Истинската история за Слона Джъмбо представя Делян Момчилов в новата си книга

Новата книга на Делян Момчилов "Ние сме животните" на издателство "Сиела".

© Издателиств

Новата книга на Делян Момчилов "Ние сме животните" на издателство "Сиела".За последните 100 години човечеството е унищожило над 500 животински вида. Реално всички видове на Земята имат период на съществуване, обаче от това, което четох, ежедневието на човека засилва около хиляда пъти изчезването на голяма част от животните." Това каза авторът Делян Момчилов на представянето на новата си книга "Ние сме животните", публикувана от издателство "Сиела", вчера в столичния клуб "Терминал 1".


Авторът ще дари 1 лв. от всяка продадена книга на фондация "Четири лапи" в помощ на бездомни животни.


Въпреки успеха на предишната си книга "Българите! Забравените постижения" той решава нейното продължение да излезе след две години, каза на събитието Момчилов.
В новата му книга са включени 8 разказа с животни и около 50 илюстрации, дело на Стен Дамянов, които са вдъхновени от действителни събития по цялото земно кълбо. Като такъв пример Момчилов посочи историята на кучето Балто, което извървява 1025 км за 5 дни на минус 43 градуса, за да достави серум, с който успява да спаси цяло едно селище в Аляска от епидемия от дифтерит.


Авторът Делян Момчилов на представянето на новата си книга "Ние сме животните".

© Издателиств

Авторът Делян Момчилов на представянето на новата си книга "Ние сме животните".


"С времето представата ми за животните и техните действия в полза на обществото ме впечатлиха силно", сподели Момчилов.


Авторът постави темите за експлоатацията над животни и изчезващите видове, свързани с цирковото изкуство и шоу програмите. Също така отбеляза притесненията си от факта, че на година умират над 100 млн. лабораторни мишки само в сферата на козметиката.


Авторът Делян Момчилов и илюстраторът Стен Дамянов.

© Издателиств

Авторът Делян Момчилов и илюстраторът Стен Дамянов.


Както по сегашната, така и по предишната книга Делян Момчилов работи в екип с илюстратора Стен Дамянов и дизайнера Ники Манчев. "Много е важно, независимо с какво се занимавате, да може да разчитате на хора. Ако някой си мисли, че големите, смислените неща се правят от един човек, дълбоко се лъже", каза за финал авторът.


Следващият проект на екипа ще излезе още тази година. Той ще бъде съвместно с фондация "Българска памет".

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK