Поискана е проверка на камерите на ТВ "Скат" в Бургас

Снимката е илюстративна

© Морски дневник

Снимката е илюстративнаОбщинският съветник Ваклин Стойновски е подал в деловодството на Общинския съвет в Бургас докладна записка, с която иска да се направи проверка за поставените по улиците камери на телевизия СКАТ. Това съобщи електронният сайт "Глобус нюз". В докладната Стойновски настоява да се вземе решение и да се възложи на дирекция "Управление при кризи, обществен ред и сигурност" и на дирекция "Управление на общинска собственост" да извършат съответните проверки, които да отговорят на въпросите: "колко устройства за визуално наблюдение /камери/ са инсталирани на места и съоръжения - общинска собственост; има ли законово или договорно основание за инсталирането устройства за визуално наблюдение; заплащани ли са суми за ползването на общинското имущество и в какви размери; използват ли устройствата ел. захранване, как се осигурява тяхното захранване и кой заплаща ползваната енергия".
В докладната Ваклин Стойновски настоява в случай, че бъде установено ползване на общинско имущество чрез инсталиране на камерите и транслирането на сигнал, без нужното основание, да се извърши незабавно премахване на устройствата и сезирането на компетентните съдебни и други органи за извършеното нарушение, както и общината да заведе съдебни дела срещу нарушителите за получаване на компенсации за ползването на общинско имущество.

Ключови думи към статията:

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK