при която освободените ученици няма да останат на улицата – с ЦСП /Центъра за социални практики - бел. ред./ бяхме участвали в цяла камара проекти за появата на така наречените "ресурсни учители", които да се занимават с увредени деца в общообразователните училища.


Децата нямаше да пострадат; а селяните си го изпросиха. Оставих Вълчев да закрива. Разбира се, оставайки най-сетне без заплати, потърпевшите (доносниците) пак мен обвиниха...


Бях виновен, когато имаха заплати; и пак бях виновен, когато се оказаха без такива. Няма оправия.

Ключови думи към статията:

Коментари (101)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5916 Весело

  Плах опит да наподоби Хаджийски ! спорен резулта.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 2. 2 Профил на пустиняк
  пустиняк
  Рейтинг: 565 Неутрално

  Дайнов, Дайнов... прав е един професор нашумял със статистическата си оценка за клиничните диагнози за хората в България. На един автентично десен човек не може да му е лесно тук.

  Чайка - вожд и учител на Цацаров & Гешев. Не съм ЗА пРезидента а ПРОТИВ мафията и беззаконието да управляват в България!
 3. 3 Профил на hasmokar
  hasmokar
  Рейтинг: 973 Неутрално

  На най грънци спасявали иудеи,ко не беа напънали немеца на източния фронт. Вапцаров оти царот не помилва.

 4. 4 Профил на simval
  simval
  Рейтинг: 858 Неутрално

  Имаше една поговорка, не помня каква, нека я приемем за индианска в случая, "Интересно, не съм му маправил никакво добро, та толкоз да ме мрази."

  Аз не зареждам в Лукойл.
 5. 5 Профил на Нинов
  Нинов
  Рейтинг: 2622 Неутрално  Царят с кви тъпотии си е бил губил времето.


 6. 6 Профил на Нинов
  Нинов
  Рейтинг: 2622 Неутрално  Иначе Дайнов е имал грешното поприще.
  Не у-ще, а чешмичка е требало да тури в с. Мипдя.
  Тогаз щеше да зарадва цара.
 7. 7 Профил на venci4
  venci4
  Рейтинг: 1100 Неутрално

  Над казана с българи не трябва дявол..

  Платени форумни тролчета, така ли ви възпитават на Позитано? http://prikachi.com/images/793/8000793h.jpg
 8. 8 Профил на dedoliben
  dedoliben
  Рейтинг: 2385 Разстроено

  Правдив разказ как работи държавната машина.
  Помислете какъв ресурс е впрегнат не да се изобличи престъпника а да се предупреди че има нещо и да внимава.
  А за старият Дайнов младите Левчев Дилов,Кънчев,Иванов и Йончева например ми те са си наши кучи синове.
  Нека да побръмчът да създадът малко шум в системата .
  Да се види какви десиденти е раждала ражда и сега българска майка юнашка.

  "Моите министри са англофили, моите генерали са германофили, моят народ е русофилски, само аз останах българофил". Цар Борис III
 9. 9 Профил на imar
  imar
  Рейтинг: 243 Неутрално

  Не мога да повярвам , че един премиер и един министър са седнали сериозно да се занимават с такива простотии, вместо директнода пратят доносите в кошчето или пък на прокуратурата, само че за клевета и лъжесвидетелстване.
  Но пък ми стана интересно: те селяните защо са го натопили?

 10. 10 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3173 Весело

  за сметка на това пък едни нови успешно си управляват децата на кореспонденти , шофьори в УБО , началници на ловни стопанства , писатели .....

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 11. 11 Профил на George Svinarov
  George Svinarov
  Рейтинг: 899 Неутрално

  Бедни, бедни Македонски...

 12. 12 Профил на Lemmy
  Lemmy
  Рейтинг: 2263 Весело

  Е-еее, Дайната съвсем е свалил гарда. От британските полковници, дето му козируват до селските доносници. Друго си беше кога решаваше световните съдбини с Ми-6.

  http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2016/01/13/2683489_kogato_britanski_polkovnik_koziruva_na_politolog_otkus/

 13. 13 Профил на zhivko6461
  zhivko6461
  Рейтинг: 1849 Неутрално

  Нова глава от "Житие и страдания грешнаго Евгения Дайнова" - "Срещи с другаря Цар".
  В последно време най-популярните СМИ в България ни запознават с подробности от живота на политолога проф. Дайнов на село. От отказа от софийско жителство (така ценно и трудно достижимо някога), през разглеждането на взаимоотношенията му със съселяните от висши държавни органи, монтаж и ескплоатация в рамките на закона на фотоволтаични панели, приготвянето на зимнина от екологически чисти продукти и т.н. Не е необходимо особено старание за обикновения гражданин на републиката да се информира и аз ангажиментите на господин професора по политология към рока.
  Нищо лошо. Популярна личност. Може би най-популярната в страната в областта личен живот. По популярна дори от ... заемащите висши държавни постове.

 14. 14 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3173 Весело

  Е-еее, Дайната съвсем е свалил гарда. От британските полковници, дето му козируват до селските доносници. Друго си беше кога решаваше световните съдбини с Ми-6.http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2016/01/13/2683489_kogato_britanski_polkovnik_koziruva_na_politolog_otkus/
  —цитат от коментар 12 на Lemmy


  това беше много добро , и също толкова истинско

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 15. 15 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3322 Неутрално

  Боклук нация сме - заслужаваме си и Царо, и Пожарникаро.

  Всичко читаво бива стъпкано, всеки, който си опитва да ни извади от калта, бива оплют и обруган.

  Само че от шест месеца насам доносничеството се ИНСТИТУЦИОНАЛИЗИРА - вече прокуратурата може да се САМОСЕЗИРА по АНОНИМЕН СИГНАЛ в частна медия.

  Всеки с два грама мозък в главата разбира какво озночава това: СТАЛИНИЗЪМ.

  PS Една корекция на Дайнов: On the Sunny Side of the Street не е песен на Луи (не Луис) Армстронг, а ария от мюзикъл на Фатс Уолър по текст на Дороти Фийлдс. Заглавието не го помня.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 16. 16 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 4281 Неутрално

  Това което пише Дайнов е КОШМАРНО и като фактология, и като СЪПРИЧАСТНОСТ НА ДАЙНОВ и СЪУЧАСТИЕ В КОШМАРА.
  КОШМАРА не е в доносите на завистливите съселяни.
  КОШМАРА е в това, че т.нар. „величество” ИЗПОЛЗВА ДОНОСИТЕ ЗА ШАНТАЖ !
  КОШМАРА е и в СЪУЧАСТИЕТО НА ДАЙНОВ в случващото се.
  Вместо ДА НАПРАВИ ПУБЛИЧНА ОЩЕ ТОГАВА тази пошла пиеска и да изведе още неунищоженото тогава гражданско общество на улицата, той предпочита да се мишкоса и да се направи, все едно НИЩО НЕ СЕ Е СЛУЧИЛО !
  Защото ДНЕС пиеската описана от Дайнов вече е НЕИЗМЕННА ЧАСТ ОТ ЕЖЕДНЕВИЕТО НИ.
  Бюрата и Масичките за кафе на КАДЪНИ и ЕФЕНДЕТА на ниско, средно и високо ниво в т.нар. вече „държава” са ЗАТРУПАНИ ИМЕННО С ТАКИВА ДОНОСИ, до степен, че вече е невъзможно дори да се мечтае за действие на който и да било в тази т.нар. „държава” без ШАНТАЖА НА ДОНОСИТЕ.....

 17. 17 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3322 Неутрално

  До коментар [#16] от "Hawaii":

  "ДНЕС пиеската описана от Дайнов вече е НЕИЗМЕННА ЧАСТ ОТ ЕЖЕДНЕВИЕТО НИ.
  Бюрата и Масичките за кафе на КАДЪНИ и ЕФЕНДЕТА на ниско, средно и високо ниво в т.нар. вече „държава” са ЗАТРУПАНИ ИМЕННО С ТАКИВА ДОНОСИ, до степен, че вече е невъзможно дори да се мечтае за действие на който и да било в тази т.нар. „държава” без ШАНТАЖА НА ДОНОСИТЕ....."

  ++++

  Абсолютно точно.
  Lasciate ogni speranza.
  Надежда всяка тука оставете.

  Затова, който може и знае как - прав му път към по-добри места.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 18. 18 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 2775 Неутрално

  Над казана с българи не трябва дявол..
  —цитат от коментар 7 на venci4


  Не си ходил много по света, затова пишеш тая басня. Германците например, са много по-големи доносници от българите! Ако имаш кола без номера, за части, и я изкараш 20 см. извън двора си, поне десет ще те докладват в полицията, общината, и Бог знае къде ще се сетят!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 19. 19 Профил на zegi
  zegi
  Рейтинг: 470 Неутрално

  "Така и така, Ваше Величество, който сте велик и мъдър и Отечеството е честито, че си дойдохте да го управлявате и да ни водите към светли бъднини (подмазвачи ниедни!), бързаме да донесем, че лицето Евгений Дайнов е откраднал 137 милиона деноминирани лева от помощно училище "Васил Левски" в село Миндя, община Велико Търново. Та ако може, да го тикнете тогоз в дранголника."
  Ееее, това не придава автентичност. Използването на Алековия изказ, имим пред вид.
  Трудно е да се повярва, че селски чиновници от началото на 21 век пишат точно като бай Ганьо и Гуньо Адвокатина от края на 19-ти. Най добре щеше да е , Генчо да сканира доноса да го видим и ние.

 20. 20 Профил на Нинов
  Нинов
  Рейтинг: 2622 Неутрално

  До коментар [#18] от "lz2":

  трябва да се прави разлика м/у докладване на нередности в полицията и оклеветяване с неверни данни.

  В Германия ако правиш второто - Гестапото ще ти шатне канчето.

 21. 21 Профил на George Svinarov
  George Svinarov
  Рейтинг: 899 Неутрално
 22. 22 Профил на George Svinarov
  George Svinarov
  Рейтинг: 899 Неутрално

  До коментар [#16] от "Hawaii":

  Нямаш право да съдиш така. Да се беше заел ти. Може да е имал лични задачи човекът. Пък и в крайна сметка може да му е писнало "да катери стената".

 23. 23 Профил на lone wolf
  lone wolf
  Рейтинг: 881 Неутрално

  До коментар [#5] от "Ф.Нинов":

  На едно от първите интервюта на ТЪЙ НАРЕЧЕНИЯ ЦАР с Нери Терзиева и Сашо Диков в Мадрид, Моньо е плямпал такива умнотии, че след излизането навън, Сашо Диков заявява:
  "Нери! Тоя е пълен кавал!"
  .....................
  Повече коментар е излишен!

  Да разлая троловете!!
 24. 24 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3322 Неутрално

  До коментар [#21] от "George Svinarov":

  Луи Армстронг е един (може би най-известният) от многото, които изпълняват това парче.

  В джаза такива мелодии се наричат "стандарти" - част от задължителния репертоар на всеки заслужаващ внимание изпълнител. Макар произходът им не винаги да е напълно ясен, повечето са взети от мюзикъли на големите майстори: братята Гершуин, Роджърс и Харт, Харолд Арлън, Джером Кърн, Зигмунд Ромберг, Ървинг Бърлин и пр.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 25. 25 Профил на lone wolf
  lone wolf
  Рейтинг: 881 Неутрално

  До коментар [#15] от "Norman Granz":

  https://www.youtube.com/watch?v=Nn3soYbSpS4

  Да разлая троловете!!
 26. 26 Профил на 1gmbh1
  1gmbh1
  Рейтинг: 523 Неутрално

  До коментар [#20] от "Ф.Нинов":

  Точно така.
  В повечето западни демокрации докладването за нередности е задължение. Коректна проява на отговорно гражданско общество.

 27. 27 Профил на imar
  imar
  Рейтинг: 243 Неутрално

  До коментар [#16] от "Hawaii":

  Какъв точно шантаж визираш в случая?

 28. 28 Профил на zhivko6461
  zhivko6461
  Рейтинг: 1849 Неутрално

  [quote#18:"lz2"][/quote]
  Изразявам леко съмнение за 20-те сантиметра. Без да се наемам да отрека достоверността на твърдението Ви. Вероятно имате и преки впечатления. Между другото защо ли е необходимо да се изкарва автомобил на 20 см извън двора? Както и да е. Ако все пак управляването на автомобил без номера по улиците и пътищата е нарушаване на закони, наредби, правилници и т.н. Собственикът е неизряден данъкоплатец. В някои страни има открити отрицателни настроения към хората, които не си плащат данъците. Също така и към хора, които с действията си предизвикват допълнителни разходи на общините и държавата. Например неспазването на елементарни изисквания за чистота и екология. Най-малкото защото това би предизвикало повишаването на съответните данъци и такси. Което естествено ще е в ущъбр на изрядните данъкоплатци. Накратко - Андрешко не е положителен герой.
  П.П. Немалко българи управляват МПС без винетка и гражданска отговорност.

 29. 29 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3322 Неутрално

  "...лицето Евгений Дайнов е откраднал 137 милиона деноминирани лева от помощно училище "Васил Левски" ..."

  По същия начин съвременните миндянски (и други) селяндури клеветят лицето Костов, че бил разпродал на безценица държавни активи да ЕДИН ТРИЛИОН долара и ощетил държавата с още НЯКОЛКО ТРИЛИОНА от пропуснати ползи.

  Според миндянския (или друг) селяндур БГА Балкан е струвала поне 300 МИЛИАРДА долара, т.е. повече от Луфтханза, Делта и Бритиш, взети заедно.

  Когато напомниш на миндянския (или друг) селяндур, че БГА Балкан имаше 80 милиона дългове и всяка година трупаше по още 20 милиона, той ти се плези като шимпанзе и те нарича соросоид, либераст и мека китка.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 30. 30 Профил на George Svinarov
  George Svinarov
  Рейтинг: 899 Неутрално

  До коментар [#24] от "Norman Granz":

  Не споря, просто е въпрос на гледна точка. Луис (не знам защо му викаш Луи, в България името луис е прието много отдавна и дори да е неправилно, както твърдиш ти, не може да се нарече грешка употребата на общоприетото произношение) е изпълнител от такава величина, че неговото изпълнение на даден "стандарт" може да се счита за отделен оригинал. Като пример : those were the days на Мери Хопкин.

 31. 31 Профил на aralambi
  aralambi
  Рейтинг: 627 Весело

  "политологът разказа за революционните моменти, на които е станал свидетел от 1962 г. до 1989 г. - в СССР и България през 60-те, в Англия през 70-те, в България, Франция, Англия и СССР през 80-те."

  Дайнов засенчи Че Гевара, не знаех, че е участвал във всичките тези революции. Има и добра памет - спомня си някакви революции през 1962, когато е бил на 4 години. Някой знае ли какви точно революции е имало в СССР и България през 60-те. Или в Англия през 70-те.
  И как се е уредил да присъства в Англия и Франция на революции през 70-те и 80-те по време на живковия режим. Тогава за обикновените хора беше почти невъзможно да отидат дори до Югославия, а до Англия и Франция да не говорим.

 32. 32 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 8742 Любопитно

  Гледам, че вчера Андреев използва Живков да дели народа, днес пробутват лакардиите на Дайнов за Сакскобурготски за лошия български народ ...
  Каква е новата пропагандна теза ?
  Разделението прави силата ли ????

  [email protected]
 33. 33 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3322 Неутрално

  До коментар [#30] от "George Svinarov":

  "не знам защо му викаш Луи..."

  Така съм чувал да му викат негови съвременници джазови музиканти, конферансиета, музикални критици и т.н. в концертни записи и интервюта от онова време: ЛУи Армстронг, с ударение на първата сричка. Знам обаче, че "ЛуИс" е придобило гражданственост, както и "ИлинойС" и "Чикаго", затова приемам, че и двамата сме прави.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 34. 34 Профил на George Svinarov
  George Svinarov
  Рейтинг: 899 Неутрално

  До коментар [#29] от "Norman Granz":

  Тук е момента да споделя с теб и колегите виждането си за клишето "Костов много крадеше".
  Произнасяно като мантра извадено от всякакви сравнителни стойности. От хора коото хал хабер си нямат нито от политика, нито от икономика. Никой не употребява въпросното клише на базата на едно сравнително изследване от типа:
  Беров открадна ХХХ $
  Виденов открадна ХХХ $
  Костов открадна ХХХ $
  Царя открадна ХХХ $
  Станишев открадна ХХХ $
  Доган открадна ХХХ $
  ББ открадна ХХХ $
  На базата тези цифри (които естествено никой няма) се вижда, че Костов изпъква на фона на останалите като много крадящ.
  Няма такъв филм. Застава се в поза старшина на вечерна проверка, очите леко се притварят (да си припомни мантрата) и се изчлясква тази вездесъща глупост без всякаква връзка с действителността.
  И понеже всеки бръкнал в кацата сс меда си е облизал ръката, а с думата "много" може да се спекулира до безкрай - те ти мантра. Всеки който произнесе въпросната мантра не заслужава да му се дава правото да говори.

 35. 35 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 4281 Неутрално

  До коментар [#16] от "Hawaii":Какъв точно шантаж визираш в случая?
  —цитат от коментар 27 на imar


  Ами такъв точно шантаж виждам в случая.
  Да се държат доноси, и вместо същите да се изпратят в прокуратурата, да се привиква обекта на доносите и да му се изиска с помощта на зверовит поглед и подобаващо внушаващо страх коколене и блещене да се изиска от него „да направи нещо”

 36. 36 Профил на 1gmbh1
  1gmbh1
  Рейтинг: 523 Неутрално

  До коментар [#29] от "Norman Granz":

  Няма по-голяма сила и зло от полуурбанизираната селящина. Костов е дълбоко забит трън в дребните им душици и няма вадене.
  Какво ли не измислиха, за Балкан, Сапио, Нефтохим... и още ги мяткат като плакати на първомайска манифестация.

 37. 37 Профил на George Svinarov
  George Svinarov
  Рейтинг: 899 Неутрално

  До коментар [#33] от "Norman Granz":

  "приемам, че и двамата сме прави."

  Така де :

  "Не споря, просто е въпрос на гледна точка"

 38. 38 Профил на George Svinarov
  George Svinarov
  Рейтинг: 899 Неутрално

  До коментар [#32] от "karabastun":

  Ти братле си живия пример.

 39. 39 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3322 Неутрално

  До коментар [#36] от "gmbh":

  "Няма по-голяма сила и зло от полуурбанизираната селящина. "

  Never underestimate the power of stupid people in large numbers.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 40. 40 Профил на imar
  imar
  Рейтинг: 243 Неутрално

  А защо селяните са се подписали под недоказуеми и неверни твърдения?

  Съжалявам, че спамя, но този случай ми стана интересен :)

 41. 41 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 8742 Любопитно

  До коментар [#38] от "George Svinarov":

  За какво - че не ми текат слюнки от кеф, като чета пропагандните тези на Дойче веле и измишльотините на Дайнов ли ?
  Ти вярваш ли, че Сакскобурготски си е правил труд да чете жалбите на жълта хартия на селяните от Миндя ?

  [email protected]
 42. 42 Профил на George Svinarov
  George Svinarov
  Рейтинг: 899 Неутрално

  До коментар [#40] от "imar":

  Щот някой им е обещал/дал по 2 кг ориз примерно. Има ли значение. Не можеш да обясниш човешката злоба и малоумие.

 43. 43 Профил на George Svinarov
  George Svinarov
  Рейтинг: 899 Неутрално

  До коментар [#41] от "karabastun":

  Не. Симеон е кукла на конци на течението комунисти наречено Живковисти. Наследниците на ДС. Там някой от кукловодите е измислил тази простотия (виж само как добре си пасват похватите) с цел да сплашат Дайнов за нещо.

 44. 44 Профил на BIG AL
  BIG AL
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  Всъщност , нищо ново ...Исторически погледнато , селяните докараха ленин на власт..Фактът , че можре би имаха хитри , "образовани" водачи , не отменя правилото ...
  После селяните се опитаха 23- та година ,у нас, да строят нещо , като комунизъм,...Преди това Стамболийски взе цялата власт - със селяните ...
  У нас- след 1944 гоодина , селяните - тук правя разликата - НЕ стопаните , бачкащите на село , а онази долна прослойка - безделници и недоучили- като Тошо, получиха властта от съветската армия ..
  След това , Бог да прости Жельо - показа ,че никога не трябва селянин- да е водач на ..Революция..Не съм кръволог мечтаещ за убиства..:)) .
  НО, селянинът винаги е бил с неустойчива психика, неясен поглед, клатушкащ се,внимаваш - да е с властта..
  Само Никола Петков , унас, успя да го извади от това бездушие- уви, за кратко ../над 1 млн. гласа на изборите //.После, комунистите заложиха на селяните - и не сбъркаха..Като ленин ..
  Долна прослойка- най- долната на село - взе властта в България ..
  И сега , и днес- селската политика, дух, колебания, необразованост- алчност, шуробаджанащина - са налице ..
  Разбира се,селянинът реагира - когато му вземаха земята, например но и този селскаи бунт не успя , уви , макар ,че имаха умни и културни водачи - горяните ..Беше късно, вече ...
  и т.н...
  Тук правя забележката, че използвам думата "селянин" - по - скоро , като нарицателно, защото всички сме от село ::)) Нямаме потомствена аристократция и т.нн.. Комунистите се опитаха да се направят , за такава ::))

  BIG AL
 45. 45 Профил на BIG AL
  BIG AL
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  Всъщност , нищо ново ...Исторически погледнато , селяните докараха ленин на власт..Фактът , че можре би имаха хитри , "образовани" водачи , не отменя правилото ...
  После селяните се опитаха 23- та година ,у нас, да строят нещо , като комунизъм,...Преди това Стамболийски взе цялата власт - със селяните ...
  У нас- след 1944 гоодина , селяните - тук правя разликата - НЕ стопаните , бачкащите на село , а онази долна прослойка - безделници и недоучили- като Тошо, получиха властта от съветската армия ..
  След това , Бог да прости Жельо - показа ,че никога не трябва селянин- да е водач на ..Революция..Не съм кръволог мечтаещ за убиства..:)) .
  НО, селянинът винаги е бил с неустойчива психика, неясен поглед, клатушкащ се,внимаваш - да е с властта..
  Само Никола Петков , унас, успя да го извади от това бездушие- уви, за кратко ../над 1 млн. гласа на изборите //.После, комунистите заложиха на селяните - и не сбъркаха..Като ленин ..
  Долна прослойка- най- долната на село - взе властта в България ..
  И сега , и днес- селската политика, дух, колебания, необразованост- алчност, шуробаджанащина - са налице ..
  Разбира се,селянинът реагира - когато му вземаха земята, например но и този селскаи бунт не успя , уви , макар ,че имаха умни и културни водачи - горяните ..Беше късно, вече ...
  и т.н...
  Тук правя забележката, че използвам думата "селянин" - по - скоро , като нарицателно, защото всички сме от село ::)) Нямаме потомствена аристократция и т.нн.. Комунистите се опитаха да се направят , за такава ::))

  BIG AL
 46. 46 Профил на BIG AL
  BIG AL
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  Всъщност , нищо ново ...Исторически погледнато , селяните докараха ленин на власт..Фактът , че можре би имаха хитри , "образовани" водачи , не отменя правилото ...
  После селяните се опитаха 23- та година ,у нас, да строят нещо , като комунизъм,...Преди това Стамболийски взе цялата власт - със селяните ...
  У нас- след 1944 гоодина , селяните - тук правя разликата - НЕ стопаните , бачкащите на село , а онази долна прослойка - безделници и недоучили- като Тошо, получиха властта от съветската армия ..
  След това , Бог да прости Жельо - показа ,че никога не трябва селянин- да е водач на ..Революция..Не съм кръволог мечтаещ за убиства..:)) .
  НО, селянинът винаги е бил с неустойчива психика, неясен поглед, клатушкащ се,внимаваш - да е с властта..
  Само Никола Петков , унас, успя да го извади от това бездушие- уви, за кратко ../над 1 млн. гласа на изборите //.После, комунистите заложиха на селяните - и не сбъркаха..Като ленин ..
  Долна прослойка- най- долната на село - взе властта в България ..
  И сега , и днес- селската политика, дух, колебания, необразованост- алчност, шуробаджанащина - са налице ..
  Разбира се,селянинът реагира - когато му вземаха земята, например но и този селскаи бунт не успя , уви , макар ,че имаха умни и културни водачи - горяните ..Беше късно, вече ...
  и т.н...
  Тук правя забележката, че използвам думата "селянин" - по - скоро , като нарицателно, защото всички сме от село ::)) Нямаме потомствена аристократция и т.нн.. Комунистите се опитаха да се направят , за такава ::))

  BIG AL
 47. 47 Профил на George Svinarov
  George Svinarov
  Рейтинг: 899 Неутрално

  До коментар [#35] от "Hawaii":

  Ти още ли не си разбрал? ДС Подчини българия след 2000 година по този метод.
  Да ти опиша схемата:
  Приема се закон касаещ някаква дейност (данък, регулация или нещо подобно), който повишава себестойността на продукцията.
  "Нашите фирми" естествено не го спазват и всички останали са принудени:
  а) да фалират губейки конкурентноспособност.
  б) също да заобиколят въпросния закон.
  КРАЙ!!!
  Капанът е щракнал. От този момент всички "ненаши" вече са уявзими за шантаж и подчинени.

 48. 48 Профил на BIG AL
  BIG AL
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  Но, с две думи :селяните през тези години, с тяхната нерешителност и бакалски сметки - ПРОВАЛИХА прехода в България ...Нямаше я или беше унищожена Радикалноста - при този преход ,идеите бяха забравени , агентите на червените работеха добре и т...
  СЕЛСКА беше завистта и непоносимостта между водачите на СДС навремето./ гоялма тема/ ,и всико отиде по дяволите ..Завист, злоба , лични вражди - т.е., НЕ бяха на нивото на промените , на новия живот, и идеи ит.н...НЕ бяха годни,с две думи ...
  Просто НЕ знаеха , с КОГО си имат работа / бкп , дс, кгб, руските агенти /.....
  А когато имаш такъв противник, трябва добре да го познаваш и ДОБРЕ да действаш срещу него ...Иначе , губиш...

  BIG AL
 49. 49 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 5938 Неутрално

  "Каквито селяните, такива и власниците" - цитат от Бойко Борисов, Иво Христов и други...

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 50. 50 Профил на George Svinarov
  George Svinarov
  Рейтинг: 899 Неутрално

  До коментар [#48] от "BIG AL":

  Абе Васко Кръпката е виновен за всичко.

  За незнаещите вица:

  Васко пееше
  "Комунизмът си отиде,
  спете спокойно деца"

  И ние спяхме....

  А ТЕ НЕ СПЯХА!

 51. 51 Профил на BIG AL
  BIG AL
  Рейтинг: 1416 Неутрално


  С две думи ...
  Савов и Дертлиев, милан Дренчев и радикал демократите , Коце Тренчев и Жельо, петко симеонов и Костов , Берон и т.н...,
  НЕ СЕ понасяха помежду си !!!!!!
  .Всеки теглеше към СЕБЕ си !!! И като прибавим и агентите на ДС и руските такива -
  ТОВА е резулататът от всичко това ..Сегашната ни орисия на неграмотни, с мътен произход, алчни и безскруполни люде - начело на държавата ...

  BIG AL
 52. 52 Профил на deaf
  deaf
  Рейтинг: 3260 Неутрално

  Още в първите няколко изречения Дайнов прави базисна грешка или лъже,(себе си),като твърди,че споровете между него и Царя били принципни,докато Огнян Минчев се "сдъвкал" с Цар Борис на "личностна основа"! Как може социолог да не знае,че споровете и битките в политиката винаги са лични! Повтарям,винаги!

 53. 53 Профил на deaf
  deaf
  Рейтинг: 3260 Неутрално

  "Каквито селяните, такива и власниците" - цитат от Бойко Борисов, Иво Христов и други...
  —цитат от коментар 49 на penetrating


  А то е вярно точно противоположното!

 54. 54 Профил на deaf
  deaf
  Рейтинг: 3260 Неутрално

  До коментар [#48] от "BIG AL":

  Пълни глупости! 2/3 от "демократите" бяха скрити "лимонки" на комунистите,а другата 1/3 просто бях слаби и/или страхливи,и е било лесно психопатите от ДС да ги уплашат и разкарат. Или Съдбата не им подаде ръка. На демократите.

  П.П.

  Нали не мислиш,че над сто и петдесетте убийства на знакови фигури у нас през Прехода,са криминални деяния?! Те бяха и са ПОЛИТИЧЕСКИ убийства. В България парите,(бизнеса),и Властта са едно цяло.

 55. 55
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 56. 56 Профил на proza
  proza
  Рейтинг: 1058 Неутрално

  До коментар [#40] от "imar":Щот някой им е обещал/дал по 2 кг ориз примерно. Има ли значение. Не можеш да обясниш човешката злоба и малоумие.
  —цитат от коментар 42 на George Svinarov


  Каквото ти е битието, такова ти е и съзнанието. Болшинството от хората по селата са бедни и това не ги прави нито умни, нито благородни. Тъкмо напротив, мизерният им бит ги прави лоши, завистливи, дребнави и отмъстителни. Такива хора са готови да те натопят за кило ориз или боб.

 57. 57 Профил на deaf
  deaf
  Рейтинг: 3260 Неутрално

  До коментар [#55] от "дерибеев":

  ПОСРЕДСТВЕНИТЕ оцеляха! Накрая (почти) винаги те оцеляват.

 58. 58 Профил на George Svinarov
  George Svinarov
  Рейтинг: 899 Неутрално

  До коментар [#56] от "proza":

  Ама аз не ги обвинявам. Те просто са си такива. Напротив, казвам, че няма никакво значение защо са го направили дали е било за паница леща или торба боб - все тая. Важни са мотивите и методите на кукловодите.

 59. 59 Профил на citoyen
  citoyen
  Рейтинг: 894 Неутрално

  Изглежда Е. Дайнов е бил от най-известните български дисиденти. Аз чак сега разбирам, че следи революционните събития от 1962 насам. Как става това като е роден през 1959 - мистерия? Сигурно е бил много будно дете, както казваха.

 60. 60 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 8386 Неутрално

  "Бях виновен, когато имаха заплати; и пак бях виновен, когато се оказаха без такива. "
  Хубава работа, ама българска. Той затова и Костов толкова години, все е виновен.

 61. 61 Профил на пилот падналВградината
  пилот падналВградината
  Рейтинг: 233 Неутрално

  До коментар [#9] от "imar":

  9+1 Вогонски заповеди:
  6.Не помръдвайте пръста си, за да спасите собствената си баба от кръвожадния звяр Бъкблатер от Траал, ако за това няма заповед в 3 подписани екземпляра, получена, върната, обжалвана, загубена, намерена, разследвана, отново загубена и накрая заровена в мек торф в продължение на 3 месеца и преработена в подпалки за огън.

  Буквално всичко в тоя живот до една или друга степен бе странно. Просто бе странно по малко по-различен начин, отколкото беше свикнал, което беше странно.
 62. 62 Профил на пилот падналВградината
  пилот падналВградината
  Рейтинг: 233 Неутрално

  Изглежда Е. Дайнов е бил от най-известните български дисиденти. Аз чак сега разбирам, че следи революционните събития от 1962 насам. Как става това като е роден през 1959 - мистерия? Сигурно е бил много будно дете, както казваха.
  —цитат от коментар 59 на citoyen


  Ако човек желае да оцелее във Вселена с такива размери, то той не може да си позволи лукса да има чувство за мяра.
  В една безкрайна Вселена, каквато е например тази в която живеем, повечето неща, които човек може да си представи, а и много други, които по-добре да не си представя, все растат някъде.

  Буквално всичко в тоя живот до една или друга степен бе странно. Просто бе странно по малко по-различен начин, отколкото беше свикнал, което беше странно.
 63. 63 Профил на usero
  usero
  Рейтинг: 571 Весело

  Затова Сакскобургготски казваше: "Бъдете господари на мълчанието"...

 64. 64 Профил на Напуснал Поради ОграниченДостъп
  Напуснал Поради ОграниченДостъп
  Рейтинг: 289 Неутрално

  От край време са си такива - никой не ги търси но те умрат да описват как се крият и как са се борили, и какви жертви им е струвала системата, която ги е мачкала, .. докато ги е пращала на специализация в Оксфорд на държавни разноски.
  По безобидният представител на графоманската обобщеност Ботев е фисирал вовеки веков с Пишурката, но тука случаят е друг.
  Това е саморъчно долуподписан документ за собствена значимост, самоиндулгенция на 'активен борец'.
  Взаимстването от Захари е само връо на аисберга от дисфункция на мисловната еректилност .
  Вредността всъщост е в поливането на дискуса на битови драми при незначителни хора с революционния плам с цел представянето им като фокална точка на пракически несвързани процеси.
  Никак не са били глупави милиционерите навремето. Знаели са в кого да инвестират. В хора, които после ще ползват и дълго след като загубят. За да вредят. Колкото могат. И докато могат.
  Изпята е вашта, другари.
  Слушатели йок!

  Президент Плевнелиев - Трудно мога да не споделя своето дълбоко унижение като дясномислещ човек от ръководството на "Демократична България" да влезе в съюз на балотажа с Мая Манолова. Не трябва да дават оставки, а да си изберат Манолова за шеф
 65. 65 Профил на babyroo
  babyroo
  Рейтинг: 289 Неутрално
 66. 66 Профил на миро родозов
  миро родозов
  Рейтинг: 354 Неутрално

  Дайнов ми е един от хората дето му личи как има високо самомнение а таквиз по дефиниция са ми ... жалки.

 67. 67 Профил на миро родозов
  миро родозов
  Рейтинг: 354 Неутрално

  Дайнов ми е един от хората дето му личи как има високо самомнение а таквиз по дефиниция са ми ... жалки.

 68. 68 Профил на миро родозов
  миро родозов
  Рейтинг: 354 Неутрално

  Дайнов ми е един от хората дето му личи как има високо самомнение а таквиз по дефиниция са ми ... жалки.

 69. 69 Профил на patilanskomeze
  patilanskomeze
  Рейтинг: 346 Неутрално

  /.../ Най добре щеше да е , Генчо да сканира доноса да го видим и ние.
  —цитат от коментар 19 на zegi
  "Секунда само," ще каже той на зам. министърката която е на косъм да пусне делото, колкото и да е абсурдно, срещу него, "да сканирам доносите на бюрото ви. Тук в сградата дали има ксерокс? Аз бързичко. Аферим. "

 70. 70 Профил на patilanskomeze
  patilanskomeze
  Рейтинг: 346 Неутрално


  До коментар [#38] от "George Svinarov":За какво - че не ми текат слюнки от кеф, като чета пропагандните тези на Дойче веле и измишльотините на Дайнов ли ?Ти вярваш ли, че Сакскобурготски си е правил труд да чете жалбите на жълта хартия на селяните от Миндя ?
  —цитат от коментар 41 на karabastun


  Т.е. заявявате че описваното не се е случвало? Решил човека да напиша откровенна лъжа която всеки от тогава може да опровергае? И защо? Защото изведнъж е станал пет годишен?

  И наистина вярвате че в София във всеки даден момент няма "елит" от около 500 души които всички се познават, те не се срещат помежду си, не си звънят един на друг когато трябва, а Сакс-кобурга през цялото време на власт е бил зает единствено със а) срещи с чужди държавници, б) обиколки на производтсвени мощности, в) мъдрене на закони?

  Сега, еи тук и сега, толкова много стана ясно за светогледа зад вашите постове, всичко се изясни направо. Е, всеки със своите екзистенциални филтри.

 71. 71 Профил на patilanskomeze
  patilanskomeze
  Рейтинг: 346 Неутрално

  "политологът разказа за революционните моменти, на които е станал свидетел от 1962 г. до 1989 г. - в СССР и България през 60-те, в Англия през 70-те, в България, Франция, Англия и СССР през 80-те."Дайнов засенчи Че Гевара, не знаех, че е участвал във всичките тези революции. Има и добра памет - спомня си някакви революции през 1962, когато е бил на 4 години. Някой знае ли какви точно революции е имало в СССР и България през 60-те. Или в Англия през 70-те. И как се е уредил да присъства в Англия и Франция на революции през 70-те и 80-те по време на живковия режим. Тогава за обикновените хора беше почти невъзможно да отидат дори до Югославия, а до Англия и Франция да не говорим.
  —цитат от коментар 31 на aralambi


  Много сте умен и забавен. Всичко разкрихте на теория. А сега ако и...прочетете и какво наистина е писал човека, цена няма да имате. Че наизуст и баба знае.

 72. 72 Профил на George Svinarov
  George Svinarov
  Рейтинг: 899 Неутрално

  До коментар [#65] от "babyroo":

  Не си дорасъл да мериш кой колко залязва. Аз бих се замислил преди да почна да давам критични оценки за писанията на човек прочел и осмислил всякакви учебници книги лекции и статии от хуманитарния спектър на науката, колкото Вие дори не си давате сметка.

 73. 73 Профил на daskal1
  daskal1
  Рейтинг: 4552 Неутрално

  До коментар [#5] от "Ф.Нинов":

  Ами защото не е цар, а гражданинът министър-председател. А това си е бюрократична позиция смисълът на която в България е да мели документи.
  ПП
  Ако беше цар, нямаше да осребрява рестуциирани имоти. Но, истината за мен е че надигра нашите политици.

 74. 74 Профил на aralambi
  aralambi
  Рейтинг: 627 Неутрално

  До коментар [#71] от "patilanskomeze":

  "Много сте умен и забавен. "

  Има и по-умни и забавни от мен:

  http://bit.ly/2Az7kKB

 75. 75 Профил на solange
  solange
  Рейтинг: 289 Неутрално

  Това което пише Дайнов е КОШМАРНО и като фактология, и като СЪПРИЧАСТНОСТ НА ДАЙНОВ и СЪУЧАСТИЕ В КОШМАРА.
  —цитат от коментар 16 на Hawaii


  И аз бих искала да знам защо всички са мълчаливи съучастници в свинщината, която цари в управлението на държавата. И защо всички политици, прокурори, ченгета и други хора с власт се държат като миндянски селяндури. Дайнов, нещо?

 76. 76 Профил на babyroo
  babyroo
  Рейтинг: 289 Весело

  Срам, не срам, признавам - за първи път срещам George Svinarov. Позволява си обращение на "ти" и оценява хуманитарния ми капацитет без да ме познава? После ме вижда двоен, та минава на "Вие"? Шарен свят? В духа на известния виц любезно го съветвам да се преименува на Петър...

  roo
 77. 77 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 3449 Неутрално

  "Дайнов е откраднал 137 милиона деноминирани лева от помощно училище "Васил Левски" в село Миндя"
  Когато някой ти подава банкнота или монета, не е зле да погледнеш и обратната и страна. Признавам, че не го правя, ама трябва, щото може да се окаже фалшива. Някакви учители направили донос за 137 млн лв, при условие, че училището барабар с учителите, селото, че и със съседните села не струват повече от няколко десетки хиляди. И какви ще са тези учители /чакай да погледна наистина ли учители пише, да/, нормални хора ли са? Ако са нормални, значи Дайнов лъже...., пардон, измисля си! Ама трябва да са нормални, щото Дайнов не казва, че са откачални! Ех, Дайнов, Дайнов!!!

 78. 78
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 79. 79 Профил на Емил Малинов
  Емил Малинов
  Рейтинг: 233 Неутрално

  Защото ДНЕС пиеската описана от Дайнов вече е НЕИЗМЕННА ЧАСТ ОТ ЕЖЕДНЕВИЕТО НИ.Бюрата и Масичките за кафе на КАДЪНИ и ЕФЕНДЕТА на ниско, средно и високо ниво в т.нар. вече „държава” са ЗАТРУПАНИ ИМЕННО С ТАКИВА ДОНОСИ, до степен, че вече е невъзможно дори да се мечтае за действие на който и да било в тази т.нар. „държава” без ШАНТАЖА НА ДОНОСИТЕ.....
  —цитат от коментар 16 на Hawaii


  А доносите "държавата" ли ги пише? Или Бойко Борисов лично? Защо си мисля, че ги пишат именно такива като вас?

  Обективен
 80. 80 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2223 Неутрално

  До коментар [#55] от "дерибеев":ПОСРЕДСТВЕНИТЕ оцеляха! Накрая (почти) винаги те оцеляват.
  —цитат от коментар 57 на deaf  " Първите паднаха в кърви, последните станаха първи "

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 81. 81 Профил на Finland
  Finland
  Рейтинг: 767 Неутрално

  Не си ходил много по света, затова пишеш тая басня. Германците например, са много по-големи доносници от българите!
  —цитат от коментар 18 на lz2


  До коментар [#18] от "lz2":

  До коментар [#20] от "Ф.Нинов":

  А такива простаци ли са, пропити от злоба, завист и проклетия, или като нашето племе второ няма?

  До коментар [#23] от "lone_wolf":

  Сашо Диков 2005 призоваваше по Канал 3 да се гласува за АТАКА; 2009 призоваваше да се гласува за Бойко Борисов понеже нещо вече трябва да се промени в тази държава, а сега е заел про-Слави Трифонов позиция.

 82. 82
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 83. 83 Профил на abdelhaqq
  abdelhaqq
  Рейтинг: 853 Неутрално

  много скучен фолклорен наратив от Дайнов. първо спасяваше Аврупата, сега селении. ужасно четиво.

  בני אתה אני היום ילדתיך
 84. 84 Профил на Dwight Schrute
  Dwight Schrute
  Рейтинг: 458 Неутрално

  Пуснах сълза. Дайнов, ти си дебил.

 85. 85 Профил на abdelhaqq
  abdelhaqq
  Рейтинг: 853 Неутрално

  До коментар [#70] от "patilanskomeze":

  не знаем дали е това, което колегата твърди.

  но със сигурност романите а ла джеймс бонд уонаби в постпреходна българия на Дайнов са абсолютно непроверими откъм достоверност, ерго може да са напълно фикционални. което за него е нормално откъм патетичност, а пък за нас носи белега на себелюбива белетристика, нищо повече :)

  בני אתה אני היום ילדתיך
 86. 86 Профил на Geoimg
  Geoimg
  Рейтинг: 752 Разстроено

  Плах опит да наподоби Хаджийски ! спорен резулта.
  —цитат от коментар 1 на КМЕТ В СЯНКА

  Безспорен!!!
  Можеш ли да сравняваш катър с арабски жребец?!

  *Лауреат на Нобелова награда! ГРАЖДАНИН! БЕЗПАРТИЕН!!!
 87. 87 Профил на Geoimg
  Geoimg
  Рейтинг: 752 Весело

  До коментар [#19] от "zegi":
  %"Най добре щеше да е , Генчо да сканира доноса да го видим и ние."%
  Сънища и фантазии не се сканират! :)
  Знаеш ли снимката: "Другаря Живков се запознава с партизаните"? :)

  *Лауреат на Нобелова награда! ГРАЖДАНИН! БЕЗПАРТИЕН!!!
 88. 88 Профил на Geoimg
  Geoimg
  Рейтинг: 752 Разстроено

  До коментар [#59] от "citoyen":
  Баща му – Александър Дайнов е бил кореспондент на в. “Работническо дело” в Лондон. !?
  "И Вие не можете да ми забраните да Ви обичам Другарю Живков"! :)

  *Лауреат на Нобелова награда! ГРАЖДАНИН! БЕЗПАРТИЕН!!!
 89. 89 Профил на daskal1
  daskal1
  Рейтинг: 4552 Весело

  До коментар [#83] от "abdelhaqq":

  Според мен има един момент на самоаристократизция : боляринът Дайнов разговаря с Царя, който му казва да си държи по-здраво селяните. Е те така :-)

 90. 90 Профил на KLINGON
  KLINGON
  Рейтинг: 346 Неутрално

  жал ми е за Дайнов докъде е стигнал

  "...Срамно е ние да сравняваме силата си с такива гламавци, каквито са турците…"... из дописка на Васил Левски до в. Свобода, публикувана на 13.02.1871 г.
 91. 91 Профил на тулса
  тулса
  Рейтинг: 4277 Неутрално

  До коментар [#89] от "daskal1":Царя...който му казва да се държи по-здраво селяните
  ......»»Дали точно така се е изразил Царя? Струва ми се по-вероятно да казал нещо от рода на"...не можете да се оправяте със СЪселяните.", обаче Симеон беше известен с архаичния си и недотам...адекватен български.
  А Дайнов, каквито ...селяндурщини е написал тук, особено за външния вид на зам. миристърката Ковачева( серт:)) и нейния стол, направо се чудя как не му е неудобно да се изявява като публицист, политолог и "народопсихолог".
  п.п.Относно милионите ...Да не би някой джурналист да е помагал на селяните? Тук например често чета едно фриволно боравене с числата.

 92. 92 Профил на daskal1
  daskal1
  Рейтинг: 4552 Неутрално

  До коментар [#91] от "тулса":

  За мен опрделянето на селяните в България като "биологичен вид", към който явно явно Дайнов не принадлежи е грандоманщина и лош вкус. Едно доста пошло позициониране, защото в позицията си на друг вид е "оставил на Вълчев да ги закрива" , сиреч на друг владетел от по-нисък или зависим статус ( презумпцията е че ако е искал можел е да спре Вълчев) :-).

 93. 93
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 94. 94 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 5938 Неутрално

  До коментар [#53] от "deaf":

  Вие следвате друг цитат за ББ : Ти си го избра :)

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 95. 95 Профил на vstoyanov
  vstoyanov
  Рейтинг: 545 Неутрално

  дайнов е абсолютен олигофрен. изключително вреден за здравето е какъвто и да бил контакт с това гнусно менте.

 96. 96 Профил на vstoyanov
  vstoyanov
  Рейтинг: 545 Неутрално

  Изглежда Е. Дайнов е бил от най-известните български дисиденти. Аз чак сега разбирам, че следи революционните събития от 1962 насам. Как става това като е роден през 1959 - мистерия? Сигурно е бил много будно дете, както казваха.
  —цитат от коментар 59 на citoyen


  будно менте е този отпадък.

 97. 97 Профил на nik_77.
  nik_77.
  Рейтинг: 1666 Неутрално

  Беше странно как Дайнов с визията си на рокаджия се вписва в Миндя. Май не се е вписвал.

 98. 98 Профил на Oggie Petkov
  Oggie Petkov
  Рейтинг: 401 Неутрално

  До коментар [#36] от "gmbh":

  Специално за изредените от теб приватизационни афери, Костов си има определената вина, независимо как го виждаш ти. Дърти сме и помним. Вярно Балкан имаше дългове, но имаше и активи, каквито се оказаха слотовете на самолетите по различните летищ. А защо Костов "избра" един отявлен и известен мошеник за "приватизатор"? Същото е и за Нефтохима. Защо се лъжеше, че той можел да работи само с руски нефт, след като са преработвали и преди това арабски, иракски и др? Нефтохима беше единствената рафинерия, работеща на "загуба" и продължава и досега.

 99. 99 Профил на princess_x
  princess_x
  Рейтинг: 1588 Неутрално

  До коментар [#93] от "тулса":

  Дайнов е използвал израза иронично, за разлика от Христов. Разлика огромна.

 100. 100
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK