София предоставя артефакти за изложба в Скопие

Снимката е архивна

© Дневник

Снимката е архивнаПравителството одобри проект на договор между Министерството на културата на Република България и Министерството на културата на Република Северна Македония за организиране на съвместна изложба "100 години Требенище" в гр. Скопие, съобщава правителствената пресслужба.


Изложбата ще бъде експонирана в периода 14 март - 15 септември в гр. Скопие и ще представи находките от некропол при с. Требенище, Република Северна Македония, като отбелязва 100 години от откриването му. Експозицията се организира съвместно от Националния археологически институт с музей при БАН, Националния институт Археологически музей на Македония - гр. Скопие, и Народния музей на Белград и Музея в гр. Охрид.


За пръв път ще бъдат представени почти всички находки от некропола, а изложбата представлява един положителен акт за развитието и задълбочаването на сътрудничеството в областта на културата между трите балкански държави - България, Северна Македония и Сърбия.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK