Спектакълът "Прилепът" очаква публиката си в навечерието на Нова година

Афишът на оперетата "Прилепът"

© Музикалният театър

Афишът на оперетата "Прилепът"Както в повечето оперни и оперетни театри по света, където спектакълът "Прилепът" по музика на Йохан Щраус се играе по традиция в последния ден на декември, така и тази година Музикалният театър "Стефан Македонски" ще я представи на българската публика в навечерието на 2020 г.


Премиерата на спектакъла беше през октомври тази година, когато театърът постави на сцена "Прилепът" сто години след първото му представяне в България през 1919 г. Това е неговата девета сценична версия с режисьор Марияна Арсенова и диригент Юли Дамянов.


Снимката е момент от оперетата "Прилепът" по музика на Йохан Щраус

© Официалната Фейсбук страница на Музикалния театър

Снимката е момент от оперетата "Прилепът" по музика на Йохан Щраус
Спектакълът е класическа танцувална оперета, в която любовните страсти и семейните перипетии са разкрити на фона на валса, полката и кадрила. Сюжетът заплита комични ситуации, породени от любов и ревност и подлагащи на изпитание съпружеската вярност.


Билети за празничния спектакъл на 31 декември от 17.00 ч. в залата на Музикалния театър могат да се купят от билетния му център или онлайн тук.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK