Отдих от летните жеги предлага късометражно кино в парка в София и Стара Загора

Отдих от летните жеги предлага късометражно кино в парка в София и Стара Загора

© КинематографЛятното кино на "Кинематограф" навлиза в разгара на сезона с още десетки късометражни заглавия. Зрителите ги очаква поредната вълнуваща седмица с кинопрожекции под открито небе, а този път на събитията ще могат да се насладят жителите на София и Стара Загора.


В периода от 19 до 24 юли няколко различни локации в двата града ще бъдат трансформирани в сцена за късо кино, като ще има специален жест и към ценителите на пълнометражната форма - филмът Gundermann на режисьора Андреас Дресен, носител на редица международни награди.


Сред късометражните заглавия са както култови, така и по-малко познати български и чуждестранни продукции. Сред тях са "Ботев е идиот" на Деян Барарев, "Заедно без теб" на Димитрис Георгиев, "Дишай" на Бисер Джонев, "Mindless Crowd" с гласа на Алън Уотс, "На червено" на Тома Вашаров и много други. Ще бъдат представени филми от САЩ, Франция, Канада, Германия и Македония.
Отдих от летните жеги предлага късометражно кино в парка в София и Стара Загора

© Кинематограф


Местата на прожекциите в столицата са дворът на Гьоте-институт България, Северен парк, парк "Младост 3", парк "Илиянци" и стадионът на кв. Требич, а в Стара Загора домакин на късометражното кино ще бъде емблематичната Къща на архитекта. Всички прожекции са безплатни с изключение на тази в Къщата на архитекта, където входът ще бъде с дарения.


Програма:


19.07 - Стара Загора, Къщата на архитекта, 20.30 часа
20.07 - София, Гьоте-институт, 21.00 часа
21.07 - София, Северен парк, 20.00 часа
22.07 - София, парк "Младост 3", 21.30 часа
23.07 - София, парк "Илиянци", 20.30 часа
24.07 - София, стадиона в кв. Требич, 20.30 часа


Инициативата се осъществява с подкрепата на Столичната община, район "Младост", район "Надежда" и Гьоте-институт. Детайлна програма вижте тук.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK