Делото на директора на Народния театър срещу Камен Донев ще продължи през октомври

Камен Донев

© Георги Кожухаров

Камен ДоневДелото на директора на Народния театър "Иван Вазов" Васил Василев срещу актьора Камен Донев ще продължи да се гледа през октомври, защото не всички призовани свидетели се явиха в Софийския районен съд.


В интервю по Би Ти Ви Камен Донев нарече Василев "мижитурка", "човечец" и го определи като "нечитав човек". Директорът на Народния театър се обиди от квалификациите на актьора и заведе дело срещу него. Първото заседание беше в края на април, когато съдът реши вещо лице да изготви експертиза на интервюто и призова седем свидетели, които да опишат конфликта между двамата.


На днешното заседание се разбра, че Би Ти Ви не може да предостави запис от интервюто, тъй като политиката на медията е да пази видеа до три месеца след излъчването им и този срок е изтекъл. От медията помолиха съда да използва линка към интервюто на техния сайт. Адвокатът на Василев поиска журналистът Диана Любенова, пред която Донев дава интервюто, да бъде призована като свидетел, но съдът не одобри тази молба.
Днес също така не се явиха всички призовани свидетели по делото. От страна на Васил Василев се явиха неговата съпруга Надя Василева, главният секретар на театъра Красимира Стефова, както и актьорът Деян Ангелов. Съпругата на Василев обясни, че интервюто е било гледано от всички в семейството, включително и от децата им, на които те не са могли да обяснят защо Камен Донев нарича баща им "мижитурка".


Васил Василев

© Юлия Лазарова

Васил Василев


В защита на Камен Донев се яви актрисата Албена Колева, която заяви, че не е доволна от факта, че Васил Василев е директор на Народния театър, защото с идването си е назначил "негови хора". Тя припомни, че заради скандала с режисьора Александър Морфов много хора са напуснали театъра, сред които е и писателят Захари Карабашлиев.


Колева разказа, че докато Василев е бил начело на Плевенския театър, е имало молба Камен Донев да гостува там с представление, което играе в Пловдивския театър. Василев е казал, че няма свободна дата, а всъщност е имало такава. Освен това е казал, че няма да позволи там да се играят "чалгаджийските представления на Камен Донев".


Тъй като не е изготвена експертиза на записа, а на делото днес се явиха само четирима от призованите седем свидетели, делото ще продължи да се гледа през октомври.


Делото между двамата е продължение на скандала в Народния театър между Васил Василев, Велислава Кръстева и Александър Морфов. Заради него Кръстева, която дълги години ръководеше пресцентъра на ДПС, напусна поста пиар на театъра, а Василев уволни дисциплинарно главния режисьор Александър Морфов. Камен Донев е един от най-верните защитници на режисьора. Когато стана известно, че Василев се е почувствал обиден от думи на актьора и е завел дело срещу него, Донев го покани да защити честта си на боксовия ринг и заяви, че може във всеки един момент да му даде поисканите 2500 лв.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK