Дупки в Лозенец

Дупки в Лозенец

© Мартин ПапазовToва е една серия от дупки (на снимките е само малка част от всичко) на улица "Теодосий Търновски" в Лозенец...


Забелязвате ли, че изровената част е .... нова? Това се случва вече за трета година, откак живея в района.


Август се изкопават с фреза повредените участъци и после се Хасфалтират с някаква мега-некачествена смес. Резултата е, че още през януари, февруари на следващата зима нещата изглеждат по този начин. И така вече трета година... огромна дупка, в кръпка, в кръпка.


Всяко лято си казвам "Абе едва ли може да сложат по-некачествен асфалт от този" и всеки път успяват да ме изненадат. :)

Коментари (45)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Трубадурите
  Трубадурите
  Рейтинг: 458 Неутрално

  то като погледнеш тротоара, плочките, стълба .... всичко е като забравено в времето

  Someday a real rain will come and wash all this scum off the streets.
 2. 2 Профил на Зяпач
  *****
  Неутрално
 3. 3 Профил на Radon
  Radon
  Рейтинг: 458 Неутрално

  Мен пък ми прави впечатление, че винаги се говори за оправянето на дупките по пътищата, а никой го еня за тротоарите и зелените площи ... не се казва какви пари ще се налеят и тн ...

  shake and rattle
 4. 4 Профил на шаш
  *****
  Весело

  Е, това вече е новина! Дупка в Голямата дупка - София!

 5. 5 Профил на Ваньо
  *****
  Неутрално

  Добре че пише от къде са. Без текста, се замислих дали това не е кадър от Луната.

  България е станала нещо като торбалан за гърците: http://neverojatno.wordpress.com/2010/03/30/garci/

 6. 6 Профил на жител
  *****
  Неутрално

  В Лозенец плащаме огромни данъци за имотите си,а живеем без улично осветление,дупки по улиците и мръсотия.Благоустрояванет на квартала трябва да е адекватно на данъците.

 7. 7 Профил на Чавдар
  *****
  Неутрално

  Здравейте,
  Живея точно на "Теодосий Търновски" и могат да потвърдя, че това се случва с "новите кръпки" всяка година, и то не от три, а поне от десет години. Освен това - вземайки повод от реакцията на "Радон" - Теодосий Търновски" има и прекрасни тротоари:
  http://picasaweb.google.bg/tchmarinov/Sofia1#5297973508102011874
  За сравнение - обичаен тротоар в столицата на Албания Тирана:
  http://s744.photobucket.com/albums/xx90/Shqiperia_e_madhe/Tirana/?action=view&current=IMG_0133.jpg

 8. 8 Профил на Margon
  Margon
  Рейтинг: 402 Неутрално

  Чудесно. И нашите могат да са така, ако непрекъснато ревем в общините и навсякъде, където трябва. Но тъй като ние си мълчим и само се възмущаваме и си показваме снимки, така ще е. В други страни може да е другояче, но тук нашите са свикнали, че могат да ни гърбят както си искат и за да ги превъзпитаме, ще трябват години, ако не десетилетия реване, запитвания и т.н. Пример: временните сергии за мартеници на Красно село, които бяха сложени на тротоара точно след пешеходната алея. След мое, а явно и на други граждани, обаждане в общината, и след проверки, сергиите бяха изместени така, че да може човек от улицата да стъпи спокойно на тротоара. Това е то. Възпитанието е времеемък процес.

 9. 9 Профил на Martinez
  *****
  Разстроено

  Всеки ден минавам по улицата и уж кърпиха нещо, ама пак има дупки. Проблема е на кръстовището със "Св.Наум" . Първо имаше някакъв умник с една "Ланчия" паркирал точно на тротоара на завоя поне за месец и половина, като закриваше цялата видимост към колите идващи от "Хемус" по "Св.Наум".
  Второ непосредствено на завоя на улицата винаги се намира някой умник да паркира и остава място само за 1 кола , което много задръства движението по " Св.Наум"

 10. 10 Профил на психо
  *****
  Неутрално

  Свидетел съм бил как на бул. "Евлоги Георгиев" хвърляха асвалт с лопати от камион в дупките и чакаха колите да го утъпкват.....

 11. 11 Профил на Автомобилист
  *****
  Неутрално

  До коментар [#9] от "Martinez":

  Там, точно на завоя с ул. "Свети Наум", има изоставена и една морга "Опел Корса", на която й изпотрошиха стъклата, паднала й е бронята, но пак никой не я маха. Иначе наистина, когато се изровиха новозакърпените дупки на тази улица, дойдоха, изрязаха и закърпиха дупки в дупките. Сега разбирам, че фирмата, която е кърпила тези дупки, явно така е кърпила целия квартал. Дали някой я е санкционирал? Едва ли. Сигурно общинарите считат, че е достатъчно през следващата година да дадат по-малки поръчки на тази фирма.

 12. 12 Профил на SSS
  *****
  Гневно

  ЕЕЕ , аман с този Лозенец ! Всеки ден кадри и новини от там ...
  Ами какво да кажем за идеалния център тогава .... Улици като Денклоглу , Парчевич .... Вече е почти невъзможно да се минава с леки коли от там, не че и джиповете не са в затруднение ! Освен да се подкарат масово руските военни уазки , др. вариант не виждам... В цяла София е такова положението , а май и България ! Тука просто всички сме в една огромна ЯМА !!!
  И преди е имало кметове , но положението не е било толкова зле . Чудя се на какво се дължи това ? При условие , че има повече коли , повече данъци ... За мен това е липса на инициативност и пълна абдикация от проблема !!!

 13. 13 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 2226 Неутрално

  Изобщо не е липса на инициативност. Управляващите много добре знаят какво правят и как да го правят, просто техните желания нямат нищо общо с нашите. Наистина ли мислиш, че е въпрос на наивност и некадърност една и съща дупка да се ремонтира през два месеца?

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 14. 14 Профил на вай-вай-вай
  *****
  Неутрално

  До коментар [#12] от "SSS":

  Откакто наредиха колчета по тротоарите, новата мода за паркиране е в 2 реда от двете страни по еднопосочна улица. Има место колкото да мине един автомобил, без да завива. От време на време минава по някой ръждив бус и им "прибира" огледалата ...

 15. 15 Профил на .
  *****
  Неутрално

  Ами така става когато застрояването прекрачи няколко пъти капацитета на квартала. Трябваше да се мисли преди половината Лозенец да се презастрои с гълъбарници. Уличките в Лозенец са оразмерени за ниско засрояване с малка гъстота. Вярно е, че общината не ги поддържа, но и от титан да ги направят, постоянния поток от джипове и строителни машини ще ги докарат до две години отново до лунен пейзаж.

 16. 16 Профил на tucker case
  tucker case
  Рейтинг: 1071 Весело

  в таз народна рубрика... освен дупки, паркиране и милицюйнерски простотии друго нема... което ше рече... че или на народът само туй муе в главата... или некоя гъзета иска да си помислим че на народът само туй муе в главата...

  Now what's a few miles between the beauty and the beast...
 17. 17 Профил на Djo
  *****
  Неутрално

  О, това е магистрала в сравнение с нашата улица!

 18. 18 Профил на plamen1989
  plamen1989
  Рейтинг: 684 Неутрално

  До коментар [#7] от "Чавдар":

  Ей дупелизец , кви са тия глупости с тротоара в Албания бе , хди да живе6 там като ти е толкова убаво

 19. 19 Профил на Анонимен
  *****
  Весело

  Имаше преди време една игра, казваше се Moon Patrol...

 20. 20 Профил на Чочо
  *****
  Неутрално

  И аз съм ви комшия. Нагоре към индийското посолство тротоарите са яко запречени с изоставени трошки на трупчета. Впрочем не съвсем изоставени, защото вътре се виждат заключени зимни гуми, троби цимент, кофи фасаген и изобщо всичко що мазето не е успяло да събере. Допълнителна екзотика на квартала са вечните скандали за паркиране, често завършващи с различни по степен телесни повреди. И тази сутрин под прозореца ми някой крещеше "Руми, пУсни ме да го удУшим тоя бе! О-стави ме да го усмЪртим бе! Че го разфасовам и че го пратим на майка му у колети бе!"...Съответно "Руми" крещи "Краси успокой се бе, ето идва да си премести колата! Недеей така всички те слушат". Накрая надникнах през прозореца - един паркирал на тротоара, а другият на платното и му отрязал пътя. Това всеки ден. Самоизяждане на хлебарки в буркан, на 100 метра от 4-то районно.

 21. 21 Профил на Kривицки
  *****
  Неутрално

  И знаете ли какъв е парадоксът? Почти всички улици в "Лозенец" са в същия вид, а по една средностатистическа лозенска улица се виждат паркирани коли на сумарна стойност няколко милиона лева, а в някои случаи и десетки милиони лева. Моят въпрос тогава:
  - събира ли община "Лозенец" на тези коли данъка МПС?
  - събира ли им тротоарно право, затоа че 90% от тях домуват по тротоарите и детските площадки
  - ако ги събира наистина, къде отиват парите?

  За моята Кия плащам 455 лева местен данък годишно. Само от нея би трябвало да стигат парите за доста неща, а вместо това улицата изглежда като Бейрут

 22. 22 Профил на Учителка
  *****
  Неутрално

  За мен е обидно като българка, че улици в подобен вид се кръщават на свети личности от нашата история и култура. Например виждали ли сте, какво представлява улица "Филип Кутев" в кв. "Хладилника"? Навремето комунистите като знаеха, че една улица ще има съмнителен външен вид (примерно ромско гето), я кръщаваха "306-та", "Мир", "Звънче", "Ручей" и пр. Ако общината има нагласата да държи улицата в описания от читателите вид - с коли по тротоарите, разграбени трошки на трупчета, дупки по паважа и пр., то нека поне от "Т. Търновски" да стане "226-та", "Водолаз", "Утро" или нещо друго, за да си спестим гаврата с историята.

 23. 23 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 2226 Неутрално

  Учителке, права си, но само виж кв. Христо Ботев кой е....

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 24. 24 Профил на Toyota
  *****
  Неутрално

  Хора, нека си го кажем направо, РАБОТИ СЕ НЕКАЧЕСТВЕНО И СЕ КРАДАТ МАТЕРИАЛИ от работниците които в основата са мангали или техни мургави братя с българско самосъзнание. Как да стане само чакъл въргалян само за цвят в смолата. Така сместа по лесно се отъпква... абе шопска работа...характерна не само за София

 25. 25 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 2226 Неутрално

  Работи се некачествено, факт, но всичко започва не на ниво работник, а още на ниво идея и проект. И некачествено не е точната дума. Работи се точно така, че да може да се краде още.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 26. 26 Профил на AС
  *****
  Неутрално

  Работи си се точно по план. Отбива се номера, парите отиват в конкретните джобове и догодина пак същите на същото място. И така до безкрай. В днещно време и китайска ютия за 10лв има гаранционен срок, ама нейсе. Пък ние балъците ще си плащаме данъците, винетките, сините зони и ще мрем на по 40 от спокоен начин на живот

 27. 27 Профил на Читател
  Читател
  Рейтинг: 2251 Неутрално

  До коментар [#20] от "Чочо":

  Доста грозна картинка за междусъседски отношения в центъра на столицата на България.

 28. 28 Профил на rara avis
  rara avis
  Рейтинг: 519 Гневно

  В "Лозенец" ще има дупки дотогава, докато не се намери гражданско общество, което да заличи падението, издялано в камък, гласящо "Слава на съветските войни освободители" - също на територията на "Лозенец".

  Който щади лошите, вреди на добрите
 29. 29 Профил на MANGAL
  *****
  Неутрално

  Неутрално

  * 24
  * 14:02
  * 15 апр, 2010

  Отговор


  Хора, нека си го кажем направо, РАБОТИ СЕ НЕКАЧЕСТВЕНО И СЕ КРАДАТ МАТЕРИАЛИ от работниците които в основата са мангали или техни мургави братя с българско самосъзнание. Как да стане само чакъл въргалян само за цвят в смолата. Така сместа по лесно се отъпква... абе шопска работа...характерна не само за София
  ОТКОГА 6ОПСКАТА РАБОТА Е =МАНГАЛСКАТА

 30. 30 Профил на Чочо
  *****
  Неутрално

  Читател, има един известен експеримент в биологията. Затварят се плъхове в аквариум с подвижни стени. С всеки изминал ден стените се бутат по малко една към друга, така че площта на аквариума да намалее. Следи се поведението на животинките вътре. Наблюдението доказва, че с всяко намаляване на жизненото пространство пропорционално се увеличават проявите на раздразненост, агресивност и хомосексуализъм. Нещо подобно става в "Лозенец" в момента. Не винаги заради презастрояването. Достатъчно е една бабка да почине и хоп - след месец в апартамента и се нанася младо проспериращо семейство от провинцията, задължително с 2 коли и често още 1 кола като резервна. Понеже всеки квадрат територията за паркиране отдавна е заплюта, отвоюването на жизнено пространство не става хич по мирен път, да знаеш!

 31. 31 Профил на д-р Шишков
  *****
  Неутрално

  Половината кабелни шахти в лозенец са потрошени от колите, които паркират върху тях на тротоара. Бил съм свидтел на комични ситуации, в които бус с 5-ма брадясали бараби вътре троши такава тротоарна шахта, а при хлътването на гумата барабите вътре почват дружно да сипят огън и жупел върху кмета, "скапаната държава", евреите, мангаилите и т.н.

 32. 32 Профил на kman
  kman
  Рейтинг: 458 Неутрално

  До коментар [#21] от "Kривицки":

  Съгласен съм с тебе. До нас наблизо живее някакъв с виненочервено Мазерати. Много се забавлявам да го гледам как пълзи на първа по ямите и вълнистия асфалт.

 33. 33 Профил на Анкета
  *****
  Весело

  При кой кмет София беше с най-здрави улици?
  1. Янчулев
  2. Софиянски
  3. Борисов
  4. Фъндъкова
  5. Нито един от изброените

 34. 34 Профил на Дупко Дупков
  *****
  Неутрално

  До коментар [#28] от "вълк-единак":
  В "Лозенец" ще има дупки дотогава, докато не се намери гражданско общество, което да заличи падението, издялано в камък, гласящо "Слава на съветските войни освободители" - също на територията на "Лозенец".

  Да са те наричали някога идиот?

 35. 35 Профил на Десен
  Десен
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  Гето

  Не цъфтиш ли като цвете, гниеш като бурен.
 36. 36 Профил на Сокола
  *****
  Неутрално

  Айде всички обратно на село. Тук асфалт нямаме тоест и дупки нямаме!

 37. 37 Профил на ММ
  *****
  Гневно

  Да, дразнещо е, както и паркиращите, както и грозотията на влизане в София...но тази рубрика стана дразнещо еднообразна!
  До скоро се появяваха и по-свежи снимки, кой ви каза, че само мизерията е новина у нас!?! Намалете малко гледането на "националните телевизии", вредни са!

 38. 38 Профил на kman
  kman
  Рейтинг: 458 Неутрално

  Писах оплакване от разрухата в Лозенец на сайта на общината на sofia.bg, и приложих линк към този форум. Не очаквам да последват кой знае какви действия, но поне да се прави нещо. Смятам да започна да тормозя и Столичния инспекторат, http://inspectorat-so.org/, 9377230, 9377221.

 39. 39 Профил на Явор
  *****
  Неутрално

  На Теодосий Търновски има една далеч по-брутална дупка, нея трябваше да я снимаш - на 20м от 4 РПУ...

 40. 40 Профил на a
  *****
  Неутрално

  хахаха - нищо не е това! днес се возих на "магистрала" тракия

 41. 41 Профил на Европа
  *****
  Неутрално

  Нали бяхте тръгнали към Европа? Защо попаднахте в Африка?

 42. 42 Профил на Lord
  Lord
  Рейтинг: 684 Неутрално

  До коментар [#41] от "Европа":

  А вие къде сте, че ни говорите по такъв начин?

 43. 43 Профил на ...
  *****
  Любопитно

  До коментар [#3] от "Radon":

  БааааШ! Писна ми от дупки по пътищата... да се обсъждат!
  Но нали българинът си е един професионален шофьор още от раждането си... На кого му пука за градинките!

 44. 44 Профил на Писна ми!
  *****
  Неутрално

  Писна ми от хора, които постоянно се оплакват! Ами направете нещо! Пуснете жалба до общината, хвърлете две торби чакъл - знам ли...кво ги качвате тука тези грозотии и се плюмчите под тях?!

 45. 45 Профил на wrwerwer
  *****
  Весело

  Това някъде в Зимбабве ли е??? Ааа , село София, ок...

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK