Ефектът "Букър" върху продажбите на "Времеубежище"

В повечето онлайн книжарници пише, че "Времеубежище" в хартиен вариант ще бъде наличен след началото на юни

© Издателство

В повечето онлайн книжарници пише, че "Времеубежище" в хартиен вариант ще бъде наличен след началото на юниРоманът "Времеубежище" на Георги Господинов беше изчерпан от книжарниците в София малко след като стана известно, че книгата печели Международната литературна награда "Букър". Екземплярите във физическите книжарници бяха изкупени за часове. За кратко имаше възможност романът да бъде купен онлайн, но и там количествата са изчерпани.


"Честито чудо на езика": "Времеубежище" на Георги Господинов спечели международен "Букър"
"Честито чудо на езика": "Времеубежище" на Георги Господинов спечели международен "Букър"


От издателство "Жанет-45" коментираха, че интересът е голям не само в столицата, но и в цялата страна. Вчера са изпратили към книжарниците извън София последните останали бройки от хартиеоното издание на романа и работят по новия тираж на книгата. От издателството не дават информация в какъв размер ще е той, но казват, че "хиляди екземпляри на "Времеубежище" ще излязат от печат около 1 юни. Единствената възможност за покупка на романа в момента е във формат на електронна книга.


Времеубежище
С код 10Dnevnik получавате поне 10% отстъпка
Купете

Още след като влезе в краткия списък за "Букър", романът стана най-слушаната аудиокнига в България. "Времеубежище" в превод на Анджела Родел на английски влезе и в класацията на "Амазон" за най-продавани книги.
"Времеубежище" от Георги Господинов (откъс)
"Времеубежище" от Георги Господинов (откъс)
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK