Софийската опера и балет открива новия сезон с концерт, посветен на Николай Гяуров

Софийската опера и балет открива новия сезон с концерт, посветен на Николай Гяуров

© софийска опера и балетКонцертът, с който Софийската опера и балет ще открие новия си сезон на 20 септември, ще бъде посветен на 90-годишнината от рождението на оперния певец Николай Гяуров, съобщават от театъра.


По този повод на българска сцена ще гостува американското сопрано Долора Заджик, която си партнира с оперния певец през 1991 г. в постановката "Хованщина" от руския композито Мусоргски в Сан Франциско .


Американската оперна певица Долора Заджик и директорът на Софийската опера и балет Пламен Карталов

© софийска опера и балет

Американската оперна певица Долора Заджик и директорът на Софийската опера и балет Пламен Карталов

С началото на 130-ия сезон операта иска да представи на публиката световни и български артисти, които са работили заедно с Гяуров през годините, като някои от тях са Даниела Мадзукато, Цветелина Василева, Калуди Калудов, Макс Рене Козоти и Светозар Рангелов. Те ще участват заедно в откриващия концерт с още десет солисти, пяли с него на една сцена. Диригент на спектакъла ще бъде италианецът Елио Бонкомпани.
Долора Заджик е дългогодишен солист на "Метрополитен опера" в Ню Йорк. Пяла е на едни от най-престижните световни сцени като миланската "Ла Скала", "Арена ди Верона", оперите на Париж, Виена и Чикаго, както и Кралската опера "Ковънт Гардън" в Лондон. Заджик се занимава и с усъвършенстване на млади оперни певци. По този повод след откриващия концерт тя ще направи майсторски клас с десет избрани български изпълнители.


Билети за събитието се предлагат както от касата на Софийската опера и балет, така и онлайн тук.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK