Фестивал за документален театър започва днес в Пловдив

Плакатът на фестивала.

© "Театър на отговорността"

Плакатът на фестивала.С представлението "Сбогом, Йохан Райс" на студио за документален театър VoxPopuli в Държавен куклен театър - Пловдив, ще бъде открит днес фестивалът "Театър на отговорността". Четири спектакъла, инсталация на открито, концерт и дискусия са сред събитията, които влизат в неговата програма, съобщава неговият организатор Борис Зафиров.


По негови думи фестивалът е посветен на документалния и социално ангажирания театър и предлага представления, които не са показвани до този момент на пловдивска сцена. Водещи теми в тазгодишното издание на "Театър на отговорността" са влиянието на дигиталните технологии върху съвременното общуване, връзката между човека и историята на града, в който е израснал, и проблемите в общуването в днешното семейството.


В селекцията тази година се отличават интерактивното представление "Тук и сега" на Playback theater, "Смъртта не е краят" на Театър "Реплика", а закриването ще бъде с концерт на група Help me Jones в Bee Bop Cafе.
Фестивалът се организира от Сдружение с нестопанска цел "Театър на отговорността" с подкрепата на Държавен куклен театър - Пловдив, Национална гимназия за сценични и екранни изкуства и Bee Bop Cafе.


Фестивалът продължава до 6 октомври, а неговата пълна програма може да бъде намерена тук.


Фестивал "Театър на отговорността 2019" се осъществява с подкрепата на Община Пловдив, АртОфис, Винарна Загрей, "REOVOX", Студио Lemon, Хотел СПС.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK