"Жените наистина плачат" с награда за режисура от Balkan Film Festival

"Жените наистина плачат" с награда за режисура от Balkan Film Festival

© WOMEN Dо CRYФилмът "Жените наистина плачат" (WOMEN Dо CRY) получава още една награда в колекцията си - за най-добър режисьор на Балканския филмов фестивал (Balkan Film Festival) в Рим.


"Няма да крием, че наградата е толкова ценна, колкото и журито, което я връчва", казват от екипа на филма, дело на тандема Мила Милева и Весела Казакова.


Журито с президент носителя на Оскар Милчо Манчевски определя филма като "свеж поглед към женските теми, пропит с любов към героите си в история, която очарова с ярки и убедителни обрати".
"Били сме в състезание (по-късно научихме) с много ярки имена и филми, обрали наградите в Кан, Берлин, Ротердам и други важни фестивали напоследък, отдавна утвърдените имена Раду Жуде, Данис Танивич. Ясмила Збанич носителка на Оскар номинация и мечка в Берлин дава панел за тенденциите в балканското кино, както и ужасите от войната, а изданието е посветено на 10 години от смъртта на великия Тео Ангелопулус", пише Мила Милева в социалната мрежа Facebook, където обяви новината за поредното отличие.


Мария Бакалова ще продуцира и участва в нов български филм
Мария Бакалова ще продуцира и участва в нов български филм

"Жените наистина плачат" разказва историите на пет жени от едно семейство - Ана (Екатерина Казакова), двете й дъщери Соня и Лора (Мария Бакалова и Ралица Стоянова) и двете й сестри Йоана и Вероника (Весела и Биляна Казакови). Детските травми на Ана и взаимоотношенията й с бащата (Йосиф Сърчаджиев), хомосексуалната ориентация на Йоана, следродилната депресия и проблемите в брака на Вероника, заразяването с ХИВ на Соня и не на последно място - Лора (Ралица Стоянова), която живее с почти фатално емоционалните драми на всички около нея и не може да бъде щастлива заради страха си да не бъде наранена. Майки, сестри и дъщери, смазани от бруталността на ежедневието и модерната стигма. Ще успеят ли да се изправят или ще бъдат погълнати от абсурдността на живота?
Режисьори на филма са Мина Милева и Весела Казакова, които заедно с Биляна Казакова са работили и над сценария. Оператор е Димитър Костов, а музиката е на Анди Каутън.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK