"Да построим криле": австрийски и български творци с обща интерпретация на мита за Икар

"Да построим криле": австрийски и български творци с обща интерпретация на мита за Икар

© Плакатът на събитиетоПрез есента на 2021 г. 10 визуални артисти от района Воралберг в Австрия и техни гости участват в обща изложба с авторски творби от различни изобразителни жанрове, обединени от темата "Да построим криле".


Експозицията е инициирана от Доротея Розенщок и Юдит Батлог и се провежда в арт пространството "В плевнята" в Сейнт Геролд (­Scheune Lehen, St. Gerold) в австрийските Алпи.


Публичният и медиен интерес към проекта далеч надхвърлят границите на района в Австрия, а положителният му емоционален заряд предизвиква огромно социално въздействие. Това провокира инициаторите и участниците в него да обмислят развитието му в платформа за групови изложби на различни места по света.
Така се стига до FlügelBAUEN_BuildingWINGS_да построим КРИЛЕ_ Vol.2 - предстоящата групова изложба в софийското арт пространство на галерия Depoo, курирано от Васко Славков с помощта на "Яйцата дизайн студио".


В новата изява с интерпретации по темата към авторите, участвали в първото издание в Австрия, се присъединяват и творци от България, част от които често "прелитат" между двете държави и са активни и на двете арт сцени.


"Да построим криле": австрийски и български творци с обща интерпретация на мита за Икар


Този художествен проект, съвсем в духа на универсализма от ценности, които разглежда, увлича към себе си и автори от Аржентина, Франция и Финландия.


Участници в изложбата са: Анна Рубин (Австрия), Десислава Унгер (България/Австрия), Доротея Розенщок (Швейцария/Австрия), Жил Уге (Франция), Гуидо Ферари (Аржентина), Ирене Дворак-Доровин (Австрия), Моника и Йоханес Лудешер (Австрия), Джудит Батлог (Австрия), Мирена Златева (България), Мирослав Богданов (България), Сара Линден (Финландия), Цветелина Максимова (България) и Теди Лихо (България).


Проектът FlügelBAUEN_BuildingWINGS_да пострим КРИЛЕ_ Vol.2 се реализира с подкрепата на Австрийското посолство в София.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK