Белоградчишките скали отново стават сцена на Софийската опера и балет през август

Белоградчишките скали отново стават сцена на Софийската опера и балет през август

© Софийска опера и балетЕдно от забележителните природни богатства на България - Белоградчишките скали, ще придобие още по-магичен нюанс през топлите летни вечери, благодарение на оперната и балетна музика, която ще го оглася. Това ще се случи между 5 и 21 август по време на седмия пореден фестивал на Софийската опера и балет "Опера на върховете".


Фестивалът е новаторска инициатива на режисьора Пламен Карталов, чиито нестандартни сценични решения доведоха до оригиналната идея за провеждането на оперни и балетни постановки им сред магическата красота на Белоградчишките скали.


По време на "Опера на върховете" ценителите на оперното и балетно изкуство ще имат възможност да се насладят на респектираща програма от постановки, разделени в три жанра.
Програма Опера


5 август - "Набуко" от Джузепе Верди


Гръбнакът на спектакъла са мощните, изпълнени със сакрална тържественост широкообхватни хорови сцени. В "Набуко" бушуват силни страсти, въвлечени в една изключително сложна сценична интрига: страстната любов и изпепеляваща ревност.


6 август - "Аида" от Джузепе Верди


В постановката звучи класическият Верди - "Аида" е разказ, чиято динамика се задвижва от любовта на едно човешко същество към друго, която е жестоко прекършена от заобикалящия ги свят.


7 август - "Норма" от Винченцо Белини


Със силно драматично напрежение е експониран разказът за разбунтувалите се гали срещу римските завоеватели. С изящество и емоционална наситеност на този фон е разказана историята на главната жрица Норма, изгубила любовта на съпруга си Полионе, увлечен в младата жрица Адалджиза.


Белоградчишките скали отново стават сцена на Софийската опера и балет през август

© Софийска опера и балет


Програма Балет


12, 13 и 14 август - "Хиляда и една нощ" от Фикрет Амиров


На сцената ще оживее приказната история за Шехерезада, която с мъдростта и красотата си успява да стопли леденото сърце на суровия султан Шахриар.


Програма Мюзикъл


18, 19, 20 и 21 август - "MAMMA MIA!"


Завладяващите песни на "АББА" и либретото на Катрин Джонсън ще потопят публиката в невероятната история за гръцко лято, пламенна любов и един магичен остров, където изненадващите ситуации въвличат и зрителите в комично-драматичния сюжет на спектакъла. Музика и текст Бени Андершон и Бьорн Улвеус.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK