"Зимен път" до камината

Айвън Лъдлоу (вляво) е възпитаник на лондонското музикално училище "Гилдхол" и на Националното оперно студио. Изнася рецитали из цяла Европа и САЩ. Даниел Тонг е пианист на лондонския "Бридж ансамбъл"

© "Модо България"

Айвън Лъдлоу (вляво) е възпитаник на лондонското музикално училище "Гилдхол" и на Националното оперно студио. Изнася рецитали из цяла Европа и САЩ. Даниел Тонг е пианист на лондонския "Бридж ансамбъл"Класическият романтизъм се завръща в София с изпълнение на живо на едно от най-забележителните произведения на Франц Шуберт - "Зимен път". То ще звучи на 24 ноември (петък) в "Къщата на София" (на ул. "Миджур" №12) в интерпретацията на баритона Айвън Лъдлоу и пианиста Даниел Тонг, съобщиха организаторите на концерта от "Модо България".


Музикалното събитие открива третия сезон на концертите камерна музика "Мотив". Музиката е композирана по стиховете на германския поет Вилхелм Мюлер, а самият Шуберт твърдял, че тези песни са го завладели повече от всичко, което е написал, защото напълно се сливал с поетичните образи.


Мястото за камерния концерт - домът на голямата актриса Адриана Будевска, който от есента на тази година се превърна в едно от популярните арт пространства в столицата - "Къщата на София", е избрано неслучайно. То отговаря на новата артистична концепция на поредицата "Мотив", според която изпълнителите ще представят изкуството си пред камината, в артистичната среда на галерията и в непосредствено общуване с публиката, обясняват организаторите. Местата в залата ще бъдат не повече от 50, а всеки гост ще бъде зарадван с неочакван подарък.


Концертите от поредицата "Мотив" се завръщат към концепцията за малко зрители и непосредствено общуване на музикантите с публиката.

© "Модо България"

Концертите от поредицата "Мотив" се завръщат към концепцията за малко зрители и непосредствено общуване на музикантите с публиката.


Всеки месец българската публика ще има възможността да преживее по едно събитие с изпълнители с награди от престижни конкурси, които концертират по световните сцени.


Концертът започва в 19.30 ч. Билети могат да се купят на касите на Eventim в страната, онлайн на www.eventim.bg или преди събитието в "Къщата на София", ако има останали свободни места.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK