Министерството на културата обяви обществена поръчка за Концертната зала в Пловдив

Сградата на Партийния дом в Пловдив

© Цветелина Белутова, Капитал

Сградата на Партийния дом в ПловдивМинистерството на културата е обявило обществена поръчка за дългоочаквания основен ремонт и реконструкция на Концертната зала в Пловдив за превръщането ѝ в мултифункционална зала за симфонични концерти и сценични продукции на Държавна опера - Пловдив. Това съобщи пресцентърът на министерството.


Залата се намира на пл. "Централен" №1. За ремонтните дейности е одобрен инвестиционен проект във фаза "Технически проект" и е издадено разрешение за строеж от главния архитект на Община Пловдив.


Концертна зала - Пловдив, е част от сградата на бившия Партиен дом, която понастоящем е разделена в два самостоятелни обекта - административна сграда на Община Пловдив и отделна част, обособена като сграда на Филхармонията (Държавна опера - Пловдив).


В Пловдив ще се строи сграда за опера, решиха общинските съветници
В Пловдив ще се строи сграда за опера, решиха общинските съветнициСградата на Концертната зала е двуетажна, с пълноценно изграден сутерен, а Община Пловдив предоставя безвъзмездно за управление на пловдивската опера недвижим имот - публична общинска собственост, с площ 244.85 кв.м, който също е в обхвата на предстоящия ремонт.


В рамките на обществената поръчка е включено цялостно реновиране на съществуващото сценично пространство, изграждане на нова оркестрина, както и на три подвижни сценични платформи, които имат за цел осигуряването на нови сценични и театрални възможности за организиране на съвременен тип представления.


Общият финансов ресурс, необходим за изпълнение на поръчката, е в размер на 12 108 815,64 лв. с включен ДДС. Прогнозната стойност е за цялостно извършване на дейностите, включени в предмета на поръчката. А прогнозният срок, посочен в обществената поръчка за изпълнение на строително-монтажните работи, е не по-малко от 180 календарни дни и не повече от 360 календарни дни.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK