Български музиканти записаха Bulgarian Beat Wave компилация за международен лейбъл

Български музиканти записаха Bulgarian Beat Wave компилация за международен лейбъл

© Bulgarian Beat Wave



Дванадесет популярни бийтмейкъри и музиканти се събраха далеч от градския шум в Априлци и записаха първата по рода си Bulgarian Beat Wave компилация в рамките на 4 дни. Едновременно с това заснеха кратък филм за процеса си на работа, който ще бъде излъчен на официалното представяне на проекта на 24 юни в клуб SODA в София.


Целта на този проект е да постави България на световната карта по отношение на инструменталната музика и да покаже процъфтяващата сцена, поднасяйки на слушателя свеж и интересен звук. Компилацията включва 19 парчета, създадени от едни от най-добрите родни продуценти с подкрепата на лейбъла Stereofox.


За по-малко от 2 години работа между продуцентите и екипа на Stereofox, те постигат милиони слушания и международни успехи в световни селекции, подкрепени директно от музикалните стрийминг платформи Spotify и Apple Music, както и радиа от калибъра на BBC Radio 1.




Български музиканти записаха Bulgarian Beat Wave компилация за международен лейбъл

© Bulgarian Beat Wave


Част от артистите, които участват в компилацията, са добре познати у нас имена като Гена (част от So Called Crew), Божидар Василев ТромБоби (DAYO), както и Евден Димитров и Радо Казаков, които свирят със звезди от българската сцена като Любо Киров и Михаела Филева.

Stereofox е иновативна музикална платформа за споделяне на музика, създадена през 2013-та година от интернационален екип. Сайтът изпъква не само с ново съдържание на музика, но и постоянно обновяваща се информация, свързана с музикалната индустрия. Освен че имат достъп до разнообразие от жанрове, технологията, използвана от платформата, позволява на потребителите да създават собствени профили и плейлисти.


С представители в София, Берлин, Ротердам, Копенхаген и Кейптаун, през годините компанията се установява като една от водещите медии за представяне както на нови, така и на установени артисти. Сред интервюираните от екипа на медията са музиканти като Bonobo, Tycho, ODESZA, Jordan Rakei и Taylor McFerrin.


Български музиканти записаха Bulgarian Beat Wave компилация за международен лейбъл

© Bulgarian Beat Wave


През 2019-та година са създадени лейбъл звено и креативна агенция, които оперират под шапката на Stereofox. Фокусът на тяхната работа е издаването и промотирането на артисти от цял свят, включително България, успоредно с развиването на тяхната визуална идентичност.


За по-малко от 3 години лейбълът успява да получи повече от 80 милиона слушания в целия свят, издава 7 плочи, а артистите му, включително и български такива, биват подкрепяни от кураторите на големи музикални платформи като Spotify, Apple Music и TIDAL.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK