Недялко Йорданов получи наградата "Христо Г. Данов" за цялостен принос

Недялко Йорданов получи наградата "Христо Г. Данов" за цялостен принос

© Министерство на културатаМинистърът на културата Боил Банов връчи Националната награда "Христо Г. Данов" за цялостен принос в книжовната ни литература на Недялко Йорданов. Събитието се състоя в късния следобед на официална церемония в дома на Христо Г. Данов в Пловдив, в рамките на ежегодната инициатива "Пловдив чете", съобщи министерството.


В категорията "Българска художествена литература" наградата отиде при Захари Карабашлиев за романа "Хавра". Надежда Розова бе наградена за превода на "Химера" от Джон Барт.


В категория "Хуманитаристика" Инна Пелева бе отличена за "Георги Марков. Снимки с познати". Издателство "Лист" е отличено в категория "Изкуство на книгата" за Детска поредица "Детски шедьоври от велики писатели". Петя Кокудева взе наградата в категория "Издание за деца" за "Лупо и Тумба".
Център за книгата на Нов български университет взе приза в категория "Книгоразпространение", а Амелия Личева в категория "Представяне на българската книга" за представяне на българските книги в книжни и електронни издания. Столична библиотека е отличена в категория "Библиотеки и библиотечно дело", а за сайт - "Българска илюстрация".


Наградата "Христо Г. Данов" за принос в българската книжовна култура е учредена през 1999 г. от Министерството на културата, от тогавашния Национален център за книгата и община Пловдив във връзка с провеждането на "Европейски месец на културата".

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK