За юбилея си Гьоте институт ще затвори част от улица "Будапеща" в София

За юбилея си Гьоте институт ще затвори част от улица "Будапеща" в София

© "Гьоте институт"Гьоте-институт ще отбележи 30-ата годишнина от основаването му в София с празнична програма, за която ще затвори част от ул. "Будапеща" за един ден и ще заеме пространството пред и в института с разнообразни събития, съобщиха от там.


Програмата ще продължи от 11 до 22 часа. Гьоте-институт ще използва повода да представи и новия си двор в пространството зад сградата на института (откъм ул. "Московска"), където ще има детски занимания, прожекции на открито и други инициативи.


Сред акцентите са пърформансът за деца на театралната режисьорка Ани Васева по произведения на ЕТА Хофман от 11 и 16 ч., изпълненията на Софийския духов оркестър от 17:15 и 18 ч., откриването на юбилейната изложба по случай 30 години Гьоте-институт с куратор Елисавета Станчева в 18:30 и концертът на групата Help me Jones (Марий Росен и Константин Тимошенко) в 20 ч.
В празничния ден ще има още експресни уроци по немски език, училищен театър, откриване на документална изложба, арт инсталации и немско късометражно кино на открито, както и немски базар с традиционна бира и вурстове.


Културната програма по ул. "Будапеща" ще продължи и отвъд номерата 1-3, където се случва Летният празник на Гьоте институт. Частта на улицата от другата страна на бул. "Дондуков" също ще бъде затворена за движение като част от инициативата за културен квартал в София "КвАРТал".


Подробна програма за деня на юбилея е публикувана тук.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK