Това е съдържание, създадено от маркетинг студио Storio по задание на партньор на "Икономедиа".


Премиерата преди няколко дни на филма на режисьора Теодор Ушев "Фи 1.618" съвпадна със скандала в Народния театър. Според него събитията там са само една малка част от това, което се случва през последните 20-30 години с културата в България - системно унижение на артистите от страна на политическата класа.


"Тук не става дума само за системата "разделяй и владей" чрез пускането на един кокал, за който всички да се бият. Всички във всички гилдии се мразят. Това, което се случва в Народния театър, е израз на всичко това - цари някаква гъста и непрогледна мъгла, както и непробиваем страх от силните на деня, от това да не ти спрат издръжката, да нямаш пари, политиците държат артистите на каишка", коментира той пред Би Ти Ви случващото се в Народния театър. Той обаче не укорява страхуващите се артисти.


Според Ушев в България е налице "пълзящ фашизъм", който винаги започвал с изгарянето на книги. "Вижте какво се случи в Русия - не бяха убийствата на журналисти, фашизмът започва с изгарянето на книги и със затварянето на театри. Същото се случва и в България. Започва се с театрите, журналистите са следващите", изтъкна режисьорът.


Повече вижте във видеото.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK