За втора година стипендията "С усилия към звездите" ще подпомага млади творци

Постерът на конкурса.

© Фондация

Постерът на конкурса.Националната стипендия "С усилия към звездите" на Фондация "Културни перспективи" и тази година ще подкрепи млади творци в пет области на изкуството - литература, музика, танц, театър (пърформанс) и визуални изкуства. Желаещите да участват ще могат да го направят чрез платформата за кандидатстване, която ще бъде активна от 1 септември до 1 октомври, съобщават от фондацията.


"С усилия към звездите" има за цел да открива и помага на млади български творци до 30-годишна възраст, като в едногодишната си програма използва няколко направления за това.


Освен помощта на ментори, които тази година ще бъдат Правдолюб Иванов - визуални изкуства, Капка Касабова - литература, Красимира Стоянова - музика, Иван Лиска - танц и Диана Добрева - театър, стипендиантите ще получат и сума, която да покрие разходите по проекта, с който са кандидатствали.


След първото си издание през 2018 г. стипендия са получили 8 артисти и всички те ще бъдат представени на публиката със самостоятелна изява тази есен - през септември и октомври те ще вземат участие във фестивала на изкуствата "Културама", продуциран от Фондация "Културни перспективи", а на 1 ноември ще поставят театрално представление на сцената на Драматичния театър в Пловдив като част от програмата на Пловдив – Европейска столица на културата 2019. След това спектакълът ще бъде представен и в София на сцената на театър "Азарян".

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK