"Космическа любов" и "Някога преди" в един канадски танцов уикенд

Кадър от "Космическа любов"

© Mathieu Verreault

Кадър от "Космическа любов"Съвременното танцово изкуство от Канада ще бъде във фокуса на уикенда на 11 и 12 октомври в рамките на фестивала One Dance Week в Дома на културата "Борис Христов" със спектаклите "Космическа любов" на мултидисциплинарния артист Клара Фюре и "Някога преди" на компанията Out Innerspace.


"Космическа любов" е хореография на абстракцията, която "разкрива сиянието на живите тела на фона на минималистична обстановка", пишат организаторите. Чрез нея авторът Клара Фюре поставя въпроса за вакуума на междугалактическото пространство, за тъмнината и динамичните връзки, от които то е съставено.


Кадър от "Космическа любов"

© Mathieu Verreault

Кадър от "Космическа любов"
За Клара Фюре, която е мултидисциплинарен артист от Монреал, "Космическа любов" е първи авторски спектакъл, в който тя не е сама на сцената, а заедно със седем други артисти, с които работят отдавна заедно.


""Космическа любов" е най-лудото ми начинание. От този абстрактен спектакъл извира много любов. Това е танц на празнотата, в която се отразява любовта", споделя Фюре.


Кадър от "Някога преди"

© David Raymond

Кадър от "Някога преди"


Второто канадско заглавие "Някога преди" e най-новата продукция на танцовата компания Out Innerspace, която печели и наградата Crystal Dance Prize 2019 и артистична резиденция от The Dance Centre.


Организаторите на фестивала го описват като "псевдо-свят на границата между формите и безформеността", в който се съчетават танц, призрачна архитектура, кукловодство и театрални илюзии.


Кадър от "Някога преди"

© David Raymond

Кадър от "Някога преди"


Строгият, прецизен и наситен с детайли танц в "Някога преди" всъщност разглежда физическите измерения на времето и демонстрира как миналите преживявания оформят личността. Спектакълът се занимава с темите за натрупания опит, спомените, колебанията и личностното развитие.


И двата спектакъла са с начален час 20 ч., а билети за тях вече се предлагат онлайн в мрежите на EpayGo, както и на касите на EasyPay.

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK