НСИ - Варна откри кол център

НСИ - Варна откри кол център

© Георги КожухаровНад 30 обаждания са постъпили в първите два работни часа на телефонния център към Националния статистически институт /НСИ/ във Варна. Това заяви Деян Славов, директор на Териториалното статистистическо бюро – Варна.


От 8.00ч. Тази сутрин във Варна започна работа първият в страната кол център на Националния статистически институт. Той е предназначен за оказване подкрепа по време на пробното преброяване на населението и жилищния фонд, което ще се проведе от 1 до 14 септември т.г. Центърът ще осигурява методическа и техническа помощ както на преброителите, така и на гражданите , които тази година за първи път ще имат възможност да се преброят по интернет.


Над сто линии са на разположение на гражданите, които имат въпроси, свързани с преброяването. Центърът ще работи от 8.00 часа до 20.00 часа всеки ден, включително в събота и неделя, като обажданията ще бъдат приемани от десет специалисти, преминали специално обучение. В извън работно време гражданите ще имат възможност да използват за въпросите си гласова поща.
Цялото оборудване на телефонния център е 66 хил.лева.


Възможността в България да бъде направено преброяване по интернет ще бъде приложена за първи път тази година. Според Деян Славов в системата са предвидени всички мерки, които гарантират сигурността на обменяната информация, касаеща преброяване на населението и жилищния фонд . Мерките гарантират криптиране и степен за защита на информацията с която работят всички български банки.

Ключови думи към статията:

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK