Изложбата, която иска да четем, преди да споделяме

Един от постерите/картички, създадени в рамките на проекта от илюстратора Теодор Георгиев, озаглавена Carry The Truth Forward

© Теодор Георгиев, Fine Acts

Един от постерите/картички, създадени в рамките на проекта от илюстратора Теодор Георгиев, озаглавена Carry The Truth ForwardАко досега не ви е попадала поредицата от попъп изложби Pass The Ammo, накратко - това са еднодневни представяния на творби, създадени като средство за социална промяна на различна тема. Днес от 18.30 ч. в новото пространство КО-ОП се открива третата такава, която е посветена на свободата на изразяване.


Всички произведения, които ще бъдат представени в нея, са плод на новаторски формат Sprints, създаден от платформата за социално ангажирано изкуство Fine Acts.


В него визуални артисти се събират за един уикенд, за да развият и завършат произведенията си по дадена тема в рамките само на 48 часа.
Този път върху въпросите за свободата на пресата, фалшивите новини и липсата на доверие към медиите в образи и с кураторската подкрепа на Стефка Цанева са разсъждавали Александра Георгиева, Атанас Гиев, Васил Германов, Даниела Янкова, Костадин Кокаланов, Ивайло Недков, Илиан Илиев, Мила Лозанова, Росица Ралева, Теодор Георгиев и Яна Добрева, сред които има илюстратори, графични дизайнери, фотографи.


Макар изложбата да е на разположение на посетителите едва за 24 часа, творбите ще продължат да съществуват съвсем активно онлайн в платформата TheAmmo.org, където под Creative Commons лиценз различни организации и активисти в цял свят ще могат да ги използват в своите кампании и комуникации.


Предните две изложби от поредицата Pass The Ammo представиха творбите, създадени в рамките на проекта Sprints. Първото му издание бе посветено на правата на жените с фокус върху полови стереотипи и насилие, а второто - на правата на ЛГБТ хората с фокус върху разкриването и хомофобията. Всички те продължават да са на разположение на активисти от целия сайт в платформата TheAmmo.org.


Изложбата продължава до 20 ч. на 5 октомври, събота, в КО-ОП (бул. "Янко Сакъзов" 17, София).

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK