Откъс от "Вова, Володя, Владимир Путин" на Кристина Курчаб-Радлих

Издателство "Сиела"

Издателство "Сиела"В рубриката "Четиво" "Дневник" публикува откъс от "Вова, Володя, Владимир Путин" с автор Кристина Курчаб-Радлих, предоставен от Издателство "Сиела"


"Вова, Володя, Владимир Путин" от Кристина Курчаб-Радлих – тайната биография на властелина на Кремъл
"Вова, Володя, Владимир Путин" е смазваща черна хроника на руската действителност от последните години на XX век и началото на XXI век.


Едва ли има човек на планетата, обвит в толкова мистерия, колкото президента на Руската федерация Владимир Путин. Но всяка мистерия има своя край.
На български език вече може да откриете изследването "Вова, Володя, Владимир Путин" от полската журналистка Кристина Курчаб-Радлих, което повдига завесата на тайните на властелина на Кремъл.
Наричана "полската Политковская", Курчаб-Радлих е пряк свидетел на ерата Елцин и на възхода на Путин, както и на свързаната с него война в Чечения. Един от най-ярките противници на политиката на президента, тя става носител на множество журналистически награди, а през 2005 г. е номинирана за Нобелова награда за мир.


В безпрецедентната по мащаб и задълбоченост биография, посветена на руския държавен глава, журналистката не си спестява нито един факт и подкрепя всяко едно свое твърдение със смайващи документи и свидетелства.
"Вова, Володя, Владимир Путин" включва информация, посветена на загадките около детските години на малкия Вова и какво прави Путин, за да ги прикрие; работата му за КГБ и какви задачи има в Източна Германия около падането на Берлинската стена; участието му в управлението на Санкт Петербург, свързано с невиждани по мащаб корупция и контрабанда; влизането му в полезрението на Елцин и издигането му до директор на ФСБ; кой носи отговорност за атентатите в жилищни блокове, които дават възможност на Путин да се изяви като безмилостен лидер във войната в Чечения; какво се случва около потъването на подводницата "Курск".


В рамките на над 700 страници Курчаб-Радлих успява да възкреси и спомените за терористичните атаки над театър "Дубровка" в Москва и над училището в Беслан, както и бруталните "спасителни" действия, да изследва детайлно връзките между руските тайни служби и "Ал Кайда", както и събитията около войните с Грузия, Украйна и окупацията на Крим.


В книгата присъстват и смазването на опозицията и протестите срещу властта в Русия и процеса срещу "Пуси Райът", заедно с използването на руската православна църква като политически инструмент, доказателства за подкупването на принца на Монако Албер II, за да се осигури домакинството на олимпиадата през 2014 г., убийствата на Саша Литвиненко, Борис Берзовски, Анна Политковская, Борис Немцов и още много други актове на потъпкване на свободата на словото.


"Вова, Володя, Владимир Путин" е смазваща черна хроника на руската действителност от последните години на XX век и началото на XXI век.


Читателите на "Дневник" могат да се възползват от 10% отстъпка от цената в Ozone.bg при въвеждане на код Dnevnik10. Поръчай книгата с безплатна доставка тук


Из "Вова, Володя, Владимир Путин" от Кристина Курчаб-Радлих


ЧАСТ I
ДЕТСТВО ОТ КУЛИСИ


Едно... Малък бял самолет се понася във въздуха. Две... Рязко се накланя наляво. Три... Преди да преброим до десет, може би до дванайсет, се забива в бетона.


Девети март 2000 година е. Часът е осем и четирийсет и една минути. Летище Шереметиево. Загиват девет души, сред тях – освен членовете на екипажа – две известни в тогавашна Русия личности: Зия Бажаев и Артьом Боровик. Зия Бажаев е собственик на голямата нефтена компания "Алианс", необикновено способен предприемач, държавен деец, инициатор на множество благотворителни събития. Артьом Боровик е ръководител на холдинга "Строго секретно", издаващ вестник със същото заглавие, както и списанието "Версия", а също така автор на телевизионно предаване – също със заглавието "Строго секретно". Журналист, известен със своята добросъвестност и смелост.


От останките на самолета изчезват мобилните им телефони. Изчезва и папката с документи на Боровик.
Разследването от самото начало е маркирано с гриф "Строго секретно".
Три години по-късно.


В отрупан с книжа кабинет в Общоруския институт за авиационни материали срещу възрастен господин с много намръщено, симпатично лице седи светлокоса жена, страшно учудена. Главната редакторка на вестник "Строго секретно" Галина Сидорова разговаря за проблемите на руския авиационен отрасъл с Йосиф Фридляндер, един от най-големите в страната специалисти, занимаващи се със сплавите на металите, използвани в авиацията.


Този деветдесетгодишен към онзи момент човек е участвал в работата на комисия, разследваща причините за практически всички авиокатастрофи в течение на няколко десетки години. Включително и за катастрофата на Як-40 от девети март 2000 година. Галина Сидорова е учудена, защото възрастният господин току-що е казал: "В моя сейф има документи, свързани с тази катастрофа, но не мога да ги покажа. Гриф "Строго секретно".


"Учудена, попитах – пише тя – как е възможно, та нали официалните резултати от работата на комисията вече са публикувани, в отговор на което Фридляндер само разпери ръце. Ясно беше, че този учен, през по-голямата част от живота си работил в някоя от институциите, обвързани с държавната тайна, не можеше да сподели с мен своето знание". "Ще помисля как да го направя" – каза ми на прощаване. Ала макар че разговаряхме още неведнъж, а Йосиф Наумович ми се обаждаше дори да ми честити празниците, непрекъснато тъжно повтаряше: "Все още не мога". (1)


Йосиф Фридляндер починал през 2009 г. Съдържанието на неговия сейф е било иззето и унищожено от службата за безопасност на института.


Галина Сидорова, извънреден и пълномощен посланик, член на Съвета за отбранителна политика, а от 2012 г. и директор на Изпълнителния комитет на Международния институт на пресата, е трудно да бъде обвинена в конфабулация.


Началото на кампанията за президентските избори на Владимир Путин е лятото на 1999 г., а кулминацията – зимата на 2000 г., от началото на януари до края на март.


По телевизията и вестниците е пълно с Путин. Количеството обаче не преминава в качество: знае се много повече какво е правил в живота си, къде е работил, но всъщност не се знае кой е. Невинният въпрос "Кой е мистър Путин?", зададен на руски политик от американската журналистка Труди Рубин на Икономическия форум в Давос през януари 2000 г., не дочака отговора си и продължи да кръжи във въздуха. А свободата на словото, разпиляна по времето на президента Елцин, тогава все още я има, далеч не във всички печатни издания и телевизионни програми доминира тонът на адорация.


Ето например в списанието на Артьом Боровик "Версия" от осемнайсети януари 2000 година се появява текст с немското заглавие Das ist Putin с негова снимка с шапката на немски офицер от времето на Втората световна война. Авторите се опитват да разплетат няколко не особено ласкателни за героя загадъчни събития от по-ранните етапи на неговия живот. Неочаквано най-загадъчният период, за който се споменава в края на статията, е този, който изглежда най-невинен: детството на Путин. Повечето информация именно по тази тема е пълна тайна.


Разгадаването на една от загадките изглежда като в долнокачествен сериал. Някои повярвали в него, други не. Добре е да се уповаваш на вярата, когато не можеш да се обърнеш към доказателства. Но когато можеш, си струва да се запознаеш с тях.


Според този долнокачествен сценарий началото на живота на президента е изглеждало съвсем различно от това в официалната биография: баща му не е същият, майка му не е същата, мястото и датата на раждане не са същите. Пита се обаче дали изобщо трябва да ни засяга скритото зад тези факти чуждо нещастие? Дали не би трябвало по-скоро да вдигнем рамене и да не обърнем внимание на проблема? За политиците има значение поведението на другия политик, а не какво се крие зад неговата метрика или психологична подплата. За наблюдателите обаче, за журналистите и биографите въпросът защо политикът се държи по един, а не по друг начин има огромно значение. Още повече ако неговото поведение оказва влияние върху съдбата на други хора, на обществото, на света. Има политици като Ганди или Хавел, има и такива като Хитлер или Сталин.


Аксиоматично е твърдението, че щастливото или поне нормалното детство предвещава по-добра съдба от нещастното и ненормалното. Явно не всички, на които е било дадено щастливо детство, са израснали като порядъчни хора, като и не всички, които не са имали този късмет, са станали злодеи. Така или иначе, като се търси отговорът на въпроса защо някой е такъв, какъвто е, е невъзможно да не се надникне зад кулисите на неговото детство.


"Да, аз съм майката на Володя" – признава пред грузинския вестник "Алия" Вера Николаевна с моминска фамилия Путина, живееща от няколко десетки години в Грузия, в селото Метехи. Началото на януари 2000 година е. В Метехи от години вероятно още по-често, отколкото в Тбилиси, няма ток (в столицата понякога го няма за две седмици, появява се за кратко и пак изчезва). Повечето жители имат телевизори, но хората са се отучили да ги пускат. Често няма дори керосин за лампите.


Провинцията в Грузия живее своя тежък, беден живот. Малко я вълнува политиката на тогавашния президент Шеварднадзе, а още по-малко – делата на Русия, от която Грузия е успяла да се отдели преди около десет години. Затова новогодишният фойерверк, с който на 31 декември попарва руснаците президентът Елцин, назначавайки за свой наследник Владимир Путин, остава незабелязан в грузинското село.


До признанието на Вера Путина може би изобщо не би се стигнало, ако в Метехи не се бяха появили хора, особено заинтересувани от нея и от семейството на нейния съпруг Георгий Осепашвили. Пристигналите разпитвали за сина на Вера, Володя, който дошъл тук като малко момченце, живял със семейство Осепашвили и изчезнал, когато бил почти на десет години.


Пристигналите молели също да им покажат снимки на малкия Вова, а после взели всичките, някои от които дори без знанието на собствениците им. Нямало много такива, само няколко. Едва тогава жителите на Метехи си дали сметка за метаморфозата на техния Вова във Владимир Владимирович Путин.


Може би всичко би приключило със селската суматоха, ако на 3 януари 2000 година в представителството на Чеченската република Ичкерия в Тбилиси не идва някакъв грузинец с информация, че съвсем наблизо, в село Метехи, живее истинската майка на Владимир Путин, която може да им доведе срещу половин милион долара. Чеченците, които вече знаели от интернет биографията на кандидата за президент на Русия, му се присмели. В биографията черно на бяло било написано, че майка му вече от година не е между живите.


Започнали да гледат на случая по-сериозно, когато към края на разговора разбрали, че гостът е от спецслужбите на Грузия, които искат да се избавят от тази неудобна личност чрез чужди ръце. По това време чеченските похитители били добре познати, така че приписването на още едно похищение на тяхна сметка не би учудило никого и те не биха имали и най-малки шансове да докажат своята невинност, особено в условията на водещата се в републиката война.


Грузинецът сложил на масата стара снимка на топло облечено дете и експертиза, потвърждаваща, че това е детска снимка на Владимир Путин. После пуснал магнетофон, от който започнали да се леят записи на разговори със селяни, спомнящи си сина на Вера, Вова, който години наред живял сред тях. Чеченците осъзнали, че ако Вера Николаевна с моминска фамилия Путина действително е истинската майка на бъдещия президент на Русия, би трябвало във връзка с това да е доста неудобна за него личност и може да є се случи нещо лошо.


Също така станало ясно, че откритите по време на предизборната кампания сериозни и на всичкото отгоре доста пикантни лъжи в биографията на президента може да са мина, от която кандидатът за власт в Кремъл може и да не хвръкне във въздуха, но заради която имиджът му може сериозно да пострада. Това би зарадвало всички противници на Путин, особено чеченците. От половин година руските бомби разбивали страната им на пух и прах, по нея бродели танкове, а гражданите били тормозени почти на всеки войскови пост – всичко това по заповед на провеждащия "антитерористична операция" Владимир Путин.


Началникът на Чеченския информационен център в Тбилиси Хизир Алдамов незабавно се посъветвал със своя шеф Ваха Ибрагимов и двамата решили да проверят чутото и ако достоверността му се потвърди – да го разгласят. Само така биха се сдобили със застраховка за себе си и за Вера Николаевна. За разгласяването обаче са били необходими – освен твърденията на жителите и на самата Вера – материални доказателства, най-малкото във вида на снимки, а те вече са били иззети от някого в селото.


Чеченците отишли при Вера Николаевна заедно с журналистите от грузинския вестник "Алия".


В село Метехи, близо до училището, има малка къща, а до нея обрасла с лози беседка. Там Ваха Ибрагимов за пръв път среща дребната жена с енергични движения и светли, дълбоко разположени очи.


"Неловко ми е да си спомням за всичко това – казва уплашената в присъствие на журналистите Вера Николаевна. – Трудно е да се връщаш към старите грешки, прегрешения... Та вече е минал половин век." (2)


И все пак опитва да говори. Започва, като напевно вкарва руски думи в гърлената грузинска реч, опитва се да вмести цели години в няколко прости изречения. Светлосините є, посърнали очи ту проблясват, сякаш осветени отвътре, ту помътняват, замрежени от сълзи, беззъбата уста се разтяга в усмивка или се стяга в плач.
"Родена съм..." – започва тя и веднага прекъсва, става, отива във вътрешността на къщата и се връща с пожълтял, измачкан паспорт. (3)


Вера Николаевна Путина е родена на 6 септември 1926 г. в село Теречино, близо до малкото градче Очор, в Пермския край в Урал, като единствено момиче сред четирите деца на Анна Илийчина и Николай Иларионович Путини. След войната решила да учи в градския Техникум за механизация на селското стопанство. В онези следвоенни времена на училище ходели ученички, до неотдавна вършили мъчителна работа в оръжейни фабрики, и ученици, току-що разделили се с карабините. Повечето от тях били жени, а не девойки, и мъже, а не юноши. Точно там се срещнали порасналата вече Вера Николаевна и Платон Привалов, един мъж, чиито име и фамилия и днес все още трудно минават през гърлото.


Известно време живели заедно. Вера била сигурна, че ще се оженят. Вече била бременна, когато...
"Той получи колет с някакво ядене – спомня си тя. – Беше заминал за няколко дни и аз отворих колета. А там сланина и писмо от жена му. Когато се е върнал, мен вече ме нямаше. Избягах при родителите си."


Извънбрачното дете не било голям проблем в следвоенна Русия. Родителите приели дъщеря си без упреци и навярно са се радвали на раждането на внука им през септември 1950 г. Година по-късно Вера, тогава вече техник електромеханик, отишла на практика от студения Урал чак в горещия Узбекистан, в Ташкент. До работническия хотел, където живеела, имало заводски клуб, където идвали войници от близката армейска част, сред тях – Георгий Осепашвили, красив грузинец. Така се запознали. Грузия, страна на портокали и лозя, станала за жителите на бедната следвоенна Русия страна на мляко и мед, затова Вера без възражения повярвала на приказките на Георгий, че е богат и има голяма къща в Тбилиси.


В суровия Урал, където е израснала, сигурно не се е говорело много за дивите фантазии на хората от Кавказ, затова, когато Георгий казал: "Напускам армията, трябва ми жена, не искам да бъда сам вкъщи, майка ми почина, баща ми се ожени отново", Вера взела решението си за три дни.


"Всичко стана толкова бързо" – въздъхва тя след години. Може би защото, когато по-рано, по време на Святки – според обичая, който го има от векове в Русия, – преди празника на тримата влъхви, гадала и видяла в огледалото облечен с мундир мъж, подобен на Георгий, а може би защото той искал да бъде с нея, въпреки че тя има дете от друг, а може би просто се влюбила...


Така или иначе не избягала от село Метехи, където Георгий нямал дори собствена колиба, а в бащиния му дом вместо под имало пръст, не избягала, а само след година помолила майка си да доведе там сина є. Ана Илийчина го направила въпреки съпротивата на бащата на Вера, който не се примирил с избора на единствената си дъщеря. Този стар комунист като че ли мразел Сталин (който бил грузинец), а Грузия смятал за чужда и дива страна, където можеш да прекараш почивката си, но не и целия си живот.


Точно на това място свършва прологът на написания от съдбата сценарий за Вера Николаевна Путина, по мъж Осепашвили, в главната роля и на сцената излиза истинският герой.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (84)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Сд
  Сд
  Рейтинг: 884 Неутрално

  Единия Путин,другата Курчаб.
  Тия ще ни побъркат с тия имена.

 2. 2 Профил на 4ort
  4ort
  Рейтинг: 1807 Неутрално

  "Така или иначе не избягала от село Метехи, където Георгий нямал дори собствена колиба, а в бащиния му дом вместо под имало пръст..."

  Какво се е променило в савецкия саюз?

 3. 3 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1977 Неутрално

  Смирено препоръчвам на всички рубладжии, които се опитват да похитят и отвлекат отечеството към евразия!!!
  Четете и плачете!!!

 4. 4
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 5. 5 Профил на Лео
  Лео
  Рейтинг: 1321 Неутрално

  Смирено препоръчвам на всички рубладжии, които се опитват да похитят и отвлекат отечеството към евразия!!!Четете и плачете!!!
  —цитат от коментар 3 на selqnin


  Имаше навремето едни книги за българския преход - къде измислица, къде истина. Тях чел ли си ги? Препоръчваш ли ги?

 6. 6 Профил на Един вампир броди из Европа
  Един вампир броди из Европа
  Рейтинг: 3461 Неутрално

  Важното е не какъв е Путя, а защо е незаобиколим. Каква е тази страна?

  Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)
 7. 7 Профил на Един вампир броди из Европа
  Един вампир броди из Европа
  Рейтинг: 3461 Неутрално

  Единия Путин,другата Курчаб.Тия ще ни побъркат с тия имена.
  —цитат от коментар 1 на Сд


  Една неочаквано добра комбинация.

  Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)
 8. 8 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 4618 Неутрално

  В биографията на Путин има далеч по-срамни моменти от това, че е (както се твърди) извънбрачно дете. За последния факт той няма никаква вина, макар да е оставил отпечатък върху годините му на формиране.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 9. 9 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1977 Неутрално

  До коментар [#5] от "Лео":
  Не се познаваме за да си позволявате да ми пишете на "Ти"...въпрос на култура и възпитание или по-скоро на тяхната тотална липса!!!
  Дори острие на кремълската пропаганда би трябвало да е запазило остатъци от здравият Разум, които правят възможни различаването на очеизваждащите разлики между долнопробните"литературни ерзаци" от 90- те години в Отечеството и
  "...тя става носител на множество журналистически награди, а през 2005 г. е номинирана за Нобелова награда за мир".
  Много сте слабичък за хонорара, който пасоля Ви осигурява... нищета на разума!!!

 10. 10 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 4722 Весело

  В Рассия всичко е забулено в лъжи и измислици! Жената до Путин, децата на Путин , самият Путин - всичко е държавна тайна и строго секретно!

  klimentm
 11. 11 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 9061 Неутрално

  "Едва ли има човек на планетата, обвит в толкова мистерия, колкото президента на Руската федерация Владимир Путин."

  То и тука има хора на върха, обвити в мистерия, поне известни периоди от живота им. Иначе как ще се правят на това, което не са и няма да бъдат.

 12. 12 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 4618 Неутрално

  До коментар [#10] от "klimentm":

  "В Рассия всичко е забулено в лъжи и измислици! Жената до Путин, децата на Путин , самият Путин - всичко е държавна тайна и строго секретно!"

  Бае Тодар не се срамуваше от селския си произход като n-то дете на стрина Маруца и дедо Ристо Живкови от Правец.

  Същевременно официалната хагиография на династията Ким в Северна Корея изкарва дедото на Фат Ким с божествен произход, явил се на този свят като лястовица.

  Интересно, при коронясването на Путин за цар няма да му измислят някаква подобна легенда: че е син на двуглавия орел от герба и сибирска мечка, например?

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 13. 13 Профил на 4ort
  4ort
  Рейтинг: 1807 Неутрално

  "Едва ли има човек на планетата, обвит в толкова мистерия, колкото президента на Руската федерация Владимир Путин."То и тука има хора на върха, обвити в мистерия, поне известни периоди от живота им. Иначе как ще се правят на това, което не са и няма да бъдат.
  —цитат от коментар 11 на Роси


  Най-нормално е да има такива хора, нали целият преход е копиран от Русия.

 14. 14 Профил на rumata
  rumata
  Рейтинг: 601 Неутрално

  Сега ще чакаме другарката Курчаб да ни осветли и за мистериозно измиращия кръг около Клинтънови.

  Според Козяшката прислуга, на Шипка, РУСКИ АГРЕСОРИ И БЪЛГАРСКИ СЕПАРАТИСТИ ВЛЯЗОХА В БОЙ СЪС ЗАКОННАТА ОСМАНСКА ВЛАСТ.
 15. 15 Профил на birnic
  birnic
  Рейтинг: 466 Неутрално

  Поколения май ще се хранят с Путин. Не само в България. И не само в този форум. Да сте живи и здрави !

 16. 16 Профил на andreas_hofer
  andreas_hofer
  Рейтинг: 1313 Неутрално

  Тази книга си я слагам веднага в списъка за четене за лятото. Макар че на всеки нормален и информиран човек да е ясно, че москалякът с гинекологичната фамилия е гнусен престъпник. Те това и нашите мурзилки дори го знаят, но няма как, трябва да следват инструкции.

  Комунизмът и неговите мутации са проклятието на съвременна България
 17. 17 Профил на izt21595181
  izt21595181
  Рейтинг: 261 Весело

  Грантаджиите сте тотално обсебени от личността на Путин. Кога и да влезна все "Путин, Путин, Путин ..."

 18. 18 Профил на venelingeologia
  venelingeologia
  Рейтинг: 1207 Неутрално

  Само 700 от 1001 страници, разказани от полската Шехеразада. Значи, ще има още страници и още книги. На читателите - приятна почерпка с квас и зубровка в множество нюанси на пропорции.

 19. 19 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 1069 Весело

  До коментар [#1] от "Сд":

  Пут на руски е път. Можеш да си преведеш фамилита му например като Друмев! Знаеш ли колко много Курт - овци има в Германия?

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 20. 20 Профил на Taiga
  Taiga
  Рейтинг: 1447 Весело

  Това ще да е от "правилните" книги, написани под диктовката на западната антируска пропаганда.
  Веднага поръчвам!

  "На български език вече може да откриете изследването "Вова, Володя, Владимир Путин" от полската журналистка Кристина Курчаб-Радлих, което повдига завесата на тайните на властелина на Кремъл.

  В книгата със сигурност има много истини - повсеместната корупция, Путин и КГБ и други неща, които са световно известни, но тази Курчаб, ако не е пръв и личен приятел на Путин, със сигурност не знае нищо за тайните на Кремъл.
  Т.е. повечето написани неща в тази (и много други книги)книга са само догадки и предположения, които много хора правят от години, без да са доказали нищо.

  "АМЕРИКАНСКИ ГЕОЛОЗИ, ПРОУЧВАЙКИ ПОРЕДНОТО НЕФТЕНО НАХОДИЩЕ НА США, С ИЗНЕНАДА УСТАНОВИХА, ЧЕ НАД НЕГО ИМА НЯКАКВА АРАБСКА ДЪРЖАВА"
 21. 21 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1977 Неутрално

  До коментар [#17] от "izt21595181":

  "Кога и да лезна" от кой език е заемка - от съвеЦки ли?
  Много "изискано"....
  А за дявола трябва да се говори за да не Ви "среща", а като Ви "срещне" да го разпознаете, да го поръсите с китка босилек и да го прикадите с тамян...

 22. 22 Профил на Alarmstufe: Rot
  Alarmstufe: Rot
  Рейтинг: 5744 Любопитно

  Поколения май ще се хранят с Путин. Не само в България. И не само в този форум. Да сте живи и здрави !
  —цитат от коментар 15 на birnic


  Ти успяваш ли да се храниш, или само си добавяш към пенсията?

  Gunter glieben glauchen globen
 23. 23 Профил на Taiga
  Taiga
  Рейтинг: 1447 Весело

  " доказателства за подкупването на принца на Монако Албер II, за да се осигури домакинството на олимпиадата през 2014 г., убийствата на Саша Литвиненко, Борис Берзовски, Анна Политковская, Борис Немцов "

  Тъй, тъй, госпожата Курчаб се предполага, че разполага със банковите извлечения в които се виждат преводите от Кремъл към Монако, или на подставените им лица, ъ?
  Разполага и с видео-записи на които се виждат Литвиненко и руски полковници да сърбат чайче?

  Да, ама не.

  "АМЕРИКАНСКИ ГЕОЛОЗИ, ПРОУЧВАЙКИ ПОРЕДНОТО НЕФТЕНО НАХОДИЩЕ НА США, С ИЗНЕНАДА УСТАНОВИХА, ЧЕ НАД НЕГО ИМА НЯКАКВА АРАБСКА ДЪРЖАВА"
 24. 24 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 1069 Весело

  Като прочетох предговора и си викам "- Ей сега ще ни покажат доказателства, че всяка сутрин на закуска Путин изяжда по едно детенце!", пък то какво се оказа - някакви ужасяващи разкрития. Той бил извънбрачно дете! Ужас някакъв!

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 25. 25 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 1069 Неутрално

  До коментар [#9] от "selqnin":

  Тирадата за културата в началото на коментара ви, как се връзва с простотиите в края му?

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 26. 26 Профил на 4ort
  4ort
  Рейтинг: 1807 Весело

  Това ще да е от "правилните" книги, написани под диктовката на западната антируска пропаганда.Веднага поръчвам!.........."
  —цитат от коментар 20 на Taiga

  Целият форум знае, че Правилните книги се издават от Партиздат.
  нЕма смисъл да ни го напомняш!

 27. 27 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1977 Неутрално

  До коментар [#25] от "tribiri":

  Слава Богу не сте Вие човекът, който решава кое е "простотия" и кое не!!!

 28. 28 Профил на rumata
  rumata
  Рейтинг: 601 Неутрално

  Тази книга си я слагам веднага в списъка за четене за лятото. Макар че на всеки нормален и информиран човек да е ясно, че москалякът с гинекологичната фамилия е гнусен престъпник. Те това и нашите мурзилки дори го знаят, но няма как, трябва да следват инструкции.
  —цитат от коментар 16 на andreas_hofer


  Виж, ако можеш, да прочетеш в допълнение и "Как да не си личи, че сме прости".

  Според Козяшката прислуга, на Шипка, РУСКИ АГРЕСОРИ И БЪЛГАРСКИ СЕПАРАТИСТИ ВЛЯЗОХА В БОЙ СЪС ЗАКОННАТА ОСМАНСКА ВЛАСТ.
 29. 29 Профил на 4ort
  4ort
  Рейтинг: 1807 Весело

  Като прочетох предговора и си викам "- Ей сега ще ни покажат доказателства, че всяка сутрин на закуска Путин изяжда по едно детенце.....
  —цитат от коментар 24 на tribiri


  Дрогарьо, ти явно го бъркаш с Костов?

 30. 30
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 31. 31
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 32. 32 Профил на 4ort
  4ort
  Рейтинг: 1807 Неутрално

  До коментар [#1] от "Сд":Пут на руски е път. Можеш да си преведеш фамилита му например като Друмев! Знаеш ли колко много Курт - овци има в Германия?
  —цитат от коментар 19 на tribiri


  Как да си преведа Мадуро???
  Разрешаваш ли Ташунко?

 33. 33 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 3171 Весело


  Като прочетох предговора и си викам "- Ей сега ще ни покажат доказателства, че всяка сутрин на закуска Путин изяжда по едно детенце!", пък то какво се оказа - някакви ужасяващи разкрития. Той бил извънбрачно дете! Ужас някакъв!
  —цитат от коментар 24 на tribiri


  Професионалните либерасти и русофоби пак мастурбират по слухове, без списания, снимки или някакъв друг мат'рял от реалността!


  Libertarianism is just anarchy for rich people
 34. 34 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1977 Неутрално

  До коментар [#28] от "rumata":

  Шизофренията е много кофти нещо...на човечеца сигурно никак не му е леко....

 35. 35 Профил на мики маус
  мики маус
  Рейтинг: 1338 Весело

  Днес е добър ден за любителите на “истинската” демокрация и “единствените правилни” факти и интерпретации!

  Най-напред имаше материал за Китай и 1989, сега за злия Путин, а до довечера очаквам и нещо за сръбските зверства я в Косово, я някъде другаде.

  Агитпропът си заслужи бонуса за деня.

 36. 36 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1977 Неутрално

  До коментар [#30] от "izt21595181":

  Възпитанието Ви е впечатляващо, другарю полковник...
  Върнахте ме във времената преди 1989г. ....с отвращение!!!!
  и ТОГАВА БЯХТЕ ТОЛКОВА ГРУБИ, АРОГАНТНИ, ПРОС.., НАГЛИ И НЕКАДЪРНИ МИЛИЦИОНЕРИ.
  нищо старо не забравили и нищо ново не сте научили.
  Просто простои... Ви избива само при мисълта, че ореола на джуджето може да бъде накърнен
  Чисто човешки и християнски ми е мъчно за Вас, но медицината още не е открила начин да се справи с Вашият проблем!!!

 37. 37 Профил на kesh
  kesh
  Рейтинг: 1960 Весело

  До коментар [#10] от "klimentm":"В Рассия всичко е забулено в лъжи и измислици! Жената до Путин, децата на Путин , самият Путин - всичко е държавна тайна и строго секретно!"Бае Тодар не се срамуваше от селския си произход като n-то дете на стрина Маруца и дедо Ристо Живкови от Правец.Същевременно официалната хагиография на династията Ким в Северна Корея изкарва дедото на Фат Ким с божествен произход, явил се на този свят като лястовица.Интересно, при коронясването на Путин за цар няма да му измислят някаква подобна легенда: че е син на двуглавия орел от герба и сибирска мечка, например?
  —цитат от коментар 12 на Norman Granz

  ......саллл......един ПУТИН ти остана да ГРОМИШШШ.......!!!!!.......това от ОТДАВНА вече не е " КОНВЕРТИРУЕМО"......!!!!!.....наборее.........едва ли ше те "ЗАБЕЛЕЖАТ" ....!!!!!????.....ииии да те ИЗСТРЕЛЯТ пак в НЮ ИОРК......- Постоянен ПРЕДСТАВИТЕЛ на " БЪЛГАРИЯ " в О О Н.......!!!!!......Други КАЧЕСТВА трябаТТТ.......!!!!????.....освен ЕЗИЦИИИ........

  България .....!!!!!.... на ТРИ .....ПИТИЕТААА......!!!!...
 38. 38 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 3171 Весело  До коментар [#36] от "selqnin":
  Пак някакви заучени опорки от селските вечеринки! Значи никога не са ми били симпатични ченгетата ама преди 1989г. това си е било професия и е трябвало много да се учи, Баце за това е станал пожарникар защото кой не е учил достатъчно даже и за милиоционер не са го взимали! Ако не вярваш ходи с един тест за интелигентност в Масква при Путин и един в МВР- София да видиш ,че тук умствен багаж не се търси, кой не пърха като калинка кариерата му не върви!


  Libertarianism is just anarchy for rich people
 39. 39 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 1069 Весело

  До коментар [#27] от "selqnin":

  И аз се радвам, че критериите ни са различни!

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 40. 40
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 41. 41 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 1069 Весело

  До коментар [#32] от "4ort":

  Спомням си, че в СДС имаше един Свилен Пътов, който загина през 1992ра при автомобилна катастрофа. Реално той е адаш по фамилия с Путин! На него ще се подиграете ли за името му?

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 42. 42 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3761 Весело

  с откъс за Путин в опит да вдигнем самолета натоварен с ... цена.

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 43. 43 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1977 Неутрално

  До коментар [#40] от "izt21595181":

  Нали знаете, че простоти.. и обидите не са аргументи и нямат общо с разума?!

 44. 44 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 1069 Весело

  До коментар [#29] от "4ort":

  Бъркате ме с някой от кварталната ви ППО, предполагам защото след пребоядсването сте се откъснали от партийния живот и обръщението "другарю" ви липсва.

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 45. 45 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 2644 Неутрално

  "Вова, Володя, Владимир Путин"


  Вторият том на книгата трябва да се нарече:  Владимир, Владо, Владолф Путин, Путлер.

 46. 46
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 47. 47 Профил на blondofil
  blondofil
  Рейтинг: 3371 Неутрално

  Мнииго тромав и тежък за четене стил.

 48. 48 Профил на Николай Бучков
  Николай Бучков
  Рейтинг: 4413 Неутрално

  Тъща ми казваше,че било по-добре в устите на хората ,отколкото в краката им! Този проблем винаги има две страни и отношението зависи от коя се намираш! Сериозното отношение изисква преценка на факти и постижения, не ръкопляскания заради публиката....

 49. 49 Профил на qwerty 500
  qwerty 500
  Рейтинг: 575 Неутрално

  Путин продава. Защо и аз не се пробвам да напиша една книжка за Путин?

  I`m addicted to the truth, it`s a dangerous love affair.
 50. 50 Профил на anty
  anty
  Рейтинг: 802 Неутрално

  А истината за нашата мутра от Банкя кога?
  Очаквайте скоро документален филм за "великите" дела на охранителя на Тошо-Правешки от телевизията на Киро-гела,или Киро-парахода както там му казват на този"честен и почтен бизнсмен" .

 51. 51 Профил на vhv
  vhv
  Рейтинг: 2533 Неутрално

  До коментар [#19] от "tribiri":

  За мъж, по-добре Куртю, отколкото Пути.

 52. 52 Профил на Петър Иванов
  Петър Иванов
  Рейтинг: 1096 Весело

  Сега разбрах що Путин не е идвал отдавна у нас. Страх го е. Руската ни пета колона ще му оближе ... гумите на колата още на летището

 53. 53 Профил на qwerty 500
  qwerty 500
  Рейтинг: 575 Неутрално

  До коментар [#51] от "vhv":

  Това ли успя да измислиш. Отчайващо е нивото на матряла.

  I`m addicted to the truth, it`s a dangerous love affair.
 54. 54 Профил на Slick
  Slick
  Рейтинг: 774 Неутрално

  Не ме интересува тоя тъпанар диктатор

 55. 55 Профил на Noise
  Noise
  Рейтинг: 796 Весело

  Ах, каква драма..Путин бил извънбрачно дете..Какво да каже човек, освен евала , че без подкрепа е стигнал до върховете..Не като някои , родени със сребърни лъжици в устата...

  Sutor, Ne Supra Crepidam!
 56. 56 Профил на Джузепе Мацини
  Джузепе Мацини
  Рейтинг: 287 Неутрално

  Пак се занимават с иднивидуалният Путин, а не с колективния.
  Подобни журналистически занимания само подхранват някакъв неокулт към личността. Путин е всемогъщ и от него излиза цялото зло/добро на Света.
  Истински критически анализ, обективен, недоктринарен, липсва. Путин или е най-голямото Зло на Света, или е Всемогъщ и Богоподобен.
  Подобен подход е културно типичен за Запада, там злото и доброто са абсолютни, докато при руснаците- видно във фолклора им- границата е размите, дори злото може да бъде смешно.
  До личността на Путин... ако приемем, че действително е извънбрачно дете, това би дало поне някакво логично обяснение за принадлежността му към силовите, йерархични структури. Търсил си е баща. Както и в политическият живот- първо в лицето на кмета на Петербург, после в Елцин и неговото "семейство". Което той до ден днешен пази.

 57. 57 Профил на andreas_hofer
  andreas_hofer
  Рейтинг: 1313 Весело

  До коментар [#28] от "rumata":

  Ти чел ли си я? Имам лоша новина за теб, още ти личи нивото на интелекта.

  Комунизмът и неговите мутации са проклятието на съвременна България
 58. 58 Профил на султана глаушева
  султана глаушева
  Рейтинг: 446 Неутрално

  Може и да е интересно. Но след като се публикува в тази медия, смятам, че ще е само негатив. И не прочетох нито ред. Това като инфо на медията. За обективния имидж.

  Мърфи е оптимист!
 59. 59 Профил на birnic
  birnic
  Рейтинг: 466 Неутрално

  До коментар [#54] от "arcanum":

  Сигурен съм, че и той не се интересува от теб. В интерес на истината, аз също.

 60. 60 Профил на qwerty 500
  qwerty 500
  Рейтинг: 575 Неутрално

  Доколкото проверих има около 20 книги за Путин, тц, и аз книга ще пиша...

  I`m addicted to the truth, it`s a dangerous love affair.
 61. 61 Профил на Пипера е много лют
  Пипера е много лют
  Рейтинг: 799 Неутрално

  Т.е. В.В.Пуйло е израснал под опеката на пастрок грузинец, в мизерна землянка? Това обяснява много за патологичната му омраза към Грузия.

  https://www.youtube.com/watch?v=eYfOYx1G2zU
 62. 62 Профил на Торбеш
  Торбеш
  Рейтинг: 1511 Неутрално

  Нелепо е в раздел "Култура" на Дневник да се публикуват четива за Хитлер и Мусолини, путин и Чикатило, Пол-Пот и Бокаса.
  Никак не се връзват имената и техните деяния с раздел "Култура"!
  Ако се отвори раздел "масови убийци - психопати" - там им е мястото.
  По-точно - на боклука на Историята!

  Като българин съм горд, че думата "неудачник" е незаменяема чуждица в българския език, заемка от руския език.
 63. 63 Профил на Kickaha
  Kickaha
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Много сте слабичък за хонорара, който пасоля Ви осигурява... нищета на разума!!!
  —цитат от коментар 9 на selqnin

  Когато един човек е путинист, в 90% от случаите това означава пълна нищета на разума, както споменахте, а в останалите 10% - пълна нищета на морала.

 64. 64 Профил на vila
  vila
  Рейтинг: 867 Неутрално

  До коментар [#20] от "Taiga":
  "Т.е. повечето написани неща в тази (и много други книги)книга са само догадки и предположения, които много хора правят от години, без да са доказали нищо."
  И това го разбра по заглавието, прочете книгата, звездите ти проговориха или не го ли кажат по RT не се е случило?

 65. 65 Профил на Kickaha
  Kickaha
  Рейтинг: 8 Весело

  Доколкото проверих има около 20 книги за Путин, тц, и аз книга ще пиша...
  —цитат от коментар 60 на qwerty 500

  Няма нужда.
  Просто съберете коментарите си и хвалебствената ода за Путин е готова.
  Побързайте, че конкуренцията от подобните ви е голяма.
  😃😃😃

 66. 66 Профил на vila
  vila
  Рейтинг: 867 Неутрално

  До коментар [#49] от "qwerty 500":
  "Путин продава. Защо и аз не се пробвам да напиша една книжка за Путин?"

  Ми що не напишеш?

 67. 67 Профил на qwerty 500
  qwerty 500
  Рейтинг: 575 Неутрално

  [quote#65:"Kickaha"][/quote]

  Напротив, като цяло имам отдавна желание да напиша книга за геополитиката и задкулисната геополитика, но нито има как да се добера до истината, нито имам времето и ресурса да направя такова нещо. Освен това е опасно.
  Малко по-реалистично е да се напише една книга за един от световните лидери, а кой е по-интересен от Путин? Да, наистина има около 20 издадени книги за него. А колко неизданени, може да се гадае.

  Прехвърлял съм книгата на Литвиненко за Путин и Русия, в нея няма нищо за Путин. В нея има подбрани истории на различни хора "от улицата", предназначена е за западния пазар и не е нещо, което да не може да се подбере за коя и да е държава, освен това се занимава до голяма степен с Русия преди Путин или с наследеното от Путин.

  Ако някога мога да напиша книга за Путин бих искал да е възможно най-истинска. И да е за политика и донякъде за човека Путин. А не историята на еди кой си еврейтор от руската армия, или на някой си подкупен чиновник. Понимаеш?

  I`m addicted to the truth, it`s a dangerous love affair.
 68. 68 Профил на qwerty 500
  qwerty 500
  Рейтинг: 575 Неутрално

  До коментар [#67] от "qwerty 500":

  Книгата на Политковская, не на Литнивенко, т.е.

  I`m addicted to the truth, it`s a dangerous love affair.
 69. 69 Профил на qwerty 500
  qwerty 500
  Рейтинг: 575 Неутрално

  До коментар [#49] от "qwerty 500":"Путин продава. Защо и аз не се пробвам да напиша една книжка за Путин?"Ми що не напишеш?
  —цитат от коментар 66 на vila


  Книга не се пише току така, пък било и докоментална. Трябва да имаш първо начертана структура, примерно. И особено като обикновен човек, които ще разчита само на други книги, интервюта, филми, конференции на въпросния персонаж...
  Тази тука от статията как мислеш е намерила опорките и материалите, които да спусне? Сигурно цял щаб стои зад гъза и.

  I`m addicted to the truth, it`s a dangerous love affair.
 70. 70 Профил на Kickaha
  Kickaha
  Рейтинг: 8 Весело

  До коментар [#1] от "Сд":Пут на руски е път. Можеш да си преведеш фамилита му например като Друмев! Знаеш ли колко много Курт - овци има в Германия?
  —цитат от коментар 19 на tribiri

  пута́на

  Значение
  прост. то же, что проститутка

  Синонимы
  проститутка

  Этимология
  Происходит от франц. putain или итал. puttana.

  Родственные слова
  Ближайшее родство

  существительные: путанка
  😀😀😀

 71. 71 Профил на Radosveta Koleva
  Radosveta Koleva
  Рейтинг: 456 Неутрално

  "че съвсем наблизо, в село Метехи, живее истинската майка на Владимир Путин, която може да им доведе срещу половин милион долара. Чеченците, които вече знаели от интернет биографията на кандидата за президент на Русия, му се присмели. В биографията черно на бяло било написано, че майка му вече от година не е между живите."


  Каква е причината да не разкрива истинската си майка, да се отрече от нея, ако написаното в книгата е вярно?


  Кой е Путин?

 72. 72 Профил на Kickaha
  Kickaha
  Рейтинг: 8 Любопитно

  До коментар [#67] от "qwerty 500":
  Тъй като постоянно попадам на коментарите ви, много добре ви разбирам.
  От писане на коментари във форума не ви остава време за каквото и да е друго.
  А имате такива велики идеи...
  Книга на тема "геополитика" е изключително нестандартно и оригинално. 😄😄😄
  За съжаление, съдейки по коментарите ви, смятам, че не сте способен да напишете не само цяла книга, но каквото и да е, дори едно есе самостоятелно.

 73. 73 Профил на vila
  vila
  Рейтинг: 867 Неутрално

  До коментар [#69] от "qwerty 500":
  "Книга не се пише току така, пък било и докоментална. Трябва да имаш първо начертана структура, примерно. И особено като обикновен човек, които ще разчита само на други книги, интервюта, филми, конференции на въпросния персонаж...
  Тази тука от статията как мислеш е намерила опорките и материалите, които да спусне? Сигурно цял щаб стои зад гъза и."

  Ами ето за това не пишеш. Защо трябваше да занимаваш всички с вътрешните си терзания искаш да оближеш г..а на путин ама не можеш?

 74. 74 Профил на qwerty 500
  qwerty 500
  Рейтинг: 575 Неутрално

  До коментар [#73] от "vila":

  Ами аз не искам да представям на хората нещо неистинско и изопачено. За да вникнеш сериозно в нещата ти трябва спокойствие, да седнеш и преди да пишеш да четеш с месеци на спокойствие и да отсяваш и да си правиш изводи.

  I`m addicted to the truth, it`s a dangerous love affair.
 75. 75 Профил на vila
  vila
  Рейтинг: 867 Неутрално

  До коментар [#74] от "qwerty 500":
  "
  Ами аз не искам да представям на хората нещо неистинско и изопачено. За да вникнеш сериозно в нещата ти трябва спокойствие, да седнеш и преди да пишеш да четеш с месеци на спокойствие и да отсяваш и да си правиш изводи."

  Похвално. Жалко, че не използваш същия подход и като цапаш в този форум.

 76. 76 Профил на Taiga
  Taiga
  Рейтинг: 1447 Неутрално

  До коментар [#64] от "vila":

  Пише го в резюмето в началото на статията какви неща горе-долу съдържа книгата. Неща, които са известни отдавна.
  Малко по-надолу пише, че авторката има доказателства, че Путин е купил Олимпиадата 2014-та, както и за убийството на Литвиненко и др. Всичко това са само догадки.
  Далеч по-влиятелни хора от Курчаб са разследвали Литвиненко и докладът на Лондон приключи с "ВЕРОЯТНО Путин го е поръчал". Толкова.
  Авторката Курчаб или е цитирала това официално разследване или е правила свое собствено и е намерила нови доказателства, които категорично посочват Путин, почти съм убеден, че тази няма детективски наклонности.
  Същото с принца на Монако и олимпийските, там дори нямаше разследване май.
  Едно е сигурно - дсега няма ТВЪРДИ доказателства, които да свързват Путин с този или онзи случай. Всички разследвания приключват с "вероятно, може би".
  Мистерията и "тъмнината" около Путин си остават.

  "АМЕРИКАНСКИ ГЕОЛОЗИ, ПРОУЧВАЙКИ ПОРЕДНОТО НЕФТЕНО НАХОДИЩЕ НА США, С ИЗНЕНАДА УСТАНОВИХА, ЧЕ НАД НЕГО ИМА НЯКАКВА АРАБСКА ДЪРЖАВА"
 77. 77 Профил на vila
  vila
  Рейтинг: 867 Неутрално

  До коментар [#76] от "Taiga":
  Тоест да обабщим какво се написал.
  Или е правила това или е правиля онова. А ти си почти убеден в нещо. И някъде е нямало разследване май. Отделно се прочел само резюмето, но си сигурен, че няма твърди доказателства.

  Хаха, ти си гении.

 78. 78 Профил на Taiga
  Taiga
  Рейтинг: 1447 Неутрално

  До коментар [#77] от "vila":

  Научи се да четеш между редовете.
  Наистина ли вярваш, че някаква известна само в Полша авторка ще тръгва самостоятелно да разследва убийството на Литвиненко, че и да е открила НОВИ доказателства, при условие, че Лондон вече направиха ОФИЦИАЛНО разследване и извода им беше, че ВЕРОЯТНО Путин бил го поръчал ...
  https://trud.bg/article-5248135/

  Точно така, ВЕРОЯТНО, не го казвам, а Лондон.

  И да, няма твърди доказателства, иначе авторката трябва да е в затвора за съучастие в престъпление - укриване на уличаващи Путин доказателства, които тя не е предоставила на властите.

  Това, което е в книгата са единствено предположения, че Путин е дирижирал всичко.
  Не казвам, че не е така, но ще повярвам едва тогава, когато видим Путин осъден в Хага.

  "АМЕРИКАНСКИ ГЕОЛОЗИ, ПРОУЧВАЙКИ ПОРЕДНОТО НЕФТЕНО НАХОДИЩЕ НА США, С ИЗНЕНАДА УСТАНОВИХА, ЧЕ НАД НЕГО ИМА НЯКАКВА АРАБСКА ДЪРЖАВА"
 79. 79 Профил на Bramasole
  Bramasole
  Рейтинг: 4038 Неутрално

  Допадна ми сухият, публицистичен стил на Кристина Курчаб-Радлих. Ако текстът беше по-емоционален, навярно би се възприел от някои читатели като художествена измислица.
  Ето още един откъс от книгата:
  https://www.ploshtadslaveikov.com/ot-malkiya-vova-do-dneshniya-putin/

  "Човек не се дави, като падне във водата, а като остане там” - Едуин Луис Коул
 80. 80 Профил на KLINGON
  KLINGON
  Рейтинг: 405 Неутрално

  Авторката била "полската Политковская", според Дневничето. За да съществува полска "Политковская", минималното условие е Полша да е аналогична на Русия, а авторката да изследва режима в собствената си страна. Да пишеш от чужбина за Путин не те прави втора "Политковская".
  И ако може феновете на "полската Политковская" да обяснят защо Березовски, например, е положителна личност, според тях? Мечтаете за България в която властват "бълграски Березовски" ли? Ако това ви е "демократичното, дясно" мислене по-добре изобщо да не отлепвате от 3-те %.

  "...Срамно е ние да сравняваме силата си с такива гламавци, каквито са турците…"... из дописка на Васил Левски до в. Свобода, публикувана на 13.02.1871 г.
 81. 81 Профил на vhv
  vhv
  Рейтинг: 2533 Неутрално

  До коментар [#55] от "Noise":

  И Ал Капоне и Ескобар и Риина и ...
  , са стигнали сами до"върховете", но си остават криминални престъпници. Това ги обединява с пути.

 82. 82 Профил на qwerty 500
  qwerty 500
  Рейтинг: 575 Неутрално

  Авторката била "полската Политковская", според Дневничето. За да съществува полска "Политковская", минималното условие е Полша да е аналогична на Русия, а авторката да изследва режима в собствената си страна. Да пишеш от чужбина за Путин не те прави втора "Политковская".И ако може феновете на "полската Политковская" да обяснят защо Березовски, например, е положителна личност, според тях? Мечтаете за България в която властват "бълграски Березовски" ли? Ако това ви е "демократичното, дясно" мислене по-добре изобщо да не отлепвате от 3-те %.
  —цитат от коментар 80 на KLINGON


  Такива неща каквито се пишат по адрес на Путин в Русия ни в една държава в света не биха се позволили. Никъде. Ще изгният по затворите. Де що има прънкал се "демократ", "опозиционер", "антипунист" и т.н. в Русия може да обвинява Путин в най-злите възможни деяния и нищо не му се случва. Колкото до Березовски, всичко което той е отмъкнал му е било отмъкнат, но не от Путин. Той е измамен от един от най-приближените си хора и в един момент се оказва без 2 лева. Пише две писма на Путин в които моли да се върне в Русия, но не получава отговор. Политковска най-вероятно е била убита от чеченските кръгове, но и това не е много сигурно. Единствен го отнесе Ходорковски, там може да се твърди, че Путин дълго време е бил непреклонен по неговия случай. После се примоли и с помощта на западни совалки го пуснаха от затвора за да си плюе на воля.

  I`m addicted to the truth, it`s a dangerous love affair.
 83. 83 Профил на Radosveta Koleva
  Radosveta Koleva
  Рейтинг: 456 Неутрално

  "че съвсем наблизо, в село Метехи, живее истинската майка на Владимир Путин, която може да им доведе срещу половин милион долара. Чеченците, които вече знаели от интернет биографията на кандидата за президент на Русия, му се присмели. В биографията черно на бяло било написано, че майка му вече от година не е между живите."Каква е причината да не разкрива истинската си майка, да се отрече от нея, ако написаното в книгата е вярно? Кой е Путин?
  —цитат от коментар 71 на Radosveta Koleva  путинг

 84. 84 Профил на Манчо
  Манчо
  Рейтинг: 1390 Весело

  В безпрецедентната по мащаб и задълбоченост биография, посветена на руския държавен глава, журналистката не си спестява нито един факт и подкрепя всяко едно свое твърдение със смайващи документи и свидетелства.
  ------------------------------------------------------

  Извинявам се много, но така и не успях да видя нито един документ, подкрепящ което и да е от твърденията на авторката. И това е единственото смайващо нещо в публикувания откъс,
  Огромни благодарности на редакцията за осигуреното смайване!

  Истинско удоволствие за полуграмотни хора, като мен, е да общуват с големите демократично-джазови интелектуалци от форума на Дневник!
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK