Авторски фотографии на Кристиан Таков ще бъдат показани на Моста на влюбените до НДК

Кристиан Таков

© Надежда Чипева, Капитал

Кристиан ТаковМоралът е доброто" е името на изложбата с авторски фотографии на покойния Кристиан Таков, направени през различни периоди от живота му. Снимките ще бъдат изложени за широката публика от 11 юли на Моста на влюбените зад НДК в София.


Юристът, интелектуалец и общественик доц. д-р Кристиан Таков (1965 - 2017 г.) през целия си професионален и личен живот полага системни усилия за изграждане на активно гражданско общество и за утвърждаване на фундаментални за демокрацията ценности, казва организаторът на експозицията Веселин Диманов. Стремежът му винаги е бил думи като "право", "свобода", "справедливост" и "морал" да не остават изпразнени от съдържание понятия.


Диманов и екипът на "Аффлатус" от две години работят и по 90-минутен документален филм за юриста, който носи същото заглавие, както и изложбата. В рамките на работата по филма те издириха множество непубликувани досега архивни кадри и документи, както и много авторски фотографии на Кристиан Таков.
Трейлър на документалния филм за Кристиан Таков "Моралът е доброто"

Експозицията на открито ще покаже снимки, правени през различни периоди на живота му, а посланието, което носи цялото събитие, е формулирано от самия Таков: "Доброто има непрекъсната необходимост в него да се влага енергия, за да продължи да съществува."


Изложбата ще може да бъде посетена в рамките на 14 дни след откриването й.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK