Сава Драгунчев поема Националния фонд "Култура" до избора на нов изпълнителен директор

Министърът на културата Атанас Атанасов

© Лили Тоушек

Министърът на културата Атанас АтанасовЗа длъжността изпълнителен директор на Националния фонд "Култура" ще бъде обявен открит публичен конкурс. До приключване на процедурата функциите ще изпълнява Сава Драгунчев, съобщават от Министерството на културата.


Решението е на управителния съвет на фонда, а това се налага, тъй като досегашният изпълнителен директор Мирена Станева подаде оставка през февруари. В момента се уточнява процедурата по избора.


По време на днешното заседание със заповед на министъра на културата Атанас Атанасов е назначен и нов член на Управителния съвет на фонда - Яна Генова.


Сава Драгунчев е доктор по театрознание и театрално изкуство. Завършил е актьорство за драматичен театър в НАТФИЗ в класа на проф. Стефан Данаилов. Има магистратура по английска филология от Софийския университет "Св. Климент Охридски", както и по международни политически отношения и сигурност, и по макроикономика - също там. Владее английски, френски, испански, руски и италиански език. Освен работата в театъра, има опит като експертен оценител в различни програми за подпомагане развитието на културата, включително и във фонда.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK