Сал по река Марица в Пловдив ще напомни за проблема с голямото количество боклук

Артистите Серж Екер и Александра Димитрова използват картината на Теодор Жерико "Потъването на Медуза" от 1819 г., за да припомнят, че изхвърлянето на голямо количество боклук е проблем, който не трябва да се забравя

© "Пловдив 2019"

Артистите Серж Екер и Александра Димитрова използват картината на Теодор Жерико "Потъването на Медуза" от 1819 г., за да припомнят, че изхвърлянето на голямо количество боклук е проблем, който не трябва да се забравяСал от рециклирани материали ще бъде пуснат по река Марица в Пловдив тази неделя от 18 ч. като призив за обръщане на внимание на проблема с голямото количество боклук, изхвърлян ежедневно. Това е първото събитие от поредицата такива, които творческа резиденция ADATA AiR е подготвила в рамките на програмата на "Пловдив – Европейска столица на културата 2019".


Зад проекта стоят артистите Серж Екер и Александра Димитрова, чието желание е информацията за правилното изхвърляне на отпадъци и тяхното рециклиране да стигне до повече хора.


Салът ще бъде пуснат по реката в близост до Водната палата в града и ще се движи по течението ѝ малко преди моста на остров Адата, където ще спре. Там авторите ще разкажат повече за проекта си и ще проведат дискусия по темата.


В творческата резиденция ADATA AiR с предложения за проекти са се включили над 60 творци - архитекти, дизайнери и визуални артисти. От юли до ноември тази година ще бъдат представени общо 18 проекта, които ще бъдат реализирани в градската среда на Пловдив.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK