"Хиляди жерави": Творби от български артисти в подкрепа за хората с множествена склероза

"Хиляди жерави": Творби от български артисти в подкрепа за хората с множествена склероза

© Плакат на събитиетоКампанията "Свързани: Хиляди жерави в подкрепа на хората с МС" ще събере на едно място творби на съвременни български артисти, вдъхновени от символа на жерава и създадени за да подпомогнат специалния фонд "Андрей" на фондация "МС - МОГА САМ".

На 29 май в рамките само на 1 ден новото арт пространство на София "Топлоцентрала" ще се изпълни с красиви интерпретации на символа на подкрепата, надеждата и мира - хартиения жерав. Древна японска легенда гласи, че който успее да сгъне в оригами 1000 жерава, желанието на сърцето му ще се сбъдне.


В продължение на три месеца във фондацията пристигнаха хиляди жерави - сгънати в оригами от хора от различни краища на страната.


По време на събитието гост-лектори ще споделят как да се подобри качеството на живот на засегнатите от болестта, а Биляна Савова ще разкаже за пътя на осъзнаването.
Посетителите ще надникнат в тайните на японската култура с професионални гидове, а в късния следобед ще има музикална сцена на открито.


"Хиляди жерави": Творби от български артисти в подкрепа за хората с множествена склероза

© Фондация


Програмата
11.00 - 21.00
Изложба и продажба на творби и арт инсталации, създадени от български творци в подкрепа на кампанията СВЪРЗАНИ и фонд "Андрей"

11.00 / 13.00 / 15.00
Прожекция на филма The Living Proof ("Живо доказателство") на Мат Ембри

11.00 - 17.00
Ателие за калиграфия
Ателие за кири-е (японското изкуство да се изрязва хартия)
Чаена церемония
Ателие за юмейхо

Участието в workshop активностите става чрез билет за дарение.

12.00 - 15.00
Създаване на арт инсталация "Свързани" - най-големия хартиен жерав в България

12.30 - 17.00
Детски кът: сгъване и декориране на хартиени жерави

12.00 - 12.40
Среща-беседа с Биляна Савова

13.00 - 13.40
Среща-беседа с Калина Радичева

14.00 - 14.40
Среща-беседа с доц. Милена Георгиева

19.30 - 21.00
Концерт на открито с водещ Здрава Каменова и с участието на Елена Сиракова, Прея, Свилен Ноев, Момчил Косев, Калин Велчев и още любими изпълнители.

В рамките на събитието ще може да се посетят и специалните щандове на MyPlanToBe, Tupti, Life Store & Detox център, Trastena.


Целта на фонд "Андрей" е да събира средства за превенция, трансформация и лечение на хората, диагностицирани с множествена склероза. Повече за него можете да прочетете тук.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK