Луда надпревара за фотографи

Кадър от миналогодишното издание на Фотомаратон.

© "Фотофабрика"

Кадър от миналогодишното издание на Фотомаратон.На 1 и 2 юни в София всички, които са запалени по фотографията, ще могат да премерят сили на 4-ото издание на ежегодния фотомаратон в града. Участниците в състезанието ще разполагат с 4 часа, за да направят снимка по тема, която ще бъде избрана с жребий в началото на събитието, съобщават организаторите от "ФотоФабрика".


Главното изискване в надпреварата е снимките да бъдат предадени без каквато и да е обработка, както се прави и на други места по света. Жури от професионални фотографи и организатори на фотосъбития (Димитър Дилков, Тихомир Стоянов, Фелия Барухи и др.) ще оценява анонимните фотографии. Основните критерии са техниката на заснемане и творческото интерпретиране на темата.


Победителят ще получи фотоапарат ОМ-D-E-M10 mark II kit., предоставен от "Олимпус", а вторият – специална награда на Чешкия център в София.
Максималният брой на участници е 350 души, а всички желаещи да се включат трябва да се регистрират онлайн на сайта на "ФотоФабрика".


По традиция маратонът ще провокира въображението и на малките фотолюбители. В Деня на детето (1 юни) "ФотоФабрика" организира фотоработилница за деца от 6 до 11 години и фотомаратон за тийнейджъри от 12 до 16 години. И тук участниците няма да останат без награди.


Събитието е част от международния календар на фотомаратоните. Идеята за тях се ражда през 1986 г. в Мадрид и до днес се е разпространила в над 80 места по целия свят.


Място за провеждане на детската фотоработилница на 1 юни, събота: ДКИ "Средец", ул. "Кракра" 2А (сборен пункт вътрешният двор на ДКИ "Средец")


Място за провеждане на фотомаратон за възрасни на 2 юни, неделя: Амфитетъра в градинката пред НДК, ул. "Фритьоф Нансен", 9.30 ч.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK