Предаването "12+3" отбелязва 30-и юбилей със специален сайт

Първите водещи в студиото на "12+3": Седнали, от ляво на дясно: Георги Папакочев, Йордан Лозанов; прави: Петко Георгиев, Чавдар Стефанов

© Архив: БНР

Първите водещи в студиото на "12+3": Седнали, от ляво на дясно: Георги Папакочев, Йордан Лозанов; прави: Петко Георгиев, Чавдар СтефановЕдно от най-популярните предавания на Българското национално радио, "12+3", отбелязва днес точно 30 години от началото си с пускането на специален сайт по повода, съобщават от екипа му.


За юбилея на "12+3" неговите популярни водещи Георги Папакочев, Чавдар Стефанов, Петко Георгиев, Йордан Лозанов и Ивайло Малинов събират истории от създаването и работата по предаването в сайта, за да компенсират липсата на оригинални записи и архиви от времето преди предколедните политически уволнения от 1995 г., които слагат край на оригиналния му вариант.


В тази негова "виртуална история", както те я определят, освен спомените, снимките и документите на екипа, създал предаването, са включени и спомените на някои от хората, чийто професионален и житейски път се е кръстосал с този на предаването в този период след неговото основаване.


На 4 януари годишнина имат още няколко популярни имена от БНР - самата програма "Хоризонт" отбелязва 48 години от тръгването си в ефир, а предаването "Преди всичко", което през 1979 г. започва като сутрешен блок в радиото, отбелязва на същата дата 40-и рожден ден. Също толкова празнува и "Пулсиращи ноти", в което днес по повода има интервю с дългогодишния водещ Тома Спространов, както и с композитора Кристиян Бояджиев, който е автор на сигнала на "Пулсиращи ноти", допълват от БНР.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK