Откъс от "Всичко което съм" на Деми Мур

Издателство "Ера"

Издателство "Ера"В рубриката "Четиво" "Дневник" публикува откъс от "Всичко което съм", с автор Деми Мур, предоставен от Издателство "Ера"


Деми Мур за пръв път разказва разтърсващата си история в изненадващо интимен и емоционален мемоар
От емблематичните филмови роли до многобройните ѝ връзки, Деми никога не е оставала далеч от светлините на прожекторите и заглавията на таблоидите. Животът ѝ е низ от успехи и предателства, разочарования и победи.


В този дълбоко откровен мемоар Деми Мур разкрива най-неочаквани детайли от кариерата и личния си живот. Тя е разтърсващо искрена относно трудното си, несигурно детство, сложните отношения с майка си и бурните си връзки. Деми разкрива колко усилия ѝ струва професионалния успех и сложния баланс между кариерата и семейството.
Въпреки че се превръща в най-високоплатената актриса в Холивуд, тя не спира да се съмнява в себе си, да се бори със зависимости, комплекси от тялото си и тежки травми от детството, които я следват години наред. Безпощадно честна пред себе си и света, Деми Мур описва най-личните си страхове, слабости, успехи и надежди.


"Всичко, което съм" е история за оцеляването, славата и приемането, история за феноменалния живот на една силна жена.


Читателите на "Дневник" могат да се възползват от 10% отстъпка от цената в Ozone.bg при въвеждане на код Dnevnik10. Поръчай книгата с безплатна доставка тук


Откъс от "Всичко което съм" на Деми Мур


– Да знаеш, че много си пада по теб!
Така каза Емилио за красивия и наперен Брус, който ми се стори високомерен – той беше два пъти номиниран за "Еми" (и спечели наградата месец след запознанството ни). Аз дори не го бях гледала, тъй като не се заседявах пред телевизора. Двамата имахме договори с "Трайстар Пикчърс" и го попитах:
– Е, как е в "Трайстар"?
– Никога не ходя там – заяви той.


На партито след премиерата в "Ел Койот" Брус ми предложи питие. Като казах, че не пия, настоя да ме почерпи с "Перие". Беше работил като барман в Ню Йорк и държеше да покаже уменията си зад бара, като жонглираше с шейкъра, за да привлече вниманието ми. След време разбрах, че въпреки ухажването същата вечер имал среща с друга жена! По-късно всички се запътиха към клуба, където Рик Дюкомън имаше стендъп шоу. Брус настоя да отида и тъй като ми беше на път, се отбих. Чакаше със запазена маса и бутилка "Перие".


Щом ме видя, стана и отмести стола, за да ме настани до себе си. Беше много галантен и когато казах, че е късно и ще тръгвам, предложи да ме изпрати до колата. Поиска телефонния ми номер и аз се притесних като ученичка. Нямахме химикалка и Брус се втурна в клуба, за да намери нещо за писане. Записа телефона на ръката си – често го правеше, – но този път наистина се вълнуваше и пръстите му трепереха.


По онова време нямаше мобилни телефони и нямаше как да звънна на приятелите си, за да разбера повече за него. Докато се прибирах, се замислих, че всъщност никога не бях канена на среща – с Фреди се срещнахме на концерт, а с Емилио по време на снимки. С Брус беше различно. Той беше упорит и не се замисляше дали мястото му е до мен. Чувствах се неудобно от Емилио, който може би имаше надежда да оправим отношенията си.


След петнайсет минути вече приближавах дома си в Малибу. Карах по "Пасифик Коуст Хай­уей", отдясно бяха хълмовете и звездите, а отляво – потъналият в лунна светлина океан. Беше тихо и спокойно.


Изведнъж чух името си. Не, не беше гласът на баща ми от отвъдното, а гласът на Брус, който караше лимузина в съседното платно, покривът беше свален, а приятелите му махаха и викаха с него: "Деми, Деми!" Така правеше той по онова време – наемаше лимузина и купонясваше цяла нощ. Очите ни се срещнаха, той размаха бейзболната си шапка и двата джойнта зад ушите му изхвърчаха на шосето.


Обади ми се на другата сутрин. Попита какво ще правя през деня. Казах му, че ще ходя в "Ориндж Каунти" при Диана и Джордж.


Когато предложи да дойде с мен, го предупредих, че там ще бъде и леля Мери, а тя има доста труден характер. Въпреки това Брус дойде. Не можех да повярвам, че беше готов да пътува два часа, за да се запознае с шантавите ми роднини. Къщата му беше на плажа, близо до шосето, и аз се отбих да го взема. Приятелите му бяха още там. Живееха заедно, обикаляха Ел Ей, веселяха се и сваляха момичета. Тайфата им наподобяваше на "Антураж" през осемдесетте, само че тези бяха добри и забавни момчета.


Сами си бяха дали прозвището Новите Рат Пак. Същата тази сутрин се запознах с Уди Харелсън и Джон Гудман, с които станах добра приятелка.


Пътувахме приятно. Брус ме обсипваше с внимание. Кой знае, може би му се сторих като ангел – нали не пия и не съм по гуляите. Лудата ми леля Диана и Джордж го харесаха. Та той беше като нас – чаровен, шантав и щур. Беше привлекателен и с чудесното чувство за хумор на татко и дядо (разбрах го по-късно).


На другия ден ме заведе да гледаме Шекспирова пиеса с Джон Гудман (доколкото помня, повечето от Новите Рат Пак също бяха там). Почти не се разделяхме. Чувствах се като принцеса. Брус беше много щедър – семейството му беше бедно и той искаше да има всичко и да харчи на воля. Поръчваше си три ордьовъра и само ги опитваше. Обичаше хазарта. Осъзнаваше силата на парите, които премахват толкова много пречки. След години се случваше да казва посред нощ, когато някое от бебетата се разплаче: "Ще ти дам хиляда долара, ако ѝ смениш памперса."


Брус беше работил в "Кафе Сентро" в Манхатън, знаеше всички хубави ресторанти и редовно ги посещавахме. Веднъж отидохме с частен самолет на концерт на групата му. Често си мислех, че този начин на живот би допаднал на всяко момиче.


Заведе ме и в Лондон. За пръв път посещавах Европа. Заради часовата разлика първата вечер се чувствах ужасно. Папараците ни чакаха на летището и ни преследваха навсякъде. Не очаквах такава агресия и си отдъхнах чак когато се качихме на самолета в края на престоя.


Папараците бяха наистина голяма досада. Един ден ходихме с приятелите му на плаж и някой ме беше снимал как карам джет ски по бански. Изглеждах дебела и снимката беше коментирана във всички таблоиди. Брус ме уверяваше, че всичко в мен е красиво и обичта му лекуваше горчивината и отчаянието ми.


Неговото детство също било трудно. Като малък заеквал и колкото и да е странно, това станало причина да се захване с актьорско майсторство. Незнайно защо, когато застанат на сцена, някои заекващи деца преодоляват говорния си дефект.


Сцената се беше оказала спасение както за мен, така и за него.


Той беше най-големият от четири деца. Майка му работела непрекъснато, но баща му я тормозел и накрая се развели. Ако не познавате добре Брус, никога няма да забележите нараненото дете в него. Аз обаче го съзрях и двамата си говорехме често колко много бихме искали да имаме деца и семейство, за да запълним големите празноти в живота си.


Брус започна снимките за "Умирай трудно" и аз ходех да го гледам. Беше много страшно. За малко не загина, докато скачаше от пететажен гараж. Експлозията го отвя на ръба на въздушната възглавница. Той се смя, а аз загубих ума и дума от ужас.


През първата почивна седмица ме заведе с частен самолет на боксов мач във Вегас. Брус обичаше бокса. Беше ужасно. Чавес и Росарио... Не мразя бокса, но не обичам кръвопролитията. Треньорът на Росарио спря мача и с Брус отидохме в казиното.


– Мисля, че трябва да се оженим – неочаквано каза той.
На идване се бяхме шегували за сватбите във Вегас, но тонът му беше напълно сериозен. Когато повтори предложението, поех дъх и отвърнах:
– Добре.


Забременях в брачната нощ в "Голдън Нъгет" – 21 ноември 1987. Бременна във Вегас! Оказа се, че момичето може да избяга от Розуел, но не и Розуел от него...


Сватбата беше след месец и подарък от "Трайстар". Това беше чудесна реклама за компанията, тъй като Брус беше международна филмова звезда, а и мен ме очакваха успехи след хитовия филм "За снощи". Сватбата беше в звуковите зали на "Уорнър Брос" и повече от разточителна. Слязох по стълба към "параклиса" за черковната сватба. Литъл Ричард беше церемониалмайстор: "Деми-и-и, взимаш ли този мъж за законен съпруг в палат в Бевърли Хилс, или в мъничка къщурка?"


Ани Лейбовиц направи снимки, шаферките бяха в черно и изпяха с шаферите песента "Бруно се жени", написана от Брус Робърт Крафт по ролята на анимационния герой, озвучаван от Брус. Приемът беше в зала с палми в стил Копакабана. Вместо да е един от най-хубавите и незабравими дни в живота ми, сватбеният ден беше изтощителен: дойдоха родителите на Брус (за пръв път заедно след развода), Джордж и Диана, баба ми с любимия си Харолд (тя беше доста притеснена, тъй като чела в таблоидите, че Брус е неукротим бонвиван), а за капак дойде и майка ми.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (7)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1942 Неутрално

  Харесвам Деми Мур, като актриса!
  Харесвам жени с ХАРАКТЕР!!!
  УВАЖЕНИЕ!!!

 2. 2 Профил на Jazzdevil
  Jazzdevil
  Рейтинг: 1510 Любопитно

  Чудя се какъв тираж очаква да реализира в България издателя от тези истории тип "Лична холивудска драма"?

 3. 3 Профил на Jazzdevil
  Jazzdevil
  Рейтинг: 1510 Любопитно

  Харесвам Деми Мур, като актриса!Харесвам жени с ХАРАКТЕР!!!УВАЖЕНИЕ!!!
  —цитат от коментар 1 на selqnin


  Е от толкоз "УВАЖЕНИЕ!!!" поръча ли си книгата?

 4. 4 Профил на man_un
  man_un
  Рейтинг: 1120 Неутрално

  "За теб Чичолина, за мен Деми Мур..."

 5. 5
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 6. 6 Профил на venelingeologia
  venelingeologia
  Рейтинг: 1105 Неутрално

  Чета мемоари, писани само от мъже (почнах от спомените на Казанова), щото не вниквам в психологията а другите джендъри.

 7. 7 Профил на Митев
  Митев
  Рейтинг: 1481 Неутрално

  Доста слабо произведение! Повърхностно и скучно, точно с което е известна авторката му

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK