"Дим в главата": артистичен флашмоб в центъра на Пловдив срещу презастрояването

"Дим в главата": артистичен флашмоб в центъра на Пловдив срещу презастрояването

© theaterofresponsibility.comНа 28 и 29 май "Театър на отговорността" ще представи своя проект "Дим в главата" на няколко различни локации в центъра на Пловдив.


Групата артисти е независима театрална организация, работеща основно в сферата на документалния и социален театър. А флашмобът им е спонтанно случваща се акция, чрез която целят да обърнат внимание върху презастрояването на града и произхождащите от него бъдещи проблеми.


"Дим в главата" е улично представление, което акцентира на културното наследство на Пловдив. Предстоящата акция е втора, като първата беше насочена към тютюневите складове в Пловдив. Чрез изразните средства на клоунадата и съвременния танц вниманието на случайните минувачи по ул. "Иван Вазов" ще бъде привлечено от актьорите, участващи в проекта.

"Темата до голяма степен е свързана със съхраняването на културната памет и бъдещето на важни за града сгради", казват организаторите на събитието. "Отношението на гражданите е от голямо значение и неглижирането на подобни важни теми може да доведе до неблагоприятни за града резултати. Представлението няма за цел да натрапва мнение и представи какво трябва да се случва с културното наследство, а иска да обърне внимание на начина, по който се решават тези важни за всички въпроси."

"Дим в главата" ще се проведе на мястото с най-много пешеходци в Пловдив, а именно "главната" улица. Тя е известна със своите архитектурни проблеми през годините и е локация, която събира хора от различни възрасти, социални групи и религии. Мястото, което задължително посещават както всеки пловдивчанин, така и гостите на града.
"Дим в главата": артистичен флашмоб в центъра на Пловдив срещу презастрояването

© theaterofresponsibility.com


Флашмобът ще се състои в дните 28 (събота) и 29 (неделя) от 17.00 ч.


Локациите за акциите са: пространството пред Джумая джамия, стълбите на "Каменица" и пространството до заведение "Дриймс" (кино "Балкан").


Събитието се осъществява с подкрепата на Национален фонд "Култура".

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK