"Банско филм фест" организира благотворителна вечер за Украйна в Дом на киното

"Банско филм фест" организира благотворителна вечер за Украйна в Дом на киното

© Max Kukurudziak, UnsplashТази вечер от 18.30 ч. екипът на Международния фестивал за планинарско и екстремно кино "Банско филм фест" организира съвместно с Дом на киното в София благотворителна вечер за Украйна.

През годините екипът на планинския фестивал е организирал различни благотворителни инициативи - за хора в неравностойно положение, за пострадали при инциденти в планината, както и благотворителни прожекции след разрушителното земетресение в Непал през 2015 г.


Организаторите обявиха:

"Не можем да останем безразлични и сега Изразяваме нашата солидарност и подкрепа към Украйна чрез благотворителна вечер на 18 май от 18:30ч. в Дом на киното. Присъединяваме се към цивилизования избор на демократично мислещите хора. Всяка подкрепа сега има значение, това е нашият начин и се надяваме след тази вечер публиката да научи нещо ново и полезно и едновременно да се зареди с изкуството на киното и музиката, които подбрахме тематично!"
Какво предлага събитието


По време на благотворителната вечер ще се проведе лекция на пътешественика доктор Славян Стоилов, ще звучи магичната музика на Николай Иванов - Ом и ще има прожекции на украински планинарски филми, селекция от програмата на фестивала.
"Банско филм фест" организира благотворителна вечер за Украйна в Дом на киното

© Facebook/Банско Филм Фест

На входа ще бъде поставена кутия и всеки ще може да се включи с дарение по своя преценка. Средствата ще бъдат преведени на Сдружението на Украинските Организации в България "Мати Украйна".


Организаторите изрично уточняват, че събитието не е с политическа цел, а изцяло с благотворителна.


Програмата

18:30 - 19:30 - Лекция "Радиационна защита и лъчева болест" - лектор д-р Славян Стоилов


Д-р Стоилов участва от години в различни събития, включително и по време на фестивала и конференцията "Медицина за пътешественици" с лекции на теми като първа помощ, как да се подготвим за екзотични пътешествия, предизвикателства пред човешкия организъм в различните климатични зони и т.н.


19:30 - 19:40 - време за въпроси


19:40 - 20:00 - специално участие на музиканта, композитора и художник - Николай Иванов - Ом

Николай Иванов има над 40 изложби в България и зад граница, а в музиката си комбинира различни стилове и инструменти. Участва в експедицията "Еверест Концерт" - най-високото музикално събитие на живо в света.


Съчетава модерност и традиция, различни жанрове и изобразителни езици, създава музикални експерименти от джаз и модерна до електронна и филмова музика.


Прожекции на Украински планинарски филми:
20:00 - 20:30 - "Светилище на мечтите" (Святилище грез), Украйна, 2009, Сергей Волков, 30'

20:30 - 20:33 - "Бързият Петро" (Швидкий Петро), Украйна, 2018, Сергий Гречука, 3'
20:33 - 21:00 - "В очакване да спре вятърът" (Чекати вітру), Украйна, 2016, Стела Шабльовская, 20'Всичко, което трябва да знаете за:
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK