"Беглика фест" съчетава модерна музика, фолклор и богат набор от дневни занимания

Плакат на събитието

© Беглика фест

Плакат на събитиетоИзбори 2022

Богата музикална програма вечерта и разнообразни индивидуални и семейни занимания през деня ще предложи 14-ото издание на "Беглика фест" между 14 и 21 август. Фестивалът се провежда ежегодно от 2008 г. в живописната местност Беглика в родопския дял на Баташка Планина.


Фестивалът е подхоящ за семейства с деца от всякакви възрасти, с наситената си дневна програма, включваща детска градина и разнообразни детски занимания - работилници, въжена градина, стрелба с лък, каякинг и др. За възрастните са предвидени йога сесии и разнообразни духовни практики, както и отворен форум, с изключително разнообразна програма - лекции, които покриват теми от устойчиво развитие, през ведическо учение, до това как да развиеш успешен и устойчив бизнес благодарение на креативно съдържание в ТикТок.


Група Perija от Северна Македония

© Беглика фест

Група Perija от Северна Македония
Музикалната сцената на Беглика покрива разнообразни стилове от етно, джаз, пънк, бас, електронна музика и фолклор, като обединяващото звено между всички участници е мултикултурното звучене, което не подлежи на рамки и ограничения.


Сред имената в музикалната програма са испанката Sandra Sangiao от Barcelona Gypsy Orchestra, северномакедонската етно джаз формация Perija, българските градски поети от Таралеща, международно фестивалния Man of No Ego и др.


Гостите на фестивала могат да отседнат в къмпинг зона, изградена с концепция да не се променя средата, да не се оставя отпечатък и да се съжителства в хармония едни с други и със заобикалящия свят. На разположение на къмпингуващите ще има компостни тоалетни, питейна вода, както и обособена зона за храни и напитки.


Димитър Таралежков

© Беглика фест

Димитър Таралежков


Транспортът до фестивалните зони се извършва по земя и по вода - водни таксита поемат предвижването на гостите от язовирната стена на Беглика до територията на феста. За първи път тази година ще бъде създаден и Beglika Co-working Space, където така наречените "дигитални номади" ще могат да се възползват от сянка, маси и столове, ток от соларни панели и интернет.


Споделената икономика и съ-участието е в основата на "Беглика фест", затова всички посетители са провокирани да се включват активно в случването на фестивала, като допринесат със собствените си умения, талант, ресурс.


Билети за фестивала може да закупите онлайн.

Избори 2022

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK