Еротика и транс от остров Ява идват на тазгодишното издание на One Dance Week

"Медиум" е първият самостоятелен спектакъл на Рианто, роден през 1981 г. в провинция Банюмас, северозападната част на остров Ява, Индонезия

© One dance week

"Медиум" е първият самостоятелен спектакъл на Рианто, роден през 1981 г. в провинция Банюмас, северозападната част на остров Ява, ИндонезияПредставление на Рианто, една от изгряващите звезди на съвременните изпълнителски изкуства в Индонезия, ще могат да гледат зрителите на тазгодишното издание на One Dance Week. "Медиум" е модерен прочит на древния индонезийски еротичен танц от остров Ява ленгер, съобщават организаторите на международния фестивал за съвременно танцово изкуство.


В спектакъла индонезийският артист се превъплъщава едновременно в принцеса, воин и птица, като влиза в женските и мъжките роли в традицията на изпълнителите на танца ленгер, които по правило са мъже. Неговото тяло се превръща в екран, на който се прожектират състояния, идентичности и неочаквани метаморфози.


Рианто излиза извън пределите на традицията, като обогатява ритуалния танц с нова и модерна експресивност на тялото, жестовете, движенията. Въздействието на неговото изпълнение е подсилено от използването на екзотични музикални инструменти и пеене на живо. А създадените от него образи сливат в едно неразривно цяло мъжкото и женското, обичая и религията, самоконтрола на възприятията и състоянието на транс.
"Медиум" е първият самостоятелен спектакъл на Рианто, роден през 1981 г. в провинция Банюмас, северозападната част на остров Ява, Индонезия. Хореографът изучава традиционните явански танци от дете и специализира ленгер. През 2003 г. основава в Токио компания за класически явански танц. Работи с големи имена като британския хореограф Акрам Кам и Чой Ка Фаи от Сингапур.


Спектакълът гостува в България с подкрепата на посолството на Индонезия в България и Агенцията за креативна икономика (Bekraf) на Индонезия и е част от разширената програма на 12-ото издание на фестивала за съвременен танц One Dance Week през септември и октомври и от календара на събитията на Пловдив - Европейска столица на културата 2019.


Билетите за "Медиум" се продават онлайн в системата на EpayGo.bg и на касите на "Изипей". До 15 март промоционалната им цена е 15 лв.


Спектакълът ще бъде показан на 22 септември от 19.00 ч. в Дома на културата "Борис Христов" в Пловдив.

Ключови думи към статията:

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK