"Кот доди, гад доди!": карнавалът в Габрово предлага събития от сутринта до късна вечер

"Кот доди, гад доди!": карнавалът в Габрово предлага събития от сутринта до късна вечер

© https://carnival.gabrovo.bg/След като вчера официално беше открито 25-тото Габровско Биенале, днес празниците в града ще продължат с традиционния ежегоден карнавал.


Той започва още в 10.00 сутринта с детски мини карнавал и карнавално шествие на детските градини по ул. "Аврам Гачев". На централния градски площад деца от цялата страна ще показват своите таланти в Националния детски фестивал на хумора "Смехоранчетата". За най-малките в градинката с мечето ще бъде изградена и детска карнавална сцена.


Юбилейното, 20-то, издание на Националното карнавално ревю с котки е обявено от 11 часа в Спортната зала на града.
В 18.30 часа започва големият карнавал на Габрово, който тази година събира над 60 карнавални картини. Сценаристи, режисьори, шивачи на карнавални костюми, участници и всякакви културни работници и дейци са в основата на най-цветния, пищен и весел Карнавал, който тази година се подвизава под мотото "Кот доди, гад доди!".


Афишът на карнавала с всички събития

© https://carnival.gabrovo.bg/

Афишът на карнавала с всички събития


След неговия финал сцената на площад "Възраждане" ще завладеят "Остава", C-Block, Culture Beat, C+C Music Factory и Funky Monkeys.


За 22.00 часа е предвидено и голямото светлинно шоу в небето над Габрово.


На 22 май карнавалът продължава с фестивал "Улицата" по пешеходната "Радецка". А в следобедните часове на площад "Възраждане" традиционният Биг Бенд парад ще очаква габровци и всички гости на града.


Организация на движението в Габрово в карнавалния ден


От 12.30 до 13.00 ч. за придвижване на макетите, участващи в карнавала направлението Музей ДХС - ул. "Брянска" - пл. "Игото", ул. "Юрий Венелин" до Централна поща ще бъде затворено за движение.


Бул. "Априлов" /от Централната поща до пресечката с ул. "Р. Каролев", пл. "Възраждане" и ул. "Скобелевска"/ ще бъдат затворени за движение от 12.00 ч. до приключване на карнавалното шествие.


Таксиметровата пиаца срещу съдебната палата ще работи до 13.00 ч.


Пл. "Възраждане"/участъкът на бул. "Априлов" от пресечката с ул. "Л. Донков" до пресечката с ул. "Възраждане"/ ще остане затворен до около 03.00 ч. на 22 май.


Забранява се паркирането на МПС по ул. "Скобелевска" и по бул. "Априлов" в участъка от Лъвов мост до Централна поща, като оставените там автомобили трябва да бъдат преместени до 09.00 ч. на 21 май.


В 16.00 ч. ул. "Райчо Каролев" и ул. "Пенчо Семов" към бул. "Априлов" се затварят.


Между 12.00 ч. и 17.30 ч. автобусите на обществения транспорт в централната градска част ще преминават по ул. "Юрий Венелин".


От 17.30 ч. до 20.00 ч. автобусите ще се движат в направлението юг-север до Централна поща и в посока север - юг до Автогара Габрово, като след 20.00 ч. отново ще преминават само по ул. "Юрий Венелин".


След 17.30 ч. движението на останалите МПС, от южната към северната част на Габрово, ще се осъществява по ул. "Николаевска, ул. "Цанко Дюстабанов", пл. "Първи май 1876", ул. "Шипка" и ул. "Орловска", а от северната към южната - по бул. "Ст. Караджа", ул. "Ем. Манолов", ул. "Македония"/ зад Централна поща/ и бул. "Априлов".


В 17.30 ч. до приключване на карнавалното шествие се затварят за движение ул. "Д-р Никола Василиади" от ул. "Станционна" до блок "Дунав", ул. "Брянска" от пресечката с ул."Васил Неделчев" до пл. "Игото" и ул. "Юрий Венелин" от пресечката с ул. "Априловска" до пл. "Игото".


От 08.00 ч. на 21 май до приключване на празника ще бъдат затворени паркингите зад Община Габрово и до Съдебната палата.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK