Янко Станев не бил разпитван във връзка с акция "Медузите-2"

Преди да прегърне идеите на ДПС Янко Станев бе лидер на СДС във Варна.

© Str

Преди да прегърне идеите на ДПС Янко Станев бе лидер на СДС във Варна.Зам председателят на ОбС във Варна и областен лидер на ДПС Янко Станев отрече да е бил разпитван във връзка с днешната полицейска акция в сградата на Общинската администрация в града. "Според мен не може да има източване на средства от общинския бюджет. Има определени дейности, които се извършват и когато отида на място, мога да видя всичко, което се прави", каза Станев, цитиран от електронното издание "Днес +".


Както вече стана известно, около 11 часа днес полицейски екипи извършиха проверка в сградата на Община Варна. Според вътрешния министър Цветан Цветанов акцията е продължение на операция "Медузите", която започна с ареста на бившия председател на общинския съвет Борислав Гуцанов. "Полицейските екипи, влезли в община Варна, са придружавани от прокурори и следователи. Целта е изземване на документи за източване на община Варна и на средства на варненските данъкоплатци за периода от септември 2008 г. до днес", заяви Цветанов. Обект на изземване са документи, свързани с източване на общинския бюджет чрез дейността на фондации за интеграции на ромското малцинство.


По информация на "Морски Дневник", една от евентуалните "мишени" на полицейската акция е събирането на информация за финансирането през общинския бюджет на фондация "Владиславово", свързана именно с Янко Станев. При учредяването на фондацията  той бе неин председател, а по-късно отстъпи този пост на Маргарита Георгиева.Тя е била заместник на Станев но времето, когато той бе кмет на едноименния район във Варна.
Съпругата на Янко Станев Радостина Петрова е директор на Центъра за социална рехабилитация и адаптация на деца от ромски произход. Той разполага с три бази в ромските квартали на Варна и по официални данни обучава около 80 деца.


От няколко години центърът изпълнява една от т.нар. делегирани дейности по работата сред малцинствените групи в града със средства от общинския бюджет.


През март т.г. пред в. "Капитал" Радостина Петрова заяви, че годишната издръжка на всяко дете в центъра е 2300 лв.


Янко Станев бе смятан за особено приближен до арестувания през март т.г. бивш председател на ОбС във Варна Борислав Гуцанов. Изненадващо обаче по време на извънредната сесия на съвета, която се състоя на 28 април, тримата съветници от ДПС подкрепиха както свалянето на Гуцанов, така и кандидатурата на ГЕРБ за нов председател на ОбС във Варна Николай Апостолов.


"Не съм разговарял с прокурор и не зная за какво точно става въпрос, каза още по повод на днешната полицейска акция Станев. Всеки ден разговарям с органи на реда, но от мен не са искани никакви документи, тъй като вече повече от година не съм председател на фондацията. "По мое време е работено по един или два проекта с община Варна, като бяха реализирани общо 21 проекта", каза още Янко Станев.

Ключови думи към статията:

Коментари (13)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Ах!
  *****
  Весело

  Ах, Пънчоооо! Ти ли не знаеееееееееееееееш?!?!? По всички варненски автобуси /на "Градски транспорт"- а бе, кого арестуваха за тия автобуси?/ още има разлепени лепенки на фондация "Владиславово" как се борят с дрогата и насилието над деца. Едните лепенки са: "Не на дрогата!", пък другата е "Не на насилието над деца!".

  БОРБА СТРАШНА И ЕПИЧНА, ВИ КАЗВАМ!!! Ама важното е, че на всички тях отдолу пише: "С финансовото съдействие на Община Варна", моля ви се!

  Пък злите езици разправят, че тази фондация служела за разпространение на наркотици, а след ареста на Иван Славков, бизнесът му бил поет от Пънчо /лицето Янко Станев/- онзи с проститутките и наркотици. Не знам дали е вярно, ама е хубаво органите да проверят. Може, ако искат, да проверят и още дали е вярно, че Пънчо бил взел 1,5 млн рушвет за избирането на изпълнител за строежа на завода за боклук, за който още няма избрана технология, ама изпълнител има. Може и да проверят що така хората във Варна разправят, че брат му от години източвал пазара на Владиславово и колко е вярно, че по-голямата част от платените паркинки във Варна ги държи Янко.

  А бе, много има за проверяване, само желание да има!!!

 2. 2 Профил на ВЛАДОСЛАВ
  *****
  Неутрално

  Съпругата на Янко Станев Радостина Петрова е директор -ТАЯ ЛИ К...ВА Е ДИРЕКТОР ТЯ СПЕШЕ ПРИ МОМЧЕТАТА ОХРАНА НА КОЗИРОГ В КАБИНКАТА И ГИ ОБСЛУЖВАШЕ В БУТКАТА ДО БАРИЕРАТА ТЯ НЯМА БРАК И СЕ ВОДИ САМОТНА МАЙКА НА СОЦИАЛНИ ПОМОЩИ ТОЙ УБИ ЖЕНА СИ ЗАРАДИ НЕЯ СПЕШЕ ПО АПАРТАМЕНТИТЕ ПОСЛЕ ЯНКО Я ПРИБРА НА ВИЛАТА НА БОРОВЕЦ- АСПАРУХОВО ЗА ПРИСЛУГА ВИЛАТА СЕ ВОДИ НА РУМЕН ПИШМАНОВ И ЯНКО МУ ДАДЕ АПАРТАМЕНТ КАТО СОЦ СЛАБ - ОТ ТАМ ПОЧНЕТЕ БЕ ДРУГАРИ ОТ ПОСЛЕДНИЯ ДЕН НА КИРЧЕВ И НИКОЛАЙ СТОЯНОВ КАК ЯНКО "СПЕЧЕЛИ" ТЪРГА ЗА ВИЛАТА ЗА 1000 ЛВ И ПРЕПРАВИХА ПРОТОКОЛА НА ПОСЛЕДНАТА СЕСИЯ НА ОБЩ СЪВЕТ

 3. 3 Профил на БАТ САЛИ
  *****
  Неутрално

  ФОНДАЦИЯ ВЛАДИСЛАВОВО - МРЕЖАТА НА ЯНКО СТАНЕВ ЗА МАКСУДА, АСПАРУХОВО И ВЛАДИСЛАВОВО ПРЕВЕНЦИЯ -ДРОГА РАЗПРЕДЕЛИТЕЛИ ПЛАСЬОРИ И ПЛАТЕНИ ГЛАСОВЕ ЗА ИЗБОРИТЕ С ПАРИТЕ НА ОБЩИНАТА СЕЛСКИЯ ТАРИКАТ СТАНА ПО ВЕЛИК ОТ ТРАКТОРА РЪКОВОДЕНА ОТ СЪПРУГАТА И НАТАЛАЖЕНА НА МАРГАРИТКА СЪС СИНОВЕ НАРКОМАНИ И ПЛАСЬОРИ ФОНДАЦИЯ КАКВО ПО ДОБРО ОТ ТОВА ЗА ТОВА НЕ СЕ ЧУДЕТЕ ОТКЪДЕ ИДВАТ ТИЯ ДЖИПОВЕ ЛИМОЗИНИ МУТРИ ЗА ИЗБОРИТЕ ТОВА Е ДРОГА А ТЯ Е ПАРИ И УПРАВЛЯВА ВАРНА С ПЛАТЕНИ ГЛАСОВЕ НА НЯКОЛКО ПЛАТЕНИ ИЗБОРА ЦВЕТАНОВ РАЗМАЖИ ГЛАВАТА НА ЗМИЯТА

 4. 4 Профил на ИВАН
  *****
  Неутрално

  МОЛБА - ПОНЕ ГАДНАТА МУ МАЗНА МУТРА НЕ ПОКАЗВАЙТЕ ОТ БЛИЗО

 5. 5 Профил на Съжаление
  *****
  Разстроено

  До коментар [#2] от "ВЛАДОСЛАВ":

  Виж, чак до Николай Стоянов не вярвам да бутнат. Чух, че бил някакъв в Герб. Те с Янко бяха навремето в СДП, така че- не знам! Нещо не ми харесва тая работа, дето няма арестувани в тази операция. Що така? Да не го притискат само Пънчо, после да работи за тях- разбирай да фалшифицира следващите избори за ГЕРБ. ДАНО НЕ СТАНЕ ТАКА! ДАНО!

 6. 6 Профил на BLACK OILER
  *****
  Неутрално

  Какво стана с финансовият ОДИТ на училищата в град Варна - нещо се забавихте!!! ЦВЕТАНОВ РАЗМАЖИ ГЛАВАТА НА ЗМИЯТА! ЦВЕТАНОВ РАЗМАЖИ ГЛАВАТА НА ЗМИЯТА! ЦВЕТАНОВ РАЗМАЖИ ГЛАВАТА НА ЗМИЯТА! ЦВЕТАНОВ РАЗМАЖИ ГЛАВАТА НА ЗМИЯТА! ЦВЕТАНОВ РАЗМАЖИ ГЛАВАТА НА ЗМИЯТА! ЦВЕТАНОВ РАЗМАЖИ ГЛАВАТА НА ЗМИЯТА! ЦВЕТАНОВ РАЗМАЖИ ГЛАВАТА НА ЗМИЯТА! ЦВЕТАНОВ РАЗМАЖИ ГЛАВАТА НА ЗМИИТЕ - Е - Е - Е . . .

 7. 7 Профил на на какво ги обучава ?
  *****
  Неутрално

  ........Той разполага с три бази в ромските квартали на Варна и по официални данни обучава около 80 деца.
  Обучава около 80 деца - на какво - да крадат ???

 8. 8 Профил на Да се чете :
  *****
  Неутрално

  За сега Янко Станев не бил разпитван във връзка с акция "Медузите-2"

 9. 9 Профил на масон
  *****
  Неутрално

  Не бой се брат Янко! Всичко е една ПР акция на наши братя-масони, всичко е една игра, всичко е една илюзия, всичко е един спектакъл... Нали трябва да баламосваме "благотворително", от време на време, този народ-мърша, че и ние нещо правим за неговото "благосъстояние", а не само го крадем за наше благополучие! А и да имитираме и "справедливост", като "посягаме" и на наши прегрешили братя даже?! Ще дадеш каквото трябва, на когото трябва и колкото трябва, и ще слушкаш и изпълняваш нарежданията на тия, с по-висок ранг, отгоре! Това е всичко братко! И бог да те пази от зли, завистливи очи... То за тези далавери, които направи през годините, ако беше някой друг на твое място, отдавна да му бяха изгнили кокалите, но ние и този път ще ти простим греховете братко, защото като теб сме потънали до гуша в грехове, кражби и "благотворителни" далавери! Я виж как се уреди брат-масон Николай Стоянов? И той, като теб, смени и съсипа един куп партии, участва и направи един куп далавери... ама се качи в каруцата на ГЕРБ и стигна чак до Националния съвет на тази партия! Къде е той сега, а за къде си ти сега? Мисли братко, мисли...

 10. 10 Профил на МЕДУЗА - З
  *****
  Неутрално

  ПЕТЪР ЯНКОВ СТАНЕВ - РЪКОВОДИТЕЛ НА ФИРМА ЗА ИЗВОЗВАНЕ НА СТАРИ ТРОШКИ УСЛУГА С/У ЗАПЛАЩАНЕ ОТ ОБЩИНА ВАРНА КИРО ПАК НИЩО НЕ ЗНАЕ А ТАМ КОЛКО ПАРИ СА ИЗТОЧЕНИ ТАТЮВАТА ФОНДАЦИЯ РЯПА ДА ПАСЕ МАЛКО СЕ ДУБЛИРА С ОБЩИНСКАТА СЛУЖБА РЕПАТРИРАНЕ НЕЩО ПОДОБНО КАТО ФОНДАЦИЯ ВЛАДИСЛАВОВО-ЯНКО СТАНЕВ И КМЕТСТВО ВЛАДИСЛАВОВО ХОРАТА МАЛКО БЪРКАТ САМО ЯНКО ДЕТО СИ ЛАПКА

 11. 11 Профил на кирил
  *****
  Неутрално

  До Иван !!!

  Правилно ! Само като му види човек мазната и охранена мутра се сеща какъв ли може да бъде този човек ?!
  Но най-добре ще бъде да се направят билбордове за цяла Варна с лицето му и отдолу за какво го търсят от полицията ...
  И кои са ортаците му !!!

 12. 12 Профил на БАТ КИРО ПАНДИЗЧИЯТА
  *****
  Весело

  Ох, Котьооооооооооооооо! Чакам та, батко, у варненския затвор! С разкрачени обятия та чакам, батко! Кво хубу дупе си отпрал! Оооххххххххххххх! Булка шта прая, ши та обичам цяла нощ!!!

 13. 13 Профил на жоро
  *****
  Неутрално

  Тоя е замесен в невероятни далавери, повечето тук дори не можем да си представим мащабите. Но нищо няма да се случи, то е ясно.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK