МИЕТ ще прави туристически сайт за 6.5млн. лв

МИЕТ ще прави туристически сайт за 6.5млн. лв

© Георги КожухаровДо края на следващата година с близо 6,5 млн. лева по Оперативна програма "Регионално развитие" ще бъде създаден сайт на туристическата дестинация България и мултимедиен каталог на туристически обекти. Изпълнител на проекта е Министерството на икономиката, енергетиката и туризма (МИЕТ), съобщиха от ведомството.


Националният туристически портал ще бъде на девет езика, сред които арабски и иврит, и ще представя над 400 обекта и маршрута, обясни ръководителят на проекта Стоян Георгиев. Изработването на сайта, който използва съществуващия туристически портал на България, ще струва 2 млн. лв.


Анализ на икономическото министерство показва, че интернет е най-ефективният и ценово изгоден начин за представяне на България като туристическа дестинация. По данните на Euromоnitor онлайн туристическият пазар в рамките на Европейския съюз до 2011 година се очаква да нарасне с 20 процента и да достигне обем от 65 млрд. евро.


Това няма да е сайт, който просто рекламира България, а в него ще има препратки към други източници на информация, туристически организации, туроператори, коментира Стоян Георгиев.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK