Откъс от "Unfu*k Yourself. Зарежи колебанията, животът те очаква" на Гари Джон Бишъп

Издателство "Локус"

Издателство "Локус"В рубриката "Четиво" "Дневник" публикува откъс от "Unfu*k Yourself. Зарежи колебанията, животът те очаква", с автор Гари Джон Бишъп, предоставен от Издателство "Локус"


Запознайте се с Гари Джон Бишъп, родом от Глазгоу, най-новото явление в областта на самопомощта!


След "Тънкото изкуство да не ти пука" на бял свят се появи този свеж и конкретен наръчник за разгръщане на личностния потенциал, който предлага безпардонен и прям подход, чиято цел е да ви помогне да преодолеете ограниченията, които сами си налагате.
Писнало ви е да се чувствате прецакани? Ако е така, Гари Джон Бишъп ви предлага отговор. Тук той дава инструменти и съвети как да се освободите от бремето на вътрешните колебания и да разгърнете своя истински потенциал. "Събудете се и осъзнайте, че вие сте истинско чудо", казва той.


"Ето какво сте забравили: вие сте страхотно човешко същество."


Пречат ви не другите хора, не дори и обстоятелствата, които възпрепятстват способността ви да преуспявате, пречи ви негативният вътрешен монолог, който непрестанно звучи в главата ви.


В Unfu*k Yourself Бишъп ви превежда през поредица от седем убеждения:
Готов съм.
Програмиран съм за победа.
Мога да се справя.
Приемам несигурността.
Аз не съм това, което мисля; аз съм това, което правя.
Аз съм непоколебим.
Не очаквам нищо и приемам всичко.


Вие заслужавате да водите мечтания от вас живот – вземете се в ръце!


Unfu*k Yourself ще ви покаже как да преодолявате разводи, загуби, провали, здравословни проблеми и неблагополучия в работата, ще ви върне способността да се борите с живота и ще ви научи да се справяте с проблемите си, като поемате отговорност." - Reader’s Digest


Ако харесвате книги за самопомощ, които предлагат конкретни съвети, потърсете Unfu*k Yourself на Гари Джон Бишъп, чиято цел е да помогне на читателите, които се чувстват прецакани, да се справят с предизвикателствата по пътя им. В нея ще намерите инструменти и съвети, за да се преборите с негативния вътрешен монолог и да разгърнете потенциала си. - Bustle


В челната десeтка бестселъри на Audible
"Най-продаван" бестселър на Amazon
Бестселър на IndieBound
Бестселър на Globe & Mail
Бестселър на Publishers Weekly


Хиляди фенове, сред които доста мъже на определена възраст... са запалени по прямия подход на Бишъп. – The Times


В неговия прям, "анти-вуду" и съпричастен подход дори най-големи скептици по отношение на самопомщта ще могат да открия нещичко за себе си. – The Glasgow Herald


Роден и израснал в Шотландия, Гари заминава за САЩ през 1997 г. Това му открива пътя към света на личностното развитие и по-конкретно на онтологията и феноменологията, които той усърдно изучава в продължение на няколко години, преди да стане старши програмен директор на една от водещите в света компании за личностно развитие. Дълги години той обучава по програмите на компанията хиляди хора по света, като междувременно изучава и е повлиян от философите Мартин Хайдегер, Ханс Георг Гадамер и Едмунд Хусерл.


В резултат на това Гари създава свое собствено направление, наречено "урбанистична философия". Движеща сила и цел на работата му е да помага на хората да променят живота си в положителна посока. Подходът му, конкретен и практически насочен, му печели все повече последователи, привлечени от простотата и приложимостта на неговата философия в реалния живот. Гари живее във Флорида със съпругата си и тримата им сина.


Читателите на "Дневник" могат да се възползват от 10% отстъпка от цената в Ozone.bg при въвеждане на код Dnevnik10. Поръчай книгата с безплатна доставка тук


Откъс от "Unfu*k Yourself. Зарежи колебанията, животът те очаква" на Гари Джон Бишъп


Събудете се. Вие сте истинско чудо.


Какво ви пречи да живеете по най-добрия начин? Повечето хора ще обвинят за това другите хора, липсата на пари, работата си или неблагоприятни обстоятелства. Нито едно от тези обяснения няма значение. След десетилетия работа с хора като консултант по личностно развитие Гари Джон Бишъп е открил, че съществува само една пречка: вие самите. Ако се обиждате лесно, престанете да четете. Тази книга не е за вас.


Ако обаче търсите книга, която да ви помогне да откриете всичко, което някога сте искали, стаено дълбоко във вас като източник на потенциал, който просто чака да бъде проявен, имате късмет. Unfu*k Yourself е наръчник за примирените и обрулените от ежедневието, манифест за истинска промяна в живота и разгръщане на собственото ви величие.


Житейският път на Гари Джон Бишъп започва в Глазгоу. Неговата решителност и остроумие съставляват неотменна част от безпардонния му и прям подход като консултант. В съчетание с обучението си на световно ниво Гари развива въздействаща комбинация от ефективност и способност да прониква дълбоко в същността на клиентите си и да изважда наяве вътрешните им проблеми, които ги обсебват и им пречат да се преборят с предизвикателствата на живота.


Умението му да вдъхновява и разширява личностния потенциал на хората оказва такова съдбоносно влияние върху живота им, каквото рядко се среща в индустрията. Изключителната проницателност на Гари и неговият дългогодишен опит му позволяват да намира "ключ" към всеки клиент и да го насочва по пътя, който разкрива най-добре истинската му същност. С невероятна точност той определя онова, което е необходимо за осъществяване на истинска промяна.


Успехът на Гари и бързото му издигане до старши програмен директор на една от водещите в света организации за личностно развитие е доказателство, че той всеотдайно и ангажирано търси и открива онова, което е възможно да направи всеки човек, с когото работи. Гари не твърди, че е идеален. Сблъсквал се е с достатъчно житейски проблеми и не прикрива недостатъците си със сладки приказки.


Използва опита си на човек и консултант от световна класа, за да наставлява и помага на хората да вдигат летвата на собствените си способности много по-високо, отколкото някога са мислили за възможно. Именно този опит го прави уникален автор. Неговото умение сбито да формулира огромната онтологична и феноменологична философия в достъпна и въздействаща книга е ненадминато. Той е твърдо решен да направи света по-различен и написването на настоящата книга представлява част от тази решимост.


Интервю с Гари Джон Бишъп, единствено за рубриката "Четиво" на Дневник.бг


1. Какво ви накара да напишете книгата си Unfu*k Yourself?
Работата е там, че съм напълно отдаден на това, да помагам на хората и да променям истински живота им. Говоря за промяна, която би ги накарала да поемат по различен от вчерашния път, за да насочат живота си към нови и удовлетворяващи посоки. Обикновено в категорията "книги за самопомощ" виждаме предимно книги от типа "корпоративна психология" или книги, които приканват хората да заявят мечтите си или да променят начина, по който мислят, или да се фокусират върху изобилието. Всичко това на мен лично ми звучеше като някаква вуду магия, която те разсейва от онова, което наистина би те накарало да промениш живота си. Исках да напиша книга, която те вдъхновява да се изправиш, да поемеш пълна отговорност за действията си и да прекъснеш стереотипите, които следваш.


2. Винаги ли сте мечтали да се занимавате с личностно развитие и лайф коучинг? Ако не, как се случи така и защо?
Преди лайф коучингът не беше нещо, което ме е интересувало особено. Струваше ми се, че куп безпомощни хора проповядват тези психоглупости, за да търсят отговори, които не съществуват. Когато погледна назад, осъзнавам, че подобна арогантност е била като шеллак в мисленето ми. Чак когато достигнах до криза в своя живот, тръгнах по пътя на собствения си растеж и себеоткритие и поех нещата в свой контрол. Оттам се появиха пукнатините в моята арогантност. Този процес ще продължи, докато умра. Човек никога не е свършен факт. На по-късен етап от собственото си развитие осъзнах, че имам умението да предавам нататък наученото, затова в последните десетина години съм се фокусирал върху това.


3. Как ви хрумнаха убежденията, за които пишете в книгата си? Имало ли е още, които не сте включили там? Ако да, защо?
В този процес аз сам съм си опитното зайче. Огледах се за твърдения и убеждения, които помагат на мен самия, и включих в книгата онези, които са ми помогнали да внеса осезаема промяна в живота си. На голяма част от тях се уповавам и до днес. Ключовият фактор в книгата е да позволиш на себе си да разучиш и вникнеш сам в същността на тези убеждения. Да ги изпробваш в истинска област от живота си, в която си в застой или не можеш да продължиш напред. Да позволиш на себе си тези убеждения да ти повлияят и да те вдъхновят. Ако успееш да го направиш, животът ти ще се превърне в кладенец от безкраен потенциал. Научил си се на най-ценното в живота. Че можеш да се справиш. С всичко.


4. Кое е вашето любимо твърдение? С кое клиентите ви се затрудняват най-много?
Любимото ми е "готов съм". За едно човешко създание това е много дръзко самоопределящо убеждение – и е приложимо във всяко действие в живота, което е нужно да предприемеш. Готовността е магическо състояние, но за съжаление, повечето хора не обръщат достатъчно внимание на това. Бих казал, че най-трудното е "не очаквам нищо и приемам всичко". През повечето време в живота си се съпротивляваме и се борим с онова, което не можем да приемем – че някои хора правят така, че някои неща просто стоят по този начин. Разбирам, че това е нещо, което е в пълен разрез с интуицията на човек, че така сме програмирани. Онова, срещу което се съпротивляваме, продължава със силата на собственото ни съпротивление. Нещата, които сме приели, не ни се отразяват. И това ни позволява да се съсредоточим върху истински важните неща в живота. Трудното е човек да осъзнае какво означава за него самия да приеме.


5. В последната глава споменавате накратко, че има обща тема, която обединява всички глави. Бихте ли обяснили какво имате предвид?
Всички убеждения се отнасят за теб. Всичко започва с теб самия – всяка емоция, всяко преживяване, всяка мисъл, всяка стратегия и всеки провал. Превърнали сме се в машини, които обвиняват – обвиняваме работата си, обвиняваме партньора си, родителите си, финансовото си положение и дори самите себе си, а нито едно от тези неща не ни помага да повишим качеството на постиженията и радостта от живота ни. Това е един от начините да водим живота си, но трябва да си дадеш сметка, че всеки път, когато търсиш извън себе си обяснение на живота си, се превръщаш в жертва. Истинските постижения, истинският успех и задоволството започват, като поемеш отговорност и пречупиш зависимостта си от обяснение. Няма никакво значение защо си там, където си. Важното е ще направиш ли нещо по въпроса.


6. Тъй като говорим за действане, което лесно се връзва с твърдението, че човек не се определя от мислите си, какво действие можем да предприемем, за да излезем от главата си?
Много просто. Обещайте си нещо и го спазете. Нека действията ви започнат да се координират с това обещание. Дали ще става въпрос да станете сутрин, когато сте се зарекли да го направите, да идете на фитнес или да ограничите разходите до 75 долара седмично, спазете обещанието и продължете да надграждате този мускул, докато не започне да издържа на все по-приключенски обещания. Успехът е много тясно свързан с това, доколкото умеете да спазвате обещанията, които си давате.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (7)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Костадин Иванов
  Костадин Иванов
  Рейтинг: 3586 Неутрално

  "Готов съм.
  Програмиран съм за победа.
  Мога да се справя.
  Приемам несигурността.
  Аз не съм това, което мисля; аз съм това, което правя.
  Аз съм непоколебим.
  Не очаквам нищо и приемам всичко."
  =============

  На това нещо преди 20+ години му викаха автотрениг.

  Еретик
 2. 2 Профил на idiotstavrev
  idiotstavrev
  Рейтинг: 1833 Весело

  Докато има глупаци, които да дават пари за такива неща, ще има и тарикати, които да им продават "въздух".

 3. 3 Профил на Ebeneezer Goode
  Ebeneezer Goode
  Рейтинг: 525 Неутрално

  То тея мантрички са ок, но в един момент идва срещата с обективната реалност.
  А както знаем, "reality check never bounce".
  И тогава, тея дето се навиват с глупости от сорта, стават за смях.

  Сто пъти по-добре е да си повтаряш реалистични неща, например: Повече пот в тренировките, по-малко кръв в боя. И да го следваш де ....

  Schrödinger's cat walks into a bar. And doesn't
 4. 4 Профил на Един вампир броди из Европа
  Един вампир броди из Европа
  Рейтинг: 3178 Неутрално

  The subtle art of not giving a fuck от Марк Менсън е доста по-интелигентна книга. А също и 12-те правила на Джордън Томпсън.

  Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)
 5. 5 Профил на Lemmy
  Lemmy
  Рейтинг: 3074 Неутрално

  Respectively the audience responds to the author: GFYS.

 6. 6 Профил на olga_kokoshkina
  olga_kokoshkina
  Рейтинг: 894 Неутрално

  Изтъркани до болка стари клишета и шаблонни фрази за това как човек "да успее в живота". Все някой ще се хване на въдицата.

 7. 7 Профил на Боян Таксиров
  Боян Таксиров
  Рейтинг: 1878 Неутрално

  Струва ми се уместно да добавя една дзен история от любимата ми книга в тази тема:

  Един дзен-монах не успял да постигне просветление и получил напътствие от учителя си, да мисли единствено и само за вол. Ден след ден монахът мислел за вола, представял си го, медитирал върху образа му. Най накрая учителят отишъл в килията на монаха и му казал:

  -Излез, искам да говоря с теб.
  -Не мога да изляза - отвърнал монахът - Рогата ми няма да минат през вратата...

  И тогава получил просветление. Прозрял механизма на всички наши заблуди и как те ни роботизират.

  mutricata.blogspot.bg deinstall.blogspot.bg
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK