Васил Терзиев би сменил имената на улици, кръстени на руснаци

Васил Терзиев

© Надежда Чипева, Капитал

Васил ТерзиевАко стане кмет, кандидатът на "Обединени за София" Васил Терзиев планира да смени руските имена на улици в София, заяви той пред БНТ.


"Преименуването на улици не е най-важното за София, но определено би трябвало да стане. Някои улици като "Граф Игнатиев", като "Аксаков", може да се сдобият с по-добри имена. Имена на хора, които имат
значение за добруването на нашия народ", каза Терзиев и допълни, че важната задача всъщност е да се промени изцяло моделът на управление.


Teрзиев отново каза, че Паметника на Съветската армия трябва да бъде преместен в Музея на социалистическото изкуство.
Той добави, че кампанията на "Обединени за София" ще е позитивна, защото хората искат да знаят кога наистина ще заживеят добре и лесно в града, че няма да е анти ГЕРБ и даде пример с нещо добро за София, направено от управляващите. "Метрото е хубаво. Стотици хиляди софиянци го използват постоянно", заяви той. "Зелена София е успешна инициатива. Използва се енергията на гражданите в това да облагородят района, в който живеят", добави кметът на район "Слатина" Георги Илиев, който бе заедно с Терзиев в БНТ.


Попитан дали може занапред да е кандидат за премиер, Терзиев отговори, че това е в сферата на възможностите, но първата стъпка е кметският пост в столицата.


Съвместното участие на Терзиев и кандидатът за кмет на "Слатина" Георги Илиев стана повод за критика от председателя на Общинския съвет - Георги Георгиев от ГЕРБ. При регистрацията на партията в Общинската избирателна комисия Георгиев заяви, че кандидатът на ГЕРБ за кмет, който още не е известен, при покана за телевизионни участия нямало да "ходи под ръчичка с някой районен кмет", а щял да бъде отговорен и подготвен, както и достатъчно опитен, за да може да отговаря сам.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK