Курортът "Св. Константин" откри летния сезон

Курортът "Св. Константин" откри летния сезон

© StrДнес официално беше открит летен туристически сезон 2010 в курорта "Св. Константин", край Варна. Специални гости на откриването бяха Иво Маринов – зам.-министър на икономиката, енергетиката и туризма, консули, депутати, общински съветници, кметове на общини, партньори.


По предварителни данни през тази година може да се очаква ръст на туристите, посетили България, с около 5 процента, каза зам.-министър Маринов. По думите му индикациите за интереса към страната ни в традиционни пазари в Германия и Русия са добри и има вероятност броят на гостите от тези държави да се увеличи. През настоящия летен сезон "Св. Св. Константин и Елена холдинг" АД ще продължава подобрява качеството, съдържанието и разнообразието на туристическия продукт. Ultra All Inclusive обслужване е въведено в хотелите "Азалия", "Астера", "Глория" и "Русалка", като за всички тях плажната услуга е част от него.


Като концесионер на всички плажове в курорта, дружеството е в подготовка за разкриването им, като се очаква това да стане факт в първата половина на юни. Ще бъдат осигурени водно спасяване, медицинско обслужване, почистване, достъп за лица с ограничена мобилност, санитарни помещения, душови площадки, водни атракции.


Дни преди старта на сезона "Св. Св. Константин и Елена холдинг" АД получи отличен атестат за управление с включването на хотел-казино "Астера" в стоте най-популярни TUI хотела, получавайки приза "TUI Holly". Резултатът от проучването за качество, проведено от немския туроператор за сезон 2009, отчита клиентска удовлетвореност от 92.54 % сред анкетираните гости. През 2005 г. и 2006 г. хотелът оглави класацията за най-качествени услуги в потребителския уебсайт на TUI. Допълнителна оценка за постигнатите резултати е присъствието на "Астера" и "Азалия" и в каталога на TUI Quality product, като това са единствените включени от предлаганите хотели за България. За осигуряване на висока заетост на цялата хотелска база на "Св. Св. Константин и Елена холдинг" АД, са сключени договори и с редица други чужди и български туроператори: "Алма Тур" - Русия, "Флаинг Карпет" – Израел, Солвекс, Екип 2М, Нагена Травел, "Гарибалди овърсийс" - Кипър, Фирма Нева, Болкан турс, Ком алфа тур, Унитал, Бояна МГ, КС Травел, Турал, Сити Райзесервиз и др. Обслужват се туристи от 25 страни основно от Европа и Близкия Изток.

Ключови думи към статията:

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK