Като не обжалвало ремонта на "Ларгото", Министерството на културата защитило държавния интерес

Боил Банов.

© Велко Ангелов

Боил Банов.Държавата е защитила своя интерес по делото за ремонта на Ларгото, заяви министърът на културата Боил Банов в интервю за "Нова телевизия".


Министерството изпусна срока, в който е трябвало да подаде жалбата си до Върховния касационен съд (ВКС), и така на практика се отказа да претендира за 754 хил. лв. неустойка на изпълнителя за забавения и некачествен ремонт на античния комплекс в центъра на София. Освен това ведомството трябва да плати 73 хил. лв. съдебни разноски за водените на първите две инстанции дела.


Според Банов обаче държавата дори е спестила пари, защото ако била продължила с обжалванията, щяло да се наложи да ведомството да плати още такси. "Ако не беше този злонамерен акт (с изпускането на срока за обжалване - бел. ред.), за да бъда натопен аз и да бъде унизено Министерството на културата, можехме и още да загубим такси, за да продължи делото на трета инстанция", пресметна министърът на културата.
По думите му от обжалване не е имало смисъл, защото на първите две инстанции ведомството загубило, а ВКС щял да изследва само спазването на процедурата, а не да анализира какво се е случило, и "тази трета инстанция нямаше да промени нищо". Той каза, че оценката на ведомството е, че не е административна грешка необжалването.


От друга страна, той продължава да твърди, че пропускането на срока и необжалването е злонамерено и затова материалите са предадени на прокуратурата.


Банов каза, че случаят не е повод за оставка. "Твърдо считам, че моят екип е много сериозен и качествен. В последните две години и половина работата ни го доказва. Това, че вътре може да има "гнили ябълки", може да го има и във всяко семейство. Моята работа е като ги открия, да ги изведа от структурата на министерството, за да не вредят на българската култура, а после на мен. Знам откъде идва това. Моята работа е да знам всичко", заяви министърът. Той добави, че е свикнал с тази "една и съща" атака срещу себе си и не си хаби нервите.


Той има предвид сигнала от януари 2019 г. на тогавашния депутат от БСП и журналист Елена Йончева, която пусна записи от телефонни разговори, които подсказват, че през 2016 г. като зам.-министър на културата Боил Банов опрощава неустойка на фирмата - строител на Ларгото, и дава указания как да се фалшифицират документи. Банов твърди, че записите са фалшификация, а прокуратурата не намери данни за престъпление.

Коментари (68)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1878 Неутрално

  И тези май искрено вярват, че сме от онези 80 %....
  Много обидна история.
  Този защо още е министър?!

 2. 2 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5482 Неутрално

  Фурнаджийска лопата. Забравя какво е говорел преди няколко дни. Ама ние не забравяме. И той като вожда си.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 3. 3 Профил на koko65bg
  koko65bg
  Рейтинг: 1048 Неутрално

  По думите му от обжалване не е имало смисъл, защото на първите две инстанции ведомството загубило, а ВКС щял да изследва само спазването на процедурата, а не да анализира какво се е случило, и "тази трета инстанция нямаше да промени нищо".

  Този май е прекалил с терпентина. А в интерес на истината цялото му ведомство в този си вид няма смисъл.

 4. 4 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 3118 Весело

  Верно бе! 😉 Тея, дето са гушнали комисионните нали са държавни служители? Та, прав е човеко!

 5. 5 Профил на vhv
  vhv
  Рейтинг: 1879 Неутрално

  Този глупак трябва да го уволнят незабавно, заради функционална неграмотност. Идиота не разбира смисъла на изказаното...

 6. 6 Профил на valtoro
  valtoro
  Рейтинг: 922 Неутрално

  От девет кладенеца вода ще донесат за да оправдаят некадърност и корупция !!!

 7. 7 Профил на bludniq_sin
  bludniq_sin
  Рейтинг: 1230 Неутрално

  "Държавата е защитила своя интерес по делото за ремонта на Ларгото, заяви министърът на културата Боил Банов в интервю за "Нова телевизия" - как точно си защитил интереса си като си загубил делото и си платил разноски? Ето няколко извадки от мотивите на решението - По делото е представено /л.221/ Разрешение за ползване от 29.12.2015 г., с което е разрешенo ползването на етап III от процесния строеж. Това означава, че част от възложената изработка, включваща строителните работи по етап III, e била изпълнена и ПРИЕТА ОТ ИЩЕЦА в качеството на възложител още в края на 2015 г.
  С писмо изх.№ П-АС-157 от 30.12.2015 г. ищецът – Министерство на културата - било поканено да приеме изпълнението. В съд. заседание на 06.10.2017г. /л.450-гърба/ неговият процесуален представител е ПРИЗНАЛ, че през м.12.2015 г. Министерството е получило поканата за приемане на изпълнението, но твърди, че към онзи момент не е налице изпълнение на възложената работа. Това означава, че поради поведението /БЕЗДЕЙСТВИЕТО/ на ищеца първият акт обр.15 е бил изготвен на 25.01.2016 г., т.е след крайния срок на договора /20.01.2016 г./.
  В решението на комисията по приемането на строежа, съставена от упълномощени представители на изброените по-горе институции буквално е записано следното: „Приемаме, че строежа е изпълнен съгласно одобрените инвестиционни проекти, заверената екзекутивна документация, изискванията към строежите по чл.169,ал.1 и 3 от ЗУТ, условията на договорите за строителство и че наличната строителна документация в достатъчна степен характеризира изпълненото строителство. НЯМА недостатъци; НЕ Е НЕОБХОДИМО определяне на срок за отстраняване на недостатъци.“
  И НАЙ-ВАЖНОТО - Съдът не споделя доводите на жалбоподателя-ищец, че за изпълнението на възложената по договора работа е ирелевантно изготвянето на Акт обр.15, както и че изпълнение е налице само при издадено разрешение за ползване. Тази теза на ищеца е в разрез с постигнатото между страните съгласие, обективирано в процесния договор – чл.47,ал.1, във вр. с чл.2,ал.2. Нито в договора, нито в сключеното към него допълнително споразумение, се съдържа уговорка, която обвързва изпълнението на възложената работа с издаване на разрешение за ползване. ..... След като в договора НЕ СЕ съдържа уговорка, според която възложената от ищеца работа се счита за изпълнена при издаване на разрешение за ПОЛЗВАНЕ, съдът приема, че постановяването на такъв адм.акт е неотносим за отношенията между възложител и изпълнител. Постигнатото между страните съгласие е с подписването на акт обр.15 да се удостовери фактът на изпълнението на изработката в уговорения срок.

  Накратко - тоталната несъстоятелност иска на министерството на културата е заложена в самия договор. Т.е ако някой обича конспирации спокойно може да се замисли дали изначално не е предвидено това окафеняване. Възложителят си е разписал като поп необходимите документи, за да се счита, че изпълнителят е спазил договора.

  Лесно е - http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
 8. 8 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 3828 Неутрално

  Понякога от талантливи бащи се пръкват деца недоразумения.

 9. 9 Профил на Аз
  Аз
  Рейтинг: 475 Неутрално

  До коментар [#5] от "vhv":

  Едно уволнение няма да промени абсолютно нищо:
  - на поста веднага ще назначат друг, който ще си мисли, че всички сме идиоти и ще продължи да опрощава дългове на частни фирми и т.н.
  - за награда ще го пратят някъде на държавна издръжка да си чака пенсията - я на малдивите, а на сейшелите.

  Беше пределно ясно, че няма да вземат и един лев за неустойка от фирмата мноооого много отдавна. Това с пропуснати срокове, неизпълнени процедури не е от сега - още от мотото: "Ние ги хващаме те ги пускат", работи тази схема.

 10. 10 Профил на znayko84
  znayko84
  Рейтинг: 647 Неутрално

  Добре де, какво се е запънал тоз чиляк? Мята една оставка и туй то. Няма да е вечно министър...

 11. 11 Профил на vhv
  vhv
  Рейтинг: 1879 Неутрално

  До коментар [#10] от "znayko84":

  Та той не е министър, а най обикновен бушон.

 12. 12 Профил на linard
  linard
  Рейтинг: 747 Гневно

  Подземно, направо изкопа дъното, а си мислех, че след Вежди няма накъде повече!

 13. 13 Профил на Николай Бучков
  Николай Бучков
  Рейтинг: 4058 Весело

  Особено умно и най-вече културно казано ! Остава и дати обяснят твърдението си....

 14. 14 Профил на gripen
  gripen
  Рейтинг: 881 Неутрално

  Не е виновен този нагъл и тъповат екземпляр, виновни са тези които пускат в урната милиционерската бюлетина.

  За Европа: бяла, християнска и силна!
 15. 15 Профил на hammurabi
  hammurabi
  Рейтинг: 1290 Неутрално

  Има нещо, което не знаем. Но се досещаме всички за него. А това нещо вероятно е престъпление. Изпълнителното деяние, свързано с "нещото", води началото си още от "преговорите" по клаузите на сключения договор. Сега се наслаждаваме на миризмата. А други на парите от спестената неустойка.

 16. 16 Профил на vesselin5
  vesselin5
  Рейтинг: 764 Неутрално

  Услужливо интервю на "нова" телевизия. Нямало трета инстанция - добре. Защо се стига до първа въобще; защо договорът не защитава обществения интерес, а позволява некачествено изпълнение? И на кого са фирмите изпълнители?
  А това нещо с пухкави бузи и култура не ми се съчетават.

 17. 17 Профил на karatista
  karatista
  Рейтинг: 1895 Весело

  Как улучиха най-големия простак за министър на културата

 18. 18 Профил на Günther
  Günther
  Рейтинг: 1527 Весело

  Много интересно интервю. Оставам с впечатление, че юрисконсултката правилно не е обжалвала на следваща инстанция, за да не набута министерство на културата. Но тогава г-н Банов защо я уволни?

  Бог да благослови Америка за България!
 19. 19 Профил на Паро
  Паро
  Рейтинг: 368 Неутрално

  По-голям идиот е само този, който го е монтирал в кабинета.

 20. 20 Профил на Паро
  Паро
  Рейтинг: 368 Весело

  Как улучиха най-големия простак за министър на културата
  —цитат от коментар 17 на karatista


  Ааааа, и преди това имаше простаци. Май си забравил Веждичката?

 21. 21 Профил на Умнокрасив
  Умнокрасив
  Рейтинг: 984 Неутрално

  Добре де, така не е честно! Защо няма нито един защитник на Банов тук?

  No Pain No Gain
 22. 22 Профил на GreenBush
  GreenBush
  Рейтинг: 415 Неутрално

  Всичко се краде в тая държава! Всичко без изключение!

 23. 23 Профил на amanotwas
  amanotwas
  Рейтинг: 724 Неутрално

  До коментар [#15] от "hammurabi":

  "Има нещо, което не знаем. Но се досещаме всички за него. А това нещо вероятно е престъпление. "

  Верно , че има неща които не знаете, ама не е престъпление.
  Ако се беше изразило от министерството становище ,че не е спазен срока, то фирмата щеше да докаже , че е забавила срока заради пречки от МК.
  И щеше да спечели делото.
  Само че МК трябваше да върне едни 700 милиона на МФ , заради неизпълнена поръчка финансирана от ЕС. И после да си търси по съдебен път парите от поръчката, което е кауза пердута.
  Това което направи Банов е, че спести 700 млн. на министерството и 10 години разправии по съдилища с ясен резултат .
  Би трябвало да го наградят за това , а не да го порицават разни БКП- та.

 24. 24 Профил на parcaleste
  parcaleste
  Рейтинг: 598 Неутрално

  Като не обжалвало ремонта на "Ларгото", Министерството на културата защитило държавния интерес
  —цитат от коментар 0 на статия

  Ей, к*пеленце наго - оставка моментално и на съд - нищо по-малко!

 25. 25 Профил на gaq09398612
  gaq09398612
  Рейтинг: 101 Неутрално

  Алооо, Бавнов съм!? Играта на развален телефон не спира....

 26. 26 Профил на thenomad
  thenomad
  Рейтинг: 404 Неутрално

  "С този злонамерен акт е защитен интереса на държавата." Ха сега де! Иди разбери логиката на тоя.

 27. 27 Профил на amanotwas
  amanotwas
  Рейтинг: 724 Неутрално

  за милиони или хиляди не съм сигурен , а и не ми се рови в нета, така че се извинявам ако съм сбъркал порядъка!

 28. 28 Профил на bludniq_sin
  bludniq_sin
  Рейтинг: 1230 Неутрално

  До коментар [#18] от "Günther":

  Може да е правилно ако е знаела (и сигурно е знаела), че не могат да спечелят. Ни аз ако съм на нейно място ще пратя становище да не се обжалва до министъра и ще искам писмена резолюция от него - той е принципал. За такива неща не следва самосиндикално да се взима решението. Отделно, от опита с държавната администрация и техни юристи знам едно със сигурност-тръгнат ли на съд те карат до край без значение от това изгубена ли е каузата или не - жалят до край, съдят се до край. Много пъти съм им казвал, че това са глупости особено когато знаеш че ще изгубиш, но колегите са ми казвали че такива са им инструкциите. Поради това за мен точно този пропуск не може да бъде случаен.

  Лесно е - http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
 29. 29 Профил на Лопе де Вега
  Лопе де Вега
  Рейтинг: 1146 Весело

  До коментар [#17] от "karatista":

  А, каратист, този не е най-големия простак. Мога да изредя още десетина на прима виста, но ще ме баннат мигом!

 30. 30 Профил на bludniq_sin
  bludniq_sin
  Рейтинг: 1230 Неутрално

  До коментар [#18] от "Günther":

  Може да е правилно ако е знаела (и сигурно е знаела), че не могат да спечелят. Ни аз ако съм на нейно място ще пратя становище да не се обжалва до министъра и ще искам писмена резолюция от него - той е принципал. За такива неща не следва самосиндикално да се взима решението. Отделно, от опита с държавната администрация и техни юристи знам едно със сигурност-тръгнат ли на съд те карат до край без значение от това изгубена ли е каузата или не - жалят до край, съдят се до край. Много пъти съм им казвал, че това са глупости особено когато знаеш че ще изгубиш, но колегите са ми казвали че такива са им инструкциите. Поради това за мен точно този пропуск не може да бъде случаен.

  Лесно е - http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
 31. 31 Профил на bludniq_sin
  bludniq_sin
  Рейтинг: 1230 Неутрално

  До коментар [#18] от "Günther":

  Може да е правилно ако е знаела (и сигурно е знаела), че не могат да спечелят. Ни аз ако съм на нейно място ще пратя становище да не се обжалва до министъра и ще искам писмена резолюция от него - той е принципал. За такива неща не следва самосиндикално да се взима решението. Отделно, от опита с държавната администрация и техни юристи знам едно със сигурност-тръгнат ли на съд те карат до край без значение от това изгубена ли е каузата или не - жалят до край, съдят се до край. Много пъти съм им казвал, че това са глупости особено когато знаеш че ще изгубиш, но колегите са ми казвали че такива са им инструкциите. Поради това за мен точно този пропуск не може да бъде случаен.

  Лесно е - http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
 32. 32 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3794 Весело

  " От друга страна, той продължава да твърди, че пропускането на срока и необжалването е злонамерено и затова материалите са предадени на прокуратурата."

  Последно какво е пропускането да се обжалва - добро или лошо не разбрах ?

 33. 33 Профил на amanotwas
  amanotwas
  Рейтинг: 724 Неутрално

  пак се извинявам за грубата грешка - сумата е 5 милиона и нещо а не 700.

 34. 34 Профил на Darcas
  Darcas
  Рейтинг: 1005 Неутрално

  Ало Банов, още от самото начало играеш за тая фирма. Стига с оправдания. Оставка, съд и затвор!

  Фобиите и филиите са признак на ниско самочувствие и слугинаж
 35. 35 Профил на Петя
  Петя
  Рейтинг: 2222 Неутрално

  Ткава посредственост никога не е било. А свестните "ще ги вкарват в пътя".
  Тоя ако не подражаше на Рашидов щеше повече да бъде уважаван от хората.

 36. 36 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3133 Неутрално

  До коментар [#23] от "wxx44583141":

  Тоест МК е измамило ЕС и тожа е ок?

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 37. 37 Профил на Свинчуга
  Свинчуга
  Рейтинг: 1563 Неутрално

  Хубава работа ама гербава...

  Обичам да грухтя и плюскам.
 38. 38 Профил на volarok
  volarok
  Рейтинг: 2350 Неутрално

  Уж юристката постъпила добре, че не е обжалвала, пък той взе, че я уволни. А предните две инстанции добре ли са водени?...

 39. 39 Профил на magistrat
  magistrat
  Рейтинг: 498 Неутрално

  Ах този Банов, смешник над смешниците!
  Не се е родил ПРОКУРОР за него.....................................

 40. 40 Профил на inn
  inn
  Рейтинг: 1173 Неутрално

  Звучи като онзи ром, който казваше за себе си: "Исках да гласувам, обаче нямах желание".
  А още по-добър беше онзи, дето казваше: "Ем не смятах да ходя, ем смятах да не ходя да гласувам".

  То Банов е човек на изкуството и правото няма как да му е слина страна, обаче не е необходимо да си юрист, за да знаеш какво искаш:
  Завеждаш иск, който е отхвърлен на първа инстанция; обжалваш на втора, която потвърждава решението на първата. Оттам-нататък решаваш - отиваш ли на трета инстанция, или прибираш знамената след втората. Обаче този финт - хем обжалваш, хем късно обжалваш и го изкарваш като план - това само братята роми го могат...

 41. 41 Профил на amanotwas
  amanotwas
  Рейтинг: 724 Неутрално

  "Тоест МК е измамило ЕС и тожа е ок?"
  не е така. Ако атакува в съда срока , то ще загуби , поради факта ,че МК налагат спиране на работата. в съда губят, ама по същата причина връщат пари на МФ . После си ги търсят съдебно от фирмата. ама неуспешно.
  Толкова ли е сложно?

 42. 42 Профил на Паро
  Паро
  Рейтинг: 368 Любопитно

  До коментар [#15] от "hammurabi":"Има нещо, което не знаем. Но се досещаме всички за него. А това нещо вероятно е престъпление. "Верно , че има неща които не знаете, ама не е престъпление.Ако се беше изразило от министерството становище ,че не е спазен срока, то фирмата щеше да докаже , че е забавила срока заради пречки от МК.И щеше да спечели делото.Само че МК трябваше да върне едни 700 милиона на МФ , заради неизпълнена поръчка финансирана от ЕС. И после да си търси по съдебен път парите от поръчката, което е кауза пердута. Това което направи Банов е, че спести 700 млн. на министерството и 10 години разправии по съдилища с ясен резултат .Би трябвало да го наградят за това , а не да го порицават разни БКП- та.
  —цитат от коментар 23 на wxx44583141


  Сигурно сте братовчеди с Банов. Личи си по дълбоката ви мисъл и логичните аргументи.

 43. 43 Профил на neut
  neut
  Рейтинг: 7142 Неутрално

  Гьонсурат

  In the forest all animals are equal except a few that are more equal than the rest
 44. 44 Профил на amanotwas
  amanotwas
  Рейтинг: 724 Неутрално

  До коментар [#42] от "Паро":

  айде бе ! давай аргументи за противната теза = ако успееш то и ще осъдиш Банов и МК

 45. 45 Профил на elizabetharper
  elizabetharper
  Рейтинг: 96 Неутрално

  Тоя Банов и него няма кой да го накаже...Затова е и толкова нагъл. Целяли не него , а културата в БГ. Данъкоплатеца не е загубил 700 000, а даже е спечелил. Айде, бе!

 46. 46 Профил на lechevalier
  lechevalier
  Рейтинг: 522 Неутрално
 47. 47 Профил на regular_observer
  regular_observer
  Рейтинг: 579 Неутрално

  Така се пази държавният интерес.

  Сключваш договори за нещо, плащаш дебели пари и си траеш, когато изпълнението е боклучаво.

 48. 48 Профил на amanotwas
  amanotwas
  Рейтинг: 724 Неутрално

  До коментар [#45] от "elizabetharper":

  "Данъкоплатеца не е загубил 700 000, а даже е спечелил. Айде, бе! "


  Ми да ! Представи си !

 49. 49 Профил на hammurabi
  hammurabi
  Рейтинг: 1290 Неутрално

  До коментар [#23] от "wxx44583141":

  Т.е., щом е от "чуждото" (Европейския съюз), значи не е престъпление.
  Европейските фондове много помагат, но и много развращават. А, като спрат, тия, дето са свикнали да усвояват, продължават и на другата (обществената) копанка пак да присвояват.
  Накратко - на Ганьо като му вземеш 5 лева от джоба, ще ти избоде очите; ако вземеш хиляди от бюджета, може и да ти помогне.

 50. 50 Профил на amanotwas
  amanotwas
  Рейтинг: 724 Неутрално

  Ако Банов се беше направил на мъж и беше съдил тази фирма , то щеше да е загубил тия 700000 лева.

 51. 51 Профил на amanotwas
  amanotwas
  Рейтинг: 724 Неутрално

  и ще ти обясня защо- защото бе длъжен да върне тия 700000 на МФ и да си ги турси от фирмата изпълнител. чрез съда,а това нямаше да се случи поради ред причини които описах по-горе

 52. 52 Профил на amanotwas
  amanotwas
  Рейтинг: 724 Неутрално

  До коментар [#49] от "hammurabi":

  не си измисляй - имах те за добър юрист, ама с тези коментари м падна в очите,,,,

 53. 53 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 8418 Неутрално

  Този е не само корумпиран , но и супер нагъл и глупав.

 54. 54 Профил на dedo_goshko
  dedo_goshko
  Рейтинг: 830 Весело

  Според министър Банов и колегата wxx.... цифрички накрая ще се окаже, че държавата не само, че не е ощетена със 700 000 лева, а ще се окаже, че държавата е на печалба поне от 700 000 лева и допълнително има некадърно ремонтирано Ларго, но все пак на харизан кон зъбите не се гледат ... :):):) Т.е. излиза, че държавата, в лицето на министъра, очеизвадно умишлено е сключила договор, в който условията за неустойка са доста размити /което отвсякъде погледнато си е престъпно бездействие на длъжностно лице!/ и не са в полза на принципала /МК/, след това държавата очеизвадно не е спазила всички срокове за обжалване на некадърното изпълнение /отново престъпна безотговорност на длъжностно лице, довело до загуби в особено големи размери/. И накрая - след като не успя да спечели дело за неустойка за некадърно изпълнение, се оказва, че държавата не само не е загубила 700 000 лева, ами направо е спечелила поне 2 пъти по толкова от тъпото поведение и очеизвадното престъпно бездействие на министъра ... Браво, браво, хвала ... Това дори Данаил Барни Ръбълов не знам дали можеше да го измисли толкова добре, евалата!!! :):):):)

 55. 55 Профил на amanotwas
  amanotwas
  Рейтинг: 724 Неутрално

  До коментар [#54] от "dedo_goshko":

  Вие май не разбирате проблема?
  Има проблем с около 2 месеца закъснение на сроковете ,
  Обаче , МК е спряло строежа за около 2 месеца
  Дотук прояснява ли се картинката?
  Ако не да я изясня в детайли?

 56. 56 Профил на dedo_goshko
  dedo_goshko
  Рейтинг: 830 Неутрално

  Ок, чия е вината за закъсненоето? Кой е пропуснал сроковете? Кпй е предложил, от името на МК договор с изпълнителя, който е във вреда на принципала? Защо, след установяване на пропуските в договора и очевадно некадърното изпълнение, не е предлпжено подписването на Анекс? Кой е пропуснал срока за това? :)))

 57. 57 Профил на Лопе де Вега
  Лопе де Вега
  Рейтинг: 1146 Весело

  Всичко е наред! Работата е наполовина, човека взе парите и ги изяде и изпи. Държавата спечели ... няма да го напиша.

 58. 58 Профил на amanotwas
  amanotwas
  Рейтинг: 724 Неутрално

  До коментар [#56] от "dedo_goshko":

  фирмата не е отразила адекватно забавянията в сроковете.
  Поради тази причина МК е имало усливие да предяви претенции за неспазен срок за изпълнение/
  Само че вината е на МК. ако се води дело за пропуснати срокове, то МК ще загуби делото дотук нещо неясно???

 59. 59 Профил на amanotwas
  amanotwas
  Рейтинг: 724 Неутрално

  Пак повтарям - фирмата изпълнител не е отразила забавяне на договора по вина на възложителя/
  поради така стекли се обстоятелства МК има право на иск, но няма да го спечели , защото е виновно за забавяне на сроковете.
  Толкова ли е трудно за разбиране - заради забавени срокове МК трябва да върне пари на МФ.
  Обаче ,поради вина на МК , то няма шанс да си върне парите от фирмата , т.е, забатачва едни 700 000 лева и разноски по дела.
  Да го нарисувам в картинки за по ясно?

 60. 60 Профил на amanotwas
  amanotwas
  Рейтинг: 724 Неутрално

  Пак повтарям - фирмата изпълнител не е отразила забавяне на договора по вина на възложителя/
  поради така стекли се обстоятелства МК има право на иск, но няма да го спечели , защото е виновно за забавяне на сроковете.
  Толкова ли е трудно за разбиране - заради забавени срокове МК трябва да върне пари на МФ.
  Обаче ,поради вина на МК , то няма шанс да си върне парите от фирмата , т.е, забатачва едни 700 000 лева и разноски по дела.
  Да го нарисувам в картинки за по ясно?

 61. 61 Профил на мики маус
  мики маус
  Рейтинг: 1009 Неутрално

  Ех, Банов, Банов!
  Хем си прост, хем нахален.
  Неочаквано добра комбинация!

 62. 62 Профил на hammurabi
  hammurabi
  Рейтинг: 1290 Неутрално

  До коментар [#52] от "wxx44583141":

  Винаги сме били сред страните, при които присвояването на евросредства е национален спорт. Достатъчно е да прочетеш годишните доклади на ОЛАФ.
  Ето ти е един линк за предходен период.
  https://www.dnevnik.bg/evropa/2016/05/31/2768994_bulgariia_e_sred_liderite_po_krajbi_na_evrofondove/

 63. 63 Профил на hammurabi
  hammurabi
  Рейтинг: 1290 Неутрално

  До коментар [#23] от "wxx44583141":

  Ами Банов да излезе и да го заяви в прав текст. Но и да продължи и да каже от какъв характер са пречките, които са създадени и по-същественото кой ги е създал и с какъв мотив. Щом са от министерството, на което е начело, трябва да знае. И вероятно пак ще се върнем в начална позиция - и няма да търсим проблема в министерството на по-късен етап, а още в началото (при причината за забавянето, която вероятно няма да бъде допусната от глупост, а нарочно, като това са житейските термини; в наказателното право им викат непредпазливост и умисъл, но при безстопанствеността и двете са наказуеми, тъй като са престъпления).
  На това създаване на пречки наказателния кодекс може да даде различна по характер правна квалификация (безстопанственост, длъжностно престъпление, присвояване, подкуп и т.н.). А това, че Банов е бушон, на всеки му е ясно. Иначе досега да беше изгорял. Ако продължава да мирише около случая, никой от големите играчи няма да се поколебае да го хвърли под влака.

 64. 64 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 10009 Неутрално

  Къде отиде логиката в отразяването на този "злонамерен" но "защитен, държавнически" акт на изпускане на срока?
  Май чиновникът ще получи награда, но после ще я върне за наказание :)

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 65. 65 Профил на amanotwas
  amanotwas
  Рейтинг: 724 Неутрално

  До коментар [#63] от "hammurabi":

  ' Ами Банов да излезе и да го заяви в прав текст."

  Ами Банов излезе и го каза в прав текст, ама кой да го чуе?
  Колко пъти да обяснявам създалата се ситуация?
  МК само губи .
  Ако загуби 700000 лв дали всички ще са оК?

  Ако не, за какво са тия дитирамби?
  За да се правим на велики?

 66. 66 Профил на amanotwas
  amanotwas
  Рейтинг: 724 Неутрално

  Хараламби
  (хамураби)
  забавянето е по причина на МК . Как ада ти го кажа = за едно парче глина един месец се произнасят експерти , че не е парчето от Македонски Александър.
  И като установят ,че е парче от саксията на кака Гинка, то си замина срока.
  Ама понеже е с евро средства , то и сроковете са важни и става проблем.
  Мисля че ти е ясно за какво говоря, и се надявам да не хараламбиш за няма нищо.

 67. 67 Профил на doroteus
  doroteus
  Рейтинг: 2216 Неутрално

  Фурнаджийска лопата. Забравя какво е говорел преди няколко дни. Ама ние не забравяме. И той като вожда си.
  —цитат от коментар 2 на КМЕТ В СЯНКА


  Елена Йончева остава без имунитет и като евродепутат
  Вероятно тя ще е първият от 751 евродепутати, който ще остане без имунитет, заради пране на пари
  Haskovo.Live от Haskovo.Live
  24.07.2019
  в Криминално, Политика, Регионални Новини, Съд и Прокуратура, Хасково
  254
  0
  Елена Йончева остава без имунитет и като евродепутат

  Елена Йончева

  Главният прокурор Сотир Цацаров очаква всеки момент да му бъде представено искане за снемане на имунитета на евродепутата от БСП Елена Йончева. Тя е обвинена в пране на пари от източената КТБ. Наказателното производство за пране на пари към момента е спряно, защото Йончева беше избрана за евродепутат, а имунитетът й се поднови.

  Делян Добрев вкара Елена Йончева в прокуратурата за пране на пари

  Информацията съобщи главният прокурор Сотир Цацаров, който обясни, че така се е действали и при искането за сваляне на имунитета на друг червен депутат – Сергей Станишев. В предходния мандат на Европарламента българският социалист беше със снет имунитет, заради следствие за изгубени документи с чувствителна информация.
  През 2015г. Станишев също остана без имунитет

  Новоизбраният евродепутат от БСП Елена Йончева по всяка вероятност скоро ще остане без имунитет. Тя е обвинена в пране на пари от източената и фалирана Корпоративна търговска банка.

  Елена Йончева вече е с обвинение за пране на пари

  „Очаквам тези дни предложението на наблюдаващия прокурор по обвинението срещу Елена Йончева, при положение, че то постъпи ще се съобразя с правилата в ЕП и естествено ще поискам имунитета ѝ“, обяви пред журналисти главният прокурор Сотир Цацаров, цитиран от tribune.bg.

  С разследването за пране на пари съдебните неволи на Елена Йончева не престават. Преди месеци дело за клевета срещу нея заведе и известният бизнесмен Иван Саздов.

  Елена Йончева сяда на подсъдимата скамейка за клевета, искът е за 1 млн. лв.

 68. 68 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 3464 Неутрално

  И друг път съм писал , че в този казус министърът е напълно прав. Действал е в интерес на държавата да не изгуби милиони от европейското финансиране на този обект, ако беше съдил фирмата за забавянето.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK