Италианска театрална компания с премиера в "Сфумато"

Италианска театрална компания с премиера в "Сфумато"

© Яна Лозева, "Сфумато"Тази вечер в театрална работилница "Сфумато" е премиерата на спектакъла "Наистина". Представлението е дело на италианската театрална компания DispensaBarzotti и е под режисурата на Алесандра Вентрела, съобщават от театрална работилница "Сфумато".


Представлението се занимава с механизмите на магия в театъра: илюзията и омагьосването, чудото и измамата, танцът и циркът. Главно действащо лице на сцената е млад човек, който изследва вселената и размишлява върху нея. "Той е едновременно там и не е. В своята нищожност той губи себе си и скита – като космонавт, като пътник, като моряк, като сомнамбул, като всеки, който не знае точно накъде върви, но продължава" - така е описан спектакълът "Наистина" на сайта на театрална работилница "Сфумато".


В представлението участва актьорът Роко Манфреди, който е и съосновател на компанията DispensaBarzotti с режисьорката Алесандра Вентрела. Освен него на сцената ще се качи и танцьорът Франческо Наполи.
Театралната компания DispensaBarzotti е създадена през 2014 г. и не гостува за пръв път на българска сцена. През 2018 г. тя взе участие в "Малък сезон" в "Сфумато" със спектакъла "Виктор", създаден през 2017 г. за фестивала "Режисура под 30", на който е отличен със специалната награда на журито. С това участие компанията спечели номинацията "Малък сезон 2018", която се изразява в подкрепа и представяне на нов проект в рамките на новия сезон (2018 – 2019) на Театрална работилница "Сфумато".


"Международният партньорски проект "Наистина" е най-новата проява на базисната цел на ТР "Сфумато" да работи като активен европейски център за театрално новаторство. За нас компания DispensaBarzotti е откритие на уникална артистична инициация със свой поглед и глас в действие, а оригиналната идея на настоящия проект и етапите на досегашното му развитие са гаранция за работен диалог, сериозен процес и постигане на творба с висока художествена стойност върху универсалната тема за човека в битието, отворена за взискателната млада българска аудитория", казва директорът на "Сфумато" Маргарита Младенова.


Проектът е финансиран от програма "Култура" на Столичната община и е плод на съвместната дейност на Културна асоциация Carrozzerie N.O.T (Рим, Италия) и Театрална работилница "Сфумато".


Премиерните дати на "Наистина" са на 18, 19 и 20 януари от 19.00 часа.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK