Във Франция излезе сборник с разкази на Здравка Евтимова

На снимката: сборникът с разкази на Здравка Евтимова и книга на гръцкия писател Менис Кумандареас от същата поредица.

© Le Soupirail

На снимката: сборникът с разкази на Здравка Евтимова и книга на гръцкия писател Менис Кумандареас от същата поредица.В началото на март сборник с разкази на Здравка Евтимова беше публикуван във Франция от издателство Le Soupirail. Заглавието на книгата е "Невъзможно синьо" (D’un bleu impossible").


Произведенията са подбрани и преведени на френски от Красимир Кавалджиев. Той е влязъл в ролята и на литературен агент, осъществявайки контакт със собственика и главния редактор на издателството госпожа Еманюел Моазон.


Книгата ще бъде представена на форума "Другия салон на книгата" (L’autre Salon du Livre) в Париж между 8 и 10 март и на "Салон на книгата" (отново в Париж) между 15 и 18 април. Сборникът е част от поредицата на издателство Le Soupirail "Чуждестранна литература".


През януари разказът "Кръв от къртица" на Здравка Евтимова влезе в американски учебник по литература.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK