Двойна премиера на "Място, наречено Другаде" на Яна Борисова в Младежкия театър

Двойна премиера на "Място, наречено Другаде" на Яна Борисова в Младежкия театър

© Младежки театърМладежки театър "Николай Бинев" ще отбележи с двойна премиера на 25 и 29 май новата постановка на един от нашумелите съвременни български драматурзи Яна Борисова - "Място, наречено Другаде". И в двата дни началният час е 19.00.


Режисьор на представлението е Димитър Коцев-Шошо, а ролите в него се изпълняват от Боряна Братоева и Петър Антонов.


"Място, наречено Другаде" ни въвлича в една изключително смешна и покъртително откровена история, разкриваща мъжката и женската гледна точка, когато любовта е някъде наоколо. Сюжетът се развива в сградата, където живее Денис - бивш известен телевизионен водещ с бляскаво минало и тъжно настояще.
След драматична любовна раздяла с жената, която той нарича "любовта на живота ми", Денис се оттегля от телевизията и светлините на прожекторите, и се отдава на пиене и самосъжаление.


Боряна Братоева и Петър Антонов

© Младежки театър

Боряна Братоева и Петър Антонов


По стечение на обстоятелствата в апартамента до него се нанася младата актриса Мия, която, без да се съобразява с нищо друго освен със собствената си потребност да контактува, да споделя и да живее активно, нахълтва в живота на Денис и всичко се променя и за двамата.


Музиката е дело на изключително талантливия композитор Милен Кукошаров, а костюмите са на Елис Вели, определяна като "най-младият награждаван костюмограф у нас".


Тя, Цветана Манева (твърди корици)
С код Dnevnik100 получавате поне 10% отстъпка
Купете

Яна Борисова е писател, драматург и сценарист. Най-известните ѝ драматургични текстове са "Малка пиеса за детска стая", "Приятнострашно", "Хората от Оз" и "За теб", които се играят вече повече от десет години.


Многократен носител на наградите "Икар" и "Аскеер", Наградата на независимата критика, Наградата за камерна пиеса, наградата "Златно перо", наградата "Нова европейска драма" и др.


Номинирана е за редица европейски отличия за драматургия и литература и участва в най-значимите театрални фестивали в Европа.


Към дългия списък с нейни произведения са и "Морето след теб", "Господин нощ", "Интервюто", "Тихи невидими хора". "За Любовта и всичко останало", както и поредица сценични произведения за деца.


Билети за спектакъла могат да бъдат намерени в мрежите на Ивентим и Тикетпортал, както и на касите в театъра. Местата за 25 май са почти изчерпани.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK