Студентка затрупана под срутилата се козирка във Варна

Студентка затрупана под срутилата се козирка във Варна

© Морски дневникСтудентка се оказа единствената жертва на срутилата се козирка на сградата, в чиито партерен етаж са офисите на Първа инвестиционна банка и Райфайзенбанк във Варна. Тялото е намерено в 14,40 часа днес, когато е започнало разчистването на отломките. Припомняме, че инцидентът стана около 21 часа на 2 януари.


По непотвърдена информация, камерите на Първа инвестиционна банка са заснели минаването под навесите на момиче. Днес е било изяснено, че то е 22-годишно, следва във Варна и е от Бургас.


Родителите на девойката не са имали връзка с нея от два дни, тъй като тя не отговаряла на мобилния си телефон. Подали са сигнал в Първо РПУ във Варна за изчезването й. Притеснението им се засилило, когато вчера не се е явила на изпит в университета, в който учела.

Ключови думи към статията:

Коментари (98)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Аз
  Аз
  Рейтинг: Неутрално

  Т. нар. "честнен частник"-"тихо забогатял" прекалено се е разпасал! Няма кой да сложи ред, защото и тройната коалиция и следвашият управляващ са издънки на мафиотския червен капитал БСП-ДС. И няма как те да контролират сами себе си!

 2. 2 Профил на Александър
  Александър
  Рейтинг: Неутрално

  Какво ти е виновна тройна коалиция за тази трагедия бе, глупак! Помисли (ако можеш) за горкото момиче и за семейството й, тук не е мястото за идиотски политически коментари.

 3. 3 Профил на БСП
  БСП
  Рейтинг: Неутрално

  Киро, Гуцанов.... Наистина няма по-успешен екип вас! Горкото момиче

 4. 4 Профил на Помните ли
  Помните ли
  Рейтинг: Неутрално

  Колко пъти ги даваха тия козирки в "Господари на ефира" и предупреждаваха, че ще паднат, но кметът беше пак на коктейли!!

 5. 5 Профил на Въпрос
  Въпрос
  Рейтинг: Неутрално

  Дали ще съдят малко банката, а тя строителя?

 6. 6 Профил на Мимо
  Мимо
  Рейтинг: Неутрално

  Някой знае ли чия собственост са помещенията?

 7. 7 Профил на Bad Religioner
  Bad Religioner
  Рейтинг: Разстроено

  Memento Alabin Str./Sofia!...
  Лека й пръст на "русалката", озовала се в лошо време на лошо място - и в лоша държава! Някъде някога (не много отдавна) падна цяла сграда и премаза две момичета в минаваща кола, без да има ефективно възмездие за виновните в непредумишленото убийство; дали пък тук ще възтържествува справедливостта? По-скоро и тая пролята кръв ще има "да вика от земята", и тя ще изсъхне неотмъстена и забравена от обществото (няма лошо времето и фактите да ме опровергаят, естествено)...

 8. 8 Профил на Планински спасител
  Планински спасител
  Рейтинг: Неутрално

  Чакали са нещастното момиче да умре и чак тогава са почнали да разчистват.
  Нали пожарната команда ТРЯБВА НЕЗАБАВНО да започва спасителните операции.

 9. 9 Профил на Варненец
  Варненец
  Рейтинг: Неутрално

  Чудя се - не е ли задължение на "Гражданска защита" да провери няма ли затиснати хора при такова срутване? При това в центъра на Варна!? Вероятно горкото момиче се е мъчило и е очаквало някой да и помогне
  Мазният Кирил Йорданов също няма никакво отношение към случаят. Той се появява само на пресконференции да обясни на своите съграждани колко се е разраснала и развила Варна под мъдрото му ръководство!

  Бог да прости момичето!

 10. 10 Профил на очевдец
  очевдец
  Рейтинг: Неутрално


  Баси ужаса , бях на 50-на метра от там когато се чу трясъка , имаше човек точно до тротоара посредата до срутването , не може да не я е видял!!
  Как може да се случи подобно нещо...

  Ужасен случай...

 11. 11 Профил на Гражданин
  Гражданин
  Рейтинг: Неутрално

  Коя е строителната фирма и защо банката не е изчистила, като е разбрала, че се срутила козирката? Да не се минат с бачкане?

 12. 12 Профил на потресен
  потресен
  Рейтинг: Неутрално

  в други вестници пишеше, че момичето не е умряло веднага, ако е било предприето нещо веднага, е можело да бъде спасено... къде е "вестник" "труд" сега да тръби, че "българия уби дете" ?? гадно варварско племе !!

 13. 13 Профил на Дедо
  Дедо
  Рейтинг: Неутрално

  Ква гражданска защита бе? Няма ли собственик тази сграда или наемател? Ако падне у вас, гражданска защита ли ще чакаш? Да не говорим за строител...

 14. 14 Профил на бул Владислав
  бул Владислав
  Рейтинг: Неутрално

  Това е строено преди 60 години. Беше въпрос на дни кога ще падне. А по-високите козирки ги даваха редовно в "Господари на ефира" и ги чакаме всеки момент и те да паднат. Но кой да контролира тия неща, по-лесно и приятно е имотите край морето да се разпределят, магазини и кръчми ... и по-доходно

 15. 15 Профил на В страната Гоцеландия
  В страната Гоцеландия
  Рейтинг: Неутрално

  А някаква мутра,показаха вчера по телевизията, разпъждаше операторите, че инцидента бил дреболия, паднала тенекия ...

 16. 16 Профил на бул Владислав
  бул Владислав
  Рейтинг: Неутрално

  и кметовете поставиха една лента и табела с надпис "внимание падащи предмети". Само че чакаха първо следващата козирка да падне.

 17. 17 Профил на Дедо
  Дедо
  Рейтинг: Неутрално

  Когато ще да е строено. Има и по-стари сгради по света. Ама някой носи отговорност да не стават тея неща: собственик, наемател?

 18. 18 Профил на до Дедо
  до Дедо
  Рейтинг: Неутрално

  Дедо, като няма контрол им е през дедовия, фалирала д-ва, най-добрият град за живеене

 19. 19 Профил на До#2
  До#2
  Рейтинг: Неутрално

  До#2: Политически въпрос е дали законите се прилагат или се БЯГА ОТ ПРИЛАГАНЕТО ИМ! Така забогатяха, така им изнася сега, затова и така ще продължават. ТЕ-БСП приемаха конституцията. Сега тройната коалиция има почти конституц. мнозинство. Гоце назначи глав. прокурора.
  При демокрацията търси отговорни богатите, защото от тях зависят нещата. Вкл. да има или не законност. А 90% от капитала е червен- БСП-ДС! Един осъден чиновник няма, защото така им изнася!

 20. 20 Профил на Велина
  Велина
  Рейтинг: Неутрално

  Момичето е близка приятелка на моя колежка, търсят я от два дни, полицията е уведомена на 3-ти! За падналитe козирки се с е знаело от 2-ри. Защо първата реакция на полиция и община не е била да провери за жертви или това пак не е тяхна работа? само на очевидците ли разчитат тези, които носят отговорност за реда в града? Едва днес по обед полицията се е разбързала. не е ли най-логично да проверят мятото на инцидента след като са получили сигнал за изчезнало същата вечер момиче? Банката е поръчала сграда за която не е проверила дали отговаря на стандарти за обезопасяване. Собствениците на банката носят отговорност за инцидента – едва след като я поемат могат да съдят строители или архитекти. Как мислите дали ще чуем официално изявление и извинение от собствениците на Първа Инвестиционна Банка?
  Най-ужасното е, че момичето може да е било живо дълго време и да е имало шанс за спасяването й? Кой трябваше да разчисти отломките? Искам да знам кой ще поеме отговорност, кой ще понесе наказание за престъпната небрежност?

 21. 21 Профил на хан крум
  хан крум
  Рейтинг: Неутрално

  ВЕСТНИК "ПАРЦАЛИВ ТРУД": БЪЛГАРИЯ УБИ ДЕТЕ!

  Къде си сега, бе, Бор?

 22. 22 Профил на Англия
  Англия
  Рейтинг: Неутрално

  Добре, че се разкарах навреме от кочината, наречена "България"!!!

 23. 23 Профил на до кретените дедо и гражданин
  до кретените дедо и гражданин
  Рейтинг: Неутрално

  Същественото в случая, е че човек е бил затрупан, а в случая е затрупан на улицата. Това е обществено място. А когато става въпрос за подебен инцидент, не може да става въпрос за юридическия статут на мястото на инцидента защото става въпрос за човешки живот. Същественото в случая е, че никой не му се притекъл на помощ, а не кога е била строена сградата, каква конструкция е била козирката и каква коалиция от отрепки ръководи страната или градът. Това са второстепенните неща в тази драма. Изказванията на долуписалите изроди, за пореден път потвърждава мойта теза, че на българинът му е ампутиран всякакъв усет за съществено, всякакъв усет за мярка.

 24. 24 Профил на До #20
  До #20
  Рейтинг: Неутрално

  Така е, аз все още си спомням как пред медиите коментираха инцидента още същия ден с "за щастие няма пострадали", а днес пред очите ми откриха тялото, докато минавах на отсрещната страна на улицата. Грозна гледка, съд за безотговорните. И после Варна - най-добрия град за живеене. Ха, верно, такъв беше за 2007ма година...

 25. 25 Профил на комунистическа кочина
  комунистическа кочина
  Рейтинг: Неутрално

  Къде е РАЗСЛЕДВАЩАТА ЖУРНАЛИСТИКА в БЪлгария - НЯМА Я !

  Има само журналисти-педерасти, които само могат да плюят по Костов. Това е журналистиката в България - жива педерастия !
  Отврат !

 26. 26 Профил на таксиджия
  таксиджия
  Рейтинг: Неутрално

  БЪЛГАРИЯ УБИ ДЕТЕ !!!
  чакаме команда от москва

 27. 27 Профил на  До таксиджия
  До таксиджия
  Рейтинг: Неутрално

  Команда от Москва - веднага си го заври отзад!

 28. 28 Профил на Анонимен
  Анонимен
  Рейтинг: Неутрално

  това е моята колежка Гери,моля ви колеги нека да не оставаме всичко това можеше да бъде един от нас каква нелепа случайност за един живот, който остана неизживян

 29. 29 Профил на варненец 2
  варненец 2
  Рейтинг: Гневно

  Трагедия, Страшна смърт, страшно безразличие, бездушие и небрежност. Този ужас става на около 300 метра от Общината. Преди около месец след големите дъждове се срути козирката на градската баня и смаза няколко автомобила. Не се ли сетиха да издадат заповед за проверка на всички козирки в централните улици на Варна, за да не пострада човек? А през лятото падна решетъчна циментова козирка на един хотел на Златни пясъци, по чудо без жертви. Всички тези строежи са правени през 60-те години. Изглежда разчитат на недомисления и архаичен уж нов Закон за етажната собственост. Сградите строени преди сто и повече години във Варна излязоха по-здрави от новите, дори на някои от тях само фасадите да стоят! Жалко че загива още един човек, останал в България. Бог да прости, Бог да е на помощ.

 30. 30 Профил на ANELIA
  ANELIA
  Рейтинг: Неутрално

  КАЖЕШЕ КАК ДА ПрИНУДИм ДЪрЖАВАТА И ОбЩИНИТЕ ДА СИ ВЪрШАТ ЗАДЪлЖЕНИЯТА И ОТГОВОрНОСТИТЕ ЗАЩОТО АЗ СЕ ПлАША ЗА СЕбЕСИ ЗА ДЕТЕТО СИ ЗА блИЗКИТЕ СИ - КАКТО СИ ВЪрВИШ ДА СЕ СрУТИ СГрАДА И ДА ТЕ УбИЕ ИлИ ДА КАТОСТрОФИрАШ В ТЕЗИ ПОлЕДИцИ ИлИ ДА СЕ ПЪрЗУлНЕШ И ПАК ДА СЕ УбИЕШ КАЖЕТЕ КАК ДА ГИ ПОДВЕДЕм ПОД ОТГОВОрНОСТ ТИЯ ИДИОТИ КАЗВАм СЕ АНЕлИЯ

 31. 31 Профил на до Анелия
  до Анелия
  Рейтинг: Неутрално

  граждански сдружения, улични протести, гражданско неподчинение, гладни стачки... и така до дупка, това е единствения начин нормални човечни хора (доколкото са останали такива) да тръгнат към отговорни длъжности и журналистиката да поеме истинската си роля... и такива трагедии да станат по-малко... мойте съболезнования към близките и приятелите на момичето... потресен съм тази безотговорност

 32. 32 Профил на коце
  коце
  Рейтинг: Неутрално
 33. 33 Профил на приятел
  приятел
  Рейтинг: Неутрално
 34. 34 Профил на !
  !
  Рейтинг: Неутрално

  В сряда, на 2 януари в 21.30 часа козирка над банковите офиси се срутва под тежестта на снега.

  Пред репортер на радио "Фокус" свидетелят на инцидента Иван Монев - управител на магазин в съседство, разказа, че е е бил на мястото, тъй като СОТ системата на магазина му се е активирала. “Когато пристигнах имаше коли и екипи на полицията, но като видяха охранителите на банките, си заминаха", твърди Монев.

  Мъжът е разговарял с охранителите на банките, които са заявили, че са видели на охранителните камери преминаващо момиче, но след като е паднала козирката, захранващият кабел на камерите се е скъсал и те не били убедени дали момичето наистина е под срутилата се козирка или е продължило пътя си.

 35. 35 Профил на Дедо до # 23
  Дедо до # 23
  Рейтинг: Неутрално

  Глуповато дете, това че търсим вината е най-доброто за да не се случва това в бъдеще и не означава, че омаловажаваме трагедията. Потърси съвет от твой познат юрист и следи новините, за да си изясниш, кой е кретенът в случая (или ползвай огледалото вкъщи). А че не са и помогнали веднага, най-вероятно, защото никой не е разбрал. Ти чак такива дебили ли мислиш че има: да видят че е затрупан човек и да се направят, че не са видели?

 36. 36 Профил на жив погребан
  жив погребан
  Рейтинг: Неутрално

  В сряда, на 2 януари в 21.30 часа козирка над банковите офиси се срутва под тежестта на снега.

  Пред репортер на радио "Фокус" свидетелят на инцидента Иван Монев - управител на магазин в съседство, разказа, че е е бил на мястото, тъй като СОТ системата на магазина му се е активирала. “Когато пристигнах имаше коли и екипи на полицията, но като видяха охранителите на банките, си заминаха", твърди Монев.

  Мъжът е разговарял с охранителите на банките, които са заявили, че са видели на охранителните камери преминаващо момиче, но след като е паднала козирката, захранващият кабел на камерите се е скъсал и те не били убедени дали момичето наистина е под срутилата се козирка или е продължило пътя си.

 37. 37 Профил на Самата аз
  Самата аз
  Рейтинг: Неутрално

  Едва ли ще чуем реакция от управлението на двете банки. Аз обаче имам сметка в едната от тях и смятам да си изтегля парите в знак на протест. Ако достатъчно хора го направят, може и да се сетят, че не са сами на този свят.

 38. 38 Профил на def
  def
  Рейтинг: Неутрално

  Това, че собствениците на банката или охранителите не са знаели със сигурност за затрупаното момиче, не ги оправдава. Същите са отговорни и трябва да понесат своята отговорност, НО става въпрос за БАНКА - разбирай неограничен финансов и не само такъв ресурс. Сега ще видим какво е българското правосъдие. Някой представя ли си как това момиче е агонизирало часове под отломките на минусови температури?

 39. 39 Профил на srebra
  srebra
  Рейтинг: Гневно

  Абе аз така и не разбирам как може два дни никой нищо да не предприеме, освен това ми се струва че дори и някой да е видял момичето се е направил на ударен, ами не може по средата на варна никой да не види нали минувачи е имало, хора вътре в сградата...., какви хора сме ние българите не знам,....честно.

 40. 40 Профил на анти всичко варненско вече
  анти всичко варненско вече
  Рейтинг: Неутрално

  Представете си само- в Бяла Европа ако нещо се срути , колко време ще е необходимо на градската управа да го отстрани проблема. Тука като разбраха че са се осрали и веднага направили акт на фирмата стопанисваща помещението ?!!! B-Нямам думи за безхаберната ни крадлива управа)

 41. 41 Профил на !
  !
  Рейтинг: Неутрално

  Абе, хуйове сплескани, те са ДЛЪЖНИ да проверят дали има затрупани хора! Винаги когато нещо падне се търсят затрупани!

  А в случая, даже, са видели на камерата хора под козирката !

  Немам думи! Пълна олигофрения !

 42. 42 Профил на obiden bulgarian
  obiden bulgarian
  Рейтинг: Неутрално

  tova moge da se cluchi camo v bulgaria.

 43. 43 Профил на Ваня
  Ваня
  Рейтинг: Неутрално

  Да пази Господ, Българите и България, че ако чакаме някой в тази държава да поеме отговорности за нещо...Бог да прости момичето! На нейните роднини, бъдете много силни и търсете възмездие.Мисля, че много хора могат да помогнат, не оставяйте нещата така, колкото и да Ви е тежко. Съдете всички, банки, полиция, община, всички имат вина.Първо всеки нормален, който е живял мъничко във Варна знае, че по тази улица има постоянно минаващи хора и е нормално да се вземат мерки за разчистване на мястото веднага. Още повече като видях колко бето се е изсипал а земята, пешеходец не би могъл да избяга става дума за поне 50 м. дълга козирка...Кави ти ламарини??? Боже опази...

 44. 44 Профил на Дани
  Дани
  Рейтинг: Неутрално

  Искаме оставки, а ако няма уволнения защото хората от власта нямат чувство за отговорност. Не видях Кирил Йорданов-кмета (4-ти мандат) да излезе и да каже защо аРХИТЕКТИТЕ на община Варна не са предприели мерки за идентификация и обезопаяване на всички опасни сгради, след случая преди няколко години в София при който паднала сграда уби 2 момичета. Впрочем за тяхната смърт още няма виновен.
  Какви са задълженията на "Гражданска защита", "Областния Уравител", "Полицията". Румен Петков да излезе по телевизията и като при случая с паспортната афера Илия Илияв да раздаде наказания или да си ходи.

 45. 45 Профил на Slash
  Slash
  Рейтинг: Неутрално

  Вече съвсем изнагляха - "не били убедени, че момичето е там" - ами изроди, като не сте убедени ПОТЪРСЕТЕ Я!!!!!!

 46. 46 Профил на пророк
  пророк
  Рейтинг: Неутрално

  очаквайте сега пародия като "индиго" направо ми се драйфа само като се замисля какви телета ще се явят да разясняват и увъртат положението докато всичко се размие и се потули всякаква отговорност. И пак никой няма да се сети, че в нормално човешко общество такива трагедии не могат да се подминат без поемане на отговорност. Най-малкото гражданска защита е за уволнение ! Сигурен съм, че дори въпрос няма да стане за такова нещо !

 47. 47 Профил на kneipenterrorist
  kneipenterrorist
  Рейтинг: Неутрално

  аа,ама то нали варна е най-добрия град за живеене,с най-добрите условия....къде е курчо йорданов да излезе да каже какви ги върши общинският строителен контрол или него го виждаме когато трябва да се откриват разни градинки,шадраванчета и тем подобни...

 48. 48 Профил на ras16377431
  ras16377431
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  РАЙ-ФАЙ-ЗЕН! РАЙ-ФАЙ-ЗЕН! РАЙ-ФАЙ-ЗЕН! РАЙ-ФАЙ-ЗЕН! РАЙ-ФАЙ-ЗЕН! РАЙ-ФАЙ-ЗЕН! РАЙ-ФАЙ-ЗЕН! РАЙ-ФАЙ-ЗЕН! РАЙ-ФАЙ-ЗЕН! РАЙ-ФАЙ-ЗЕН! РАЙ-ФАЙ-ЗЕН! РАЙ-ФАЙ-ЗЕН! РАЙ-ФАЙ-ЗЕН! РАЙ-ФАЙ-ЗЕН! РАЙ-ФАЙ-ЗЕН! РАЙ-ФАЙ-ЗЕН! РАЙ-ФАЙ-ЗЕН! РАЙ-ФАЙ-ЗЕН! РАЙ-ФАЙ-ЗЕН! РАЙ-ФАЙ-ЗЕН! РАЙ-ФАЙ-ЗЕН! РАЙ-ФАЙ-ЗЕН! РАЙ-ФАЙ-ЗЕН! РАЙ-ФАЙ-ЗЕН! РАЙ-ФАЙ-ЗЕН! РАЙ-ФАЙ-ЗЕН! РАЙ-ФАЙ-ЗЕН! РАЙ-ФАЙ-ЗЕН! РАЙ-ФАЙ-ЗЕН! РАЙ-ФАЙ-ЗЕН! РАЙ-ФАЙ-ЗЕН! РАЙ-ФАЙ-ЗЕН! РАЙ-ФАЙ-ЗЕН! РАЙ-ФАЙ-ЗЕН! РАЙ-ФАЙ-ЗЕН! РАЙ-ФАЙ-ЗЕН! РАЙ-ФАЙ-ЗЕН! РАЙ-ФАЙ-ЗЕН! РАЙ-ФАЙ-ЗЕН! РАЙ-ФАЙ-ЗЕН! РАЙ-ФАЙ-ЗЕН! РАЙ-ФАЙ-ЗЕН! РАЙ-ФАЙ-ЗЕН! РАЙ-ФАЙ-ЗЕН!
  РАЙ-ФАЙ-ЗЕН! РАЙ-ФАЙ-ЗЕН! РАЙ-ФАЙ-ЗЕН! РАЙ-ФАЙ-ЗЕН! РАЙ-ФАЙ-ЗЕН! РАЙ-ФАЙ-ЗЕН! РАЙ-ФАЙ-ЗЕН! РАЙ-ФАЙ-ЗЕН! РАЙ-ФАЙ-ЗЕН! РАЙ-ФАЙ-ЗЕН! РАЙ-ФАЙ-ЗЕН! РАЙ-ФАЙ-ЗЕН! РАЙ-ФАЙ-ЗЕН! РАЙ-ФАЙ-ЗЕН! РАЙ-ФАЙ-ЗЕН! РАЙ-ФАЙ-ЗЕН! РАЙ-ФАЙ-ЗЕН! РАЙ-ФАЙ-ЗЕН! РАЙ-ФАЙ-ЗЕН! РАЙ-ФАЙ-ЗЕН! РАЙ-ФАЙ-ЗЕН! РАЙ-ФАЙ-ЗЕН! РАЙ-ФАЙ-ЗЕН! РАЙ-ФАЙ-ЗЕН! РАЙ-ФАЙ-ЗЕН! РАЙ-ФАЙ-ЗЕН! РАЙ-ФАЙ-ЗЕН! РАЙ-ФАЙ-ЗЕН! РАЙ-ФАЙ-ЗЕН! РАЙ-ФАЙ-ЗЕН! РАЙ-ФАЙ-ЗЕН! РАЙ-ФАЙ-ЗЕН! РАЙ-ФАЙ-ЗЕН! РАЙ-ФАЙ-ЗЕН! РАЙ-ФАЙ-ЗЕН! РАЙ-ФАЙ-ЗЕН! РАЙ-ФАЙ-ЗЕН! РАЙ-ФАЙ-ЗЕН! РАЙ-ФАЙ-ЗЕН! РАЙ-ФАЙ-ЗЕН! РАЙ-ФАЙ-ЗЕН! РАЙ-ФАЙ-ЗЕН! РАЙ-ФАЙ-ЗЕН! РАЙ-ФАЙ-ЗЕН!

  УРРРРААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААА!

  gradinko.bg
 49. 49 Профил на Гневен и бесен варненец
  Гневен и бесен варненец
  Рейтинг: Гневно

  Кирил Йорданов на бесилото!!

 50. 50 Профил на Ало Ало
  Ало Ало
  Рейтинг: Неутрално

  Ами те ако засилят строителния контрол, ще спрат много кранчета и каси и основния поминът в града. Хайде да видим дали ще има ефективно осъдени! Трагедия за детето.

 51. 51 Профил на !!
  !!
  Рейтинг: Неутрално

  Всичко е една кочина - както се почне от строителството и изпълнението, и се стигне до липсата на адекватни действия от страна на полицаи и охранители!

 52. 52 Профил на crysis
  crysis
  Рейтинг: Неутрално

  По телевизията казаха, че България била член на Европейския съюз, дами и господа.

  Твърде жалко за момичето.

 53. 53 Профил на мен
  мен
  Рейтинг: Неутрално

  Срамота! Отвратителна трагедия! Как може пожарникари, полицаи и разни такива, на които това им е работа - да спасяват човешки животи да оставят Гери да огонизира? Как може тъпата община да не вземе някакви мерки, предвид, че за тази козирка се е знаело, че ще се срути? Мир на прахати Гери. Ще липсваш на всички, които те познаваме и сме ти приятели - а ти имаш много такива!!!!

 54. 54 Профил на Не я притиснали отломките
  Не я притиснали отломките
  Рейтинг: Неутрално

  Момичето било починало от задушаване, защото отломките били паднали така, че не я били притиснали. Боже господи, каква наглост! То, момичето, след като излязло от банката си е легнало кротко на тротоара, навярно, и е изчакало отломките така да паднат, че да не я притиснат. Също така, едва ли някоя отломка я е ударила по главата, примерно, защото може пък и да е правела челна стойка точно пред банката. Браво, г-н Димитров, явно не само Общинска Полиция--Варна ни смята за лумпени...Но ние не сме, уверявам Ви, и чувствам как времето на такива като Вас изтича

 55. 55 Профил на вложител
  вложител
  Рейтинг: Неутрално

  Едната от банките не беше ли на Костовица?

 56. 56 Профил на lift
  lift
  Рейтинг: Гневно

  В България никога няма персонална вина и осъдени.Ако има,може и контрол някакъв да има.Трябват Крумови закони .Ако има страх от прилагани ефективно закони,може и някакъв ефект да има,но големите риби са над закона,а малките си търсят покровители и така до безкрайност-корупция и безхаберие.

 57. 57 Профил на До Не я притиснали отломките
  До Не я притиснали отломките
  Рейтинг: Неутрално

  Абе педал гнусен, ти чувал ли си някога за първа помощ. Да ти изброявам ли колко хора са можели да помогнат някак* в случая. *Трябва ли да ти обяснявам какво означва някак. Защото това са неща които всеки вменяем човек в една цивилизована държава трябва да знае като 2 и 2. Какво ме интересува че после в моргата са установили кога е настъпила смъртта. Знаеш ли как са установили това, точно както първият минувач след инцидента мъдро е решил да се прибере вкъщи и да си направи една чикия. Трагедията в случая е, че е пълно с такива балъци като тебе! Отвратително е това което става, толкова много невежи хора няма никъде. Затова приятелю ще си останем бедни.

 58. 58 Профил на Дори и да вярвах в бог - Не бих му чакал възмездието...
  Дори и да вярвах в бог - Не бих му чакал възмездието...
  Рейтинг: Гневно

  Не искам да казвам кой съм и какво преживявам в момента...Благодаря,на всички,които са написали,че ЗА СМЪРТТА НА ГЕРГАНА ТРЯБВА ДА ИМА КОНКРЕТНИ ВИНОВНИЦИ И НАКАЗАНИЯ! А на <дедо #23> дето я нарича "глуповато дете" да не му се случва в близките дни да го разбера кой е,макар,че вероятно е някой,който заслужава повече презрението ми. Не искам съчувствие - прочетох достатъчно вече,за да се убедя,че не всички българи сме овце и,че има достатъчно млади хора, които може би някога ще имат шанса да направят България
  по-приемливо място за живот. Причината да пиша в момента е, че ИСКАМ ДА ПОМОЛЯ ВСЕКИ,КОЙТО ИМА И НАЙ-МАЛКАТА ИНФОРМАЦИЯ, ЗА КОЯТО МИСЛИ,ЧЕ БИ БИЛА ПОЛЕЗНА НА СЕМЕЙСТВОТО Й И ПРОКУРАТУРАТА, И НА ТЕЗИ, КОИТО СА ГОТОВИ ПОЧТИ НА ВСИЧКО ЗА ДА ИМА
  ВЪЗМЕЗДИЕ ЗА СМЪРТТА Й ....и се страхуват да дадат информацията официално да ми пишат. Гарантирам, че каквато и информация да получа,ще запазя анонимността на източника и,че няма да я използвам без изричното му съгласие. И няма смисъл да обвинявате на общо основание БСПта, ДСта и прочие всички онези егоцентрични, безскрупулни,самозабравил се копелета - много от тях са били нормални хора, преди да станат идиоти. А и във властта сигурно има и доста хора, които са все пак с добри намерения, но да не забравяме,че имат семейства и деца за чийто живот да мислят или...да се страхуват. Виновните за смъртта на Гергана,много други преди нея и дано никой след...СА КОНКРЕТНИ ХОРА !!!
  Ако някой има за какво и се реши да ми пише - дори да е зрънце истина - ще му бъда повече от адски благодарен. И ако изпитва някакви опасения за себе си нека още веднъж да прочете обещанието ми за анонимност и добре да прецени дали да ми вярва. НЕ СЪМ ничие подставено лице,а просто някой,за когото смъртта на Гергана е ГАДОСТ !!!!!! Е-майл,на който могат да ми пишат, но само онези,които имат нещо за казване: sind_bad@crawler.com , а за такива,които си падат по черни,дебилски майтапи - съвет: не ми пишете от личния си
  компютър...

 59. 59 Профил на Adri
  Adri
  Рейтинг: Разстроено

  Гери,твоето сърце нямаше граници, твойта лъчезарност топлеше всички около теб, а енергията завладяваше всички,който имаха привилегията да се нарекат твои приятели...Много ще ни липсваш Такава жажда за живот не бях срещала в друг,а насилствено ти го отнеха...

 60. 60 Профил на Димитър, Варна
  Димитър, Варна
  Рейтинг: Разстроено

  Поредната идиотия на властимащите! Когато завали малко дъжд страната ни е в бедствено положение, а когато падне сняг направо трябва да я затваряме. Бедстващи села, стотици коли закъсали на Петолъчката и т.н. , а сега и това. Момичето е лежало там толкова време, на студено, затрупана под тонове мазилка, ще умира бавно и мъчително, а никой няма да забележи. Властите лъжат, че няма пострадали, а след като истината излезе наяве отговорността ще бъде прехвърляна от един идиот на друг и накрая отново няма да има виновни.
  Да ви еба държавата кирлива! Ако бяхме в цивилизована страна това никога нямаше да се случи. А дори и да беше станало, мястото щеше да се разчисти за минути и животът на момичето щеше да бъде спасен. И накрая никой не посмя да си покаже главата от задника, да застане пред камерата и да каже „Да, аз съм виновен за случилото се, подавам оставка”. Или поне да назове виновниците по име.
  Да ви еба вържавата кирлива! Държава, която оставя смъртта на младите българи ненаказана и която е загрижена на първо място за правата на мангалите и педалите!
  Аз заминавам за чужбина през април и се надявам никога повече да не се върна! Да му мислят тези, които остават!
  Искрени съболезнования на семейството и най-вече на приятеля на момичето!

 61. 61 Профил на до вложител
  до вложител
  Рейтинг: Неутрално

  Не, на майка ти е банката, педал смотан!

 62. 62 Профил на Аз
  Аз
  Рейтинг: Неутрално

  Не разчитайте на ТОВА правосъдие! А отговорност ТРЯБВА да се търси! Необходим е ГРАЖДАНСКИ ПРОЦЕС воден от авторитетна личност. И ЕЛЕКТРОННА МЕДИЯ-може и регионална-която да го отразява!
  Цялата система за КРИВОРАЗДАВАНЕ ще направи всичко възможно за ЗАМАЗВАНЕ НА СЛЕДИТЕ и нетърсене на отговорност! ТОВА НЕ БИВА ДА СЕ ДОПУСКА! Защото ще се повтаря!

 63. 63 Профил на друг варненец
  друг варненец
  Рейтинг: Неутрално

  Не беше ли ставал пожар в същата сграда преди 15-20 години?Или бъркам с други магазини в района?
  Ако е бил наистина там пожара,проверявани ли са по-късно конструкциите и арматурите при ремонта и реконструкцията? Не е възможно причината да е от снега и навяванията-да е имало не повече от 30-40 см навяване и то лек,прахоподобен сняг/заради студа и вятъра/, а не мокър и тежък/
  А иначе-ужасна трагедия,нямам думи..
  Бог да прости горкото момиче
  Съболезнования на близките за ужасната загуба

 64. 64 Профил на до 57
  до 57
  Рейтинг: Неутрално

  Не разбрах бръщолевенията Ви, както и не разбирам, защо ме наричате "педал смотан"--аз съм хетеросексуален, при това не-смотан. Естествено, че съм чувал за първа помощ и мисля, че е трябвало да бъде оказана, както и че е престъпление, че не е било разчистено веднага. Единственото, което исках да кажа е: как така момичето е било просто притиснато, без да е имало удар? Не виждате ли как по този начин полицията се опитва да отклони вината от тези отговорни за козирката и да набеди ПОВЕЧЕ отговорните за разчистването--които безспорно също носят вина. Да. Но каза ли се дали е имала рани по главата? Как така просто е била притисната--как е била съборена? За разлика от Вас се опитвам да осмисля тази трагедия и да задам нужни въпроси, а не да обиждам непознати. Съчувствам на родните, Бог да прости момичето и да ни е на помощ!

 65. 65 Профил на До #62
  До #62
  Рейтинг: Неутрално

  Напълно си прав! Трябва публичен процес за всички, които има вина за тази трагедия.

 66. 66 Профил на falkon23
  falkon23
  Рейтинг: Гневно

  Искам да искажа моите саболезнования на семейството на момичето , и на всички нейни приятели ! Вина за всичко което ни се случва имаме самите ние , защото мъдрите хора са казали ... Какъвто Народа такава и Дтржавата . Народ който не може да накара своите избранници да му служат не народ , и нищо добро не го чака в бъдещето . Тук често срещам хора които само псуват и се оплакват от Държавата и говорят за заминаване в чужбина !Тези хора не искат да си признаят че за смърта на това момиче имаме вина всички , защото ние освен да псуваме за друго не ни стига смелост , а народ който няма кураж и чака някой друг да свърши работата е лицемерен . Бягството от проблема не го решава , затова нека всеки се замисли какъв е той !

 67. 67 Профил на 57
  57
  Рейтинг: Неутрално

  Аз виждам просто целенасочено бездействие и прикриване на информация, никакво отклоняване от внинанието. Там е работата че може и да е нямало фатален удар и тежеста на отломките може и да не е смъртоносна, освен това арматурата ги спира да паднат с цялата си тежест на земята и това си личи от снимката. Аз лично бих могъл да преместя едно такова парче бетон, особенно при екстремна ситуация.
  Затова ако бехме цивилизована държава първо трябваше да осъдим хората на мястото, които не са направили нищо, после отговорните институции, пък за собственика си е ясно. Сега няма какво да се чудим какво ще стане, имал съм си работа с полицаи, знам и на тях колко им се работи и как изкривяват нещата за протокола и че вече са го написали така че да не засегнат никой, чиито интереси не трябва да засягат.
  Лично аз съм по склонен да вярвам в профанщината на всички които са бездействали, отколкото на това че не носят отговорност и най-вече смятам че охранителите са защитили интереса на собственика.

 68. 68 Профил на Христо
  Христо
  Рейтинг: Неутрално

  Големи смелчаци сте станали. Забравихте ли, че Райфайзен Банк е на бившата ЩАЗИ на бившото ГДР?

 69. 69 Профил на ДЕДО До 58
  ДЕДО До 58
  Рейтинг: Неутрално

  Виж какво! Не си прочел добре, какво съм казал. "Глупаво дете" е за коментар #23, задето ни нарича "кретеноиди" затова, че в коментарите си по-долу ИСКАМЕ ВЪЗМЕЗДИЕ за виновните?! Това ли те възмущава или се обърка?

 70. 70 Профил на за ДЕДО от 58
  за ДЕДО от 58
  Рейтинг: Неутрално

  Явно съм сбъркал....не се засягай щом е така

 71. 71 Профил на Slash
  Slash
  Рейтинг: Неутрално

  Всичко това се случва, защото България е държава на СТРАХА!!! Страх от ченгета, от мутри, от шефове, а както виждам от написаното по-долу вече и от ЩАЗИ...! Към всички, които са написали глупости в този форум - господа/другари, МОМИЧЕТО 2 ДНИ Е ЛЕЖАЛО ПОД ОТЛОМКИТЕ ПРЕД ОЧИТЕ НА БАНДА ИЗРОДИ!!!! Това е истината, ВСИЧКИ СА ВИНОВНИ - и мутрите, и полицаите, и собствениците, че и минувачите. ШИБАНИ РОБИ, СИГУРНО СЕГА СИ ПОПРЪДВАТ ПОД ЮРГАНЧЕТО И МИГАТ ЛЕКО СТРЕСНАТО!

 72. 72 Профил на ????????
  ????????
  Рейтинг: Гневно

  Къде сега е кмета на Варна с блестящото си красноречие да замаже положението както само той си знае и да обвини за случилото се глобалното затопляне!Съболезнования за детето, но за да няма повече такива случаи страха трябва да се преодолее.

 73. 73 Профил на анонимен от Смолян
  анонимен от Смолян
  Рейтинг: Неутрално

  много жалко за детето, съболезнованията ми пред близките, наистина много, ама много нелепа история

 74. 74 Профил на Софиянец
  Софиянец
  Рейтинг: Гневно

  В България като, че ли остават пълните идиоти. По-умните виждат, че е безнадежно и си заминават.
  ОСЪДИХА ЛИ ВИНОВНИТЕ ЗА ПАДНАЛАТА СГРАДА В СОФИЯ, КОЯТО УБИ 2 МОМИЧЕТА?
  Близките им се опитват да се борят, но едва ли могат да преборят мафията!
  Какво ще стане във Варна? Сигурно същото...

 75. 75 Профил на 57 до Slash
  57 до Slash
  Рейтинг: Неутрално

  Не си прав човече, не е проблема в страха, проблема е в липсата на морал, затова в такива ситуации, винаги се замазва положението в услуга на някого. Страха се проявява когато трбва да се противодейства на първото и сега ще разберете, кои са истинските ви приятели.

 76. 76 Профил на Obezpokoen
  Obezpokoen
  Рейтинг: Неутрално

  Някои спомниа ли си за двете моми4ета пострадали по подобен на4ин вьв София?
  Няма наказани и безхаберието продьлжава.
  Гледах по телевизиата как някакви трактори
  от времето на Сталин се мотаха по затрупаните сьс сняг пьти6та.Срамота е ли4ното облагоденстване да е зада4а номер 1 на управлява6тите до такава степен !
  Изкрени сьболезнования на близките на моми4ето.

 77. 77 Профил на mladen
  mladen
  Рейтинг: Гневно

  Ne razbrahte li 4e vsi4ki sa zmiisko kalbo i sa varzani edin za drug.Kade sa gr za6tita(i ETEMKATAM ),KADE E KMETA I NEGOVITE TIMAJIY ILI TOI SE POIAVAVA SAMO PO HUBAVI POVODI.Kak tozi varnenski narod ne razbra 4e vinagi KMETA go e lagal -spomnete si prednite godini kolko dni biahme zatrupani ot snega ,a posle se okaza 4e sa izhar4ili pari kolko za cialata zima za po4istvane( a kolite ne se vidiaha).Sega sa6toto.Ina4e Varna ima nai krasivata koledna ukrasa no nai nepo4istenite pati6ta,a v SOFIA NE E TAKA, za6to li????. NARODE NE RAZBRA LI 4E VSI4KO KOETO PREDSTAVIA KMETA I KLIKATA E SAMO EDNA VITRINA ZAD KOIATO SE VIJDA BOKLUKA,ZATRUPANIA SNIAG,aA KOGATO NIAMA SNIAG IMA MNOGOOOO KAL (NALI),BEZRAZBORNOTO BEZKONTROLNO STROENE,LIPSA NA PARKINGI NO ZA SMETKA NA TOVA VE4E MINAHA IZBORITE I IMAME PAK PAIACI i t.n. i t.n....
  Dalboki saboleznovania za momi4eto i rodninite mu!!!!!!!

 78. 78 Профил на СНЕЖАНКА
  СНЕЖАНКА
  Рейтинг: Неутрално

  ТУК ВИЖДАМ ДЪЛГАТА РЪКА НА КОСТОВ..

 79. 79 Профил на ANONIMEN KAM SNEGANKAVIJTE SAMO KOI NI
  ANONIMEN KAM SNEGANKAVIJTE SAMO KOI NI
  Рейтинг: Неутрално

  TUK NE STAVA VAPROS ZA KOSTOV ILI SERGEI NITO ZA SOKOLA A ZA NARODA ZA BALGARITE.OTGOVORNOST IMAT TEZI KOITO SA NA VLAST I NI VODIAT /NE SE ZNAE OBA4E NAKADE/VIJTE SAMO KOI E NA VLAST EDIN TUR4IN KOMANDVA EDIN CAR EDIN RUSNAK I VSI4KI NAS .KAKVO DA KAJA POVE4E.....

 80. 80 Профил на ил
  ил
  Рейтинг: Гневно

  каде е американската теьника или само бази искат

 81. 81 Профил на Др. Иванов
  Др. Иванов
  Рейтинг: Неутрално

  Снежанке, няма как да не я видиш, щом това е станало пред банка. И един съвет: видиш ли някъде дългата ръка на Костов, стискай здраво протомнето.

 82. 82 Профил на до ANONIMEN KAM SNEGANKAVIJTE SAMO KOI NI
  до ANONIMEN KAM SNEGANKAVIJTE SAMO KOI NI
  Рейтинг: Неутрално

  Какво да кажеш повече !!! Ами забрави да кажеш че си невеж, както повечето хора по форумите пропускат да предупредят че нищо няма да кажат. Ето затова в България е така, невежество и беднотия и на никой не му пука за нищо, само да си задоволи нуждите. И той да каже нещо, да си начеше езика.

 83. 83 Профил на Др. Иванов сериозно
  Др. Иванов сериозно
  Рейтинг: Неутрално


  Бедата за оправдаването на виновните е в журналистите и народа. Как при толкова ясен случай: увреждане от вещ, където виновният е винаги собственикът и лицето, под чийто надзор е веща, се намесват президент, народно събрание, Бог, пладнешки крадец и жена му и т.н. Заради кръвожадността на обществото, водено от журналистите, пострадалите не получават нищо. Желанието: максимални присъди или нищо друго винаги води до НИЩО ДРУГО.
  Как си преставяте да бъде осъден на затвор собственикът на банката? Ами само за това сте за лудницата.
  Това което трябва да направят близките е: В НИКАКЪВ СЛУЧАЙ ДА НЕ ЧАКАТ ПРОКУРАТУРАТА И ПРИСЪДИ. Това няма да стане. Незабавно да заведат дело по чл.45ЗЗД във вр.с чл.50 с.з. Разумният иск е около 100 хил. Ако нямат пари да го пуснат като частичен и след това да го увеличат. Никакво бавене и разчитане на наказателния съд. Първо, дори да има осъден, ще го отнесе филанкишията/някой от подръжката/ и то с 2-3 г. условно, второ след като виновните са размотавани по съдилища и са тормозени години наред, не са склонни да плащат и започнат да се борят до край. А борбата между една банка и едно семейство е с предизвестен край.
  Искът трябва да се насочи към собственика на постройката и банката, тази от двете, чиято козирка е убила момичето. Бог да го прости.

 84. 84 Профил на Варна
  Варна
  Рейтинг: Неутрално

  Аз смятам че козирката не е вещ собственост на банката, защото това е цял ред магазини които се отдават под наем. Заведете иск за пречинени телесни повреди. Но започнете собствено разследване, най-малкото да се разбере кой е виновен.

 85. 85 Профил на Др. Иванов
  Др. Иванов
  Рейтинг: Неутрално

  Т.н. собствени разследвания, само тровят и съсипват близките, нямат никаква процесуална стойност и най-вече пречат на следствието.
  Виновни са собственикът на помещението и неговият наемател. Те могат да търсят отговорност на строител или фирма по поддръжка, но това не касае близките. Те се съдят със собственика и наемателя, които трябва да платят, а да си търсят парите от когото искат.

 86. 86 Профил на Аз
  Аз
  Рейтинг: Неутрално

  До#85-Др: Какво следствие бе, другарю! Ако правосъдието тук-в България работеше сигурно и ТИ щеше да си в затвора! "Тихо забогатял" като теб има наглостта да ни поучава и дава акъл!
  Независимо разследване и ОГЛАСЯВАНЕТО МУ В МЕДИИТЕ е единственият начин да се принудят правосъдната система да си свърши работата! Граждански процес също!
  Сатаната и неговите слуги работят на тъмно и от всичко най-мразят светлината, яснотата, прозрачността, защото си лъсва какви са!

 87. 87 Профил на Виденов
  Виденов
  Рейтинг: Неутрално

  Не мога да опиша възмущението и гневът, които ме обзеха, докато слушах тази новина - виновните за това трябва да бъдат разкатани от съдебни искове, глоби, наказания и пр.

 88. 88 Профил на Нищо няма да излезе
  Нищо няма да излезе
  Рейтинг: Неутрално

  Помните ли октомри 2006 г. - срути се сграда в София и две жени загинаха. Да има осъдени ? И сега ще е същото.

 89. 89 Профил на Труд
  Труд
  Рейтинг: Неутрално

  България уби студентка.

 90. 90 Профил на др. до Аз
  др. до Аз
  Рейтинг: Неутрално

  Аз, глупчо, нали ти казах кой е виновен. Какво разследване? Законът е определил императивно кой е виновен. Това е един от много малкото случаи с обратна презумпция, на виновността. Вината на собственика и наемателя се предполага до доказване на противното. Какво разследване ще правиш? Точно за това ви говорих по-долу - горди със своята неграмотност се врете навсякъде и проваляте всичко. Журналистите пишат глупости и съсипват разследванията. Защото вместо да се съдят за това за което има доказателства, престъпниците се съдят за това което искат журналистите и народа. И съдът ги оправдава, защото е съд и съди въз основа на вътрешно убеждение формирано върху доказателствата. А статиите и крещенето по улиците не са доказателства.
  И в този случай ще подведете близките, журналистите добре ще спечелят от писане на простотии и огласяване на разследвания, кратуните ще се кефят и пишат по форумите, само че накрая няма да има осъдени и близките няма да могат да си върнат и парите , които са потрошили за дивотии. Да не говорим за съсипаните/допълнително, извън трагедията/ нерви.

 91. 91 Профил на др
  др
  Рейтинг: Неутрално

  Точно за 2006 ви говоря, и за стотиците други случаи. Тогава родителите бяха подведени да "търсят истинските виновни", започна се безкрайно следствие и нищо. НИЩО като НИЩО. Те трябваше веднага да възбранят имота, да заведът иск срещу собственика, да го осъдят и да си приберат парите, защото живот не се връща. А собственикът да си търси с обратни искове кой е виновен. Само че не , ние, нали сме над съд и закон, ние ще определяме виновния. И накрая НИЩО.

 92. 92 Профил на арна-&quot;най -хубавия град за живеене&quot;
  арна-&quot;най -хубавия град за живеене&quot;
  Рейтинг: Неутрално

  Мъкааа, мака, изродщина общинарска, банкерска и мутренско-охранителска Бог да прости детето и България

 93. 93 Профил на Men
  Men
  Рейтинг: Неутрално

  Не съм юрист, но от това което знам другарят ми звучи най-аргументирано. Така или иначе семейството трябва да им разкаже по-съдебен път играта. Защо ли си мисля, че собственикът - наемодател ще е общоизвестна риба? Ще се чуе скоро. И нека справедливостта възтържествува! Много тъжна работа.

 94. 94 Профил на СТАС
  СТАС
  Рейтинг: Неутрално

  Аз не съм от България, но дойдох тука да се уча и броя дни до края на обучението ми, когато най-после ще мога да се махна от тук! В България човешкият живот не струва и 5 стотинки. Как е възможно да падне огромна бетонна плоча, в продължение на 2 дни от там да минават хора...И да не се разчиства нищо, а после за успокоение на жителите на ''най-добрия град в България'' да се каже, че смъртта е настъпила мигновено и че момичето е нямало шанс!
  Навсякъде падат козирки и сгради. Но само в България е възможно трупа на човек да лежи на улицата 2 дни и никой да не прави нищо! Само в България е възможно да те оберат в центъра на града срещу катедралата пред очите на Полицията, която си затваря очите за всичко!
  Тук никога животът няма да се нормализира, защото всичко е корумпирано, прогнило от горе до долу. Хората са лицемерни, безразлични както към ближния си, така и към себе си!
  Това не е Европа. Тук е АФРИКА.
  Навсякъде равнодушие, незачитане на човешкото достойнство, животът не струва нищо, корупция, мизерия и мръсотия!

 95. 95 Профил на !!!
  !!!
  Рейтинг: Разстроено

  ЗАЩО ВИНАГИ ВСИЧКО ТРЯБВА ДА СЕ ПОЛИТИЗИРА, ЕДВА ЛИ НА РОДИТЕЛИТЕ НА ТОВА МОМИЧЕ В МОМЕНТА ГИ ИНТЕРЕСУВА КОСТОВ, БОРИСОВ И Т.Н И НЕУМЕСТНИТЕ КОМЕНТАРИ ЗА ПОЛИТИЦИ, НЕ ВИЖДАТЕ ЛИ ТРАГЕДИЯТА НА ХОРАТА??? ЕДНО МЛАДО МОМИЧЕ СИ ЗАМИНА ТОЛКОВА НЕЛЕПО ОТ ТОЗИ СВЯТ...

 96. 96 Профил на Дори и да вярвах в бог - Не бих му чакал възмездието...
  Дори и да вярвах в бог - Не бих му чакал възмездието...
  Рейтинг: Гневно

  Не искам да казвам кой съм и какво преживявам в момента...Благодаря,на всички,които са написали,че ЗА СМЪРТТА НА ГЕРГАНА ТРЯБВА ДА ИМА КОНКРЕТНИ ВИНОВНИЦИ И НАКАЗАНИЯ! Ако не защото искат да има възмездие за смъртта й, то поне защото смятат, че нейното възмездие би предотвратило подобни инциденти в бъдеще. Не търся съчувствие - прочетох достатъчно вече,за да се убедя,че не всички българи сме овце и,че има достатъчно млади хора, които може би някога ще имат шанса да направят България по-приемливо място за живот.
  Причината да пиша в момента е, че ИСКАМ ДА ПОМОЛЯ ВСЕКИ,КОЙТО ИМА И НАЙ-МАЛКАТА ИНФОРМАЦИЯ, ЗА КОЯТО МИСЛИ,ЧЕ БИ БИЛА ПОЛЕЗНА НА СЕМЕЙСТВОТО Й И ПРОКУРАТУРАТА, И НА ТЕЗИ, КОИТО СА ГОТОВИ ПОЧТИ НА ВСИЧКО ЗА ДА ИМА ВЪЗМЕЗДИЕ ЗА СМЪРТТА Й ....и се страхува да даде информацията официално да ми пише.
  Гарантирам, че каквато и информация да получа,ще запазя анонимността на източника и,че няма да я използвам без изричното му съгласие. И няма смисъл да обвинявате на ОБЩО основание БСПта,ДСта,Полиция,Общинар и прочие - всички онези егоцентрични, безскрупулни,самозабравил се копелета - много от тях са били нормални хора, преди да станат идиоти. А и във властта, полицията и т.н. със сигурност има и доста хора, които са все пак с добри намерения, но да не забравяме,че имат семейства и деца за чийто живот да мислят или...да се страхуват.
  Виновните за смъртта на Гергана,много други преди нея и дано никой след.......
  СА КОНКРЕТНИ ХОРА !!!
  Ако някой има за какво и се реши да ми пише - дори да е зрънце истина - ще му бъда повече от адски благодарен. И ако изпитва някакви опасения за себе си, нека още веднъж да прочете обещанието ми за анонимност и добре да прецени дали да ми вярва. НЕ СЪМ ничие подставено лице,а просто някой,за когото смъртта на Гергана е ГАДОСТ !!!!!! Е-майл,на който могат да ми пишат, но само онези,които имат нещо за казване: sind_bad@crawler.com , а за такива,които си падат по черни,дебилски майтапи - съвет: не ми пишете от личния си
  компютър...
  П.П. Благодаря и на всички онези, които са поместили професионални и технически аргументирани мнения или просто сведения, имащи някаква връзка с инцидента. Този народ все още има доста голяма нужда от ограмотяване за всички свои права и задължения. А що се отнася до морала - това е въпрос на ген и...седем години възпитание.

 97. 97 Профил на За Гери - в БТВ-Новините....!?!
  За Гери - в БТВ-Новините....!?!
  Рейтинг: Гневно

  Цитат от сайта на БТВ-Новините !!!!!!!! :

  Банките, чиято козирка уби момиче, имат разрешение за рекламни пана
  08 Януари 2008
  Двете банки от офис сградата във Варна, чиято паднала козирка уби младо момиче, са имали разрешение за поставяне на рекламни пана, установи проверка на кмета на града Кирил Йорданов.

  Преди да издаде разрешенията, администрацията на район "Одесос" не е направила задължителната експертиза за носимостта на козирката.

  Разследващите органи ще установят дали при издаването на строителните документи са допуснати нарушения и дали те са причина за трагичния инцидент, при който нелепо загина 22-годишната Гергана Велинова.
  ******************************************
  Интересно - Да речем,че аз съм един обикновен човек с обикновена кола и въпреки,че имам всички необходими пари за поддръжка на колата си, ми се "досвиди" да дам пари за нови накладки за ОПАСНО неработещите ми,износени спирачки. Да речем също така,че мина технически преглед на колата със същите тези износени спирачки (без или със рушвет). Да речем,че
  няколко месеца след прегледа (без все още да съм си сменил накладките!!!) блъсна човек (и то мн.млад) на пъпа на Варна.
  Питам се - дали кметове и медии ще се втурнат да "ИНФОРМИРАТ" хората, че колата ми е минала техническия преглед и,че "ТЕПЪРВА ЩЕ СЕ УСТАНОВЯВА" кой има вина.
  И кой ще трябва да бъде съден и осъден
  за убийството според закона ?!?
  Аз - собственик на колата убиец или представителя на сервиза,заверил техническия преглед на колата ми...или и двамата....!?!?!?!?!?
  Мисля,че над този въпрос могат да си помислят както от БТВ, така и от всички останали медии,които са или ще поместят по-горе цитираната новина по начина,по който е публикувана в сайта на първите..
  ******************************************
  И ми се иска да попитам медиите - знаят
  ли,че имат Етичен Кодекс ? И ако знаят,че имат дали им е известно съдържанието му???
  И понеже съм си "обикновен, добричък човечец" - ще им спестя излишния труд и ще им цитирам някои от точките на този Кодекс, които струва ми се поне що се отнася до смъртта на 22годишната студентка
  Гергана - ТЕ, МЕДИИТЕ ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ТРЯБВА ДА СИ ПРИПОМНЯТ И НАУЧАТ НАИЗУСТ !!!!

 98. 98 Профил на Етичен Кодекс на Българските Медии
  Етичен Кодекс на Българските Медии
  Рейтинг: Гневно

  (цитатът е взет от сайта на БТВ) :
  ********************************************
  1. ПРЕДОСТАВЯНЕ НА ДОСТОВЕРНА ИНФОРМАЦИЯ НА ОБЩЕСТВОТО


  1.1 Точност

  1.1.1 Ще предоставяме на обществото точна и проверена информация и няма преднамерено да скриваме или изопачаваме факти
  1.1.3 Няма да подвеждаме обществото и ясно ще посочваме къде са използвани манипулирани текстове, документи, образи и звуци

  1.2 Поправки

  1.2.1 Ще публикуваме ясна и достатъчно забележима поправка, щом бъде доказано, че е публикувана неточна или подвеждаща информация, и ще се извиним, ако е необходимо.

  3. РЕДАКЦИОННА НЕЗАВИСИМОСТ

  3.1 Няма да се поддаваме на политически или икономически натиск или влияния.

  3.2 Ясно ще разграничаваме вземането на редакционни решения от търговската политика на медията.

  4. ВЗАИМООТНОШЕНИЯ В МЕДИИТЕ И МЕЖДУ МЕДИИТЕ

  4.2 Ние вярваме, че обществото има право да знае кой притежава и контролира медиите

  5. ОБЩЕСТВЕН ИНТЕРЕС

  5.1 Нарушаването на условията на този Кодекс може да бъде оправдано, само ако се докаже недвусмислено, че е било в обществен интерес.

  5.2 По смисъла на този Кодекс информацията “в обществен интерес” не бива да се обърква с информацията, която е “интересна на обществото”

  5.3 Една публикация е “в обществен интерес”, само когато:

  Е в защита на здравето, безопасността и сигурността;

  Съдейства за предотвратяване и разкриване на тежки престъпления и злоупотреба с власт;

  Предпазва обществото от опасността да бъде сериозно заблуждавано

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах