Съдът потвърди събарянето на яхтеното пристанище в "Русалка"

Николай и Евгения Баневи

© Цветелина Николаева

Николай и Евгения БаневиАдминистративният съд в Добрич е потвърдил заповедта на Дирекция Национален строителен контрол (ДНСК) за принудително премахване на незаконния строеж "Буна - яхтено пристанище" във ваканционното селище "Русалка". Според началника на РДНСК във Варна Галин Баев, ако съдебното решение бъде обжалвано в тридневния законов срок и бъде потвърдено от върховната съдебна инстанция, премахването на буната ще стане до 15 декември.


Според Баев вече е определена и компанията, която ще извърши разрушаването. Въпреки изчакването на края на всички съдебни процедури днес Баев беше категоричен, че яхтеният порт в курорта "Русалка", собственост на Николай и Евгения Баневи, ще бъде премахнат, защото е незаконно построен."Ако Баневи не премахнат порта сами, строителният контрол ще свърши работата и ще им прати сметката", каза началникът на РДНСК във Варна.


Освен с премахването на незаконните постройки в имота им Баневи имат неприятности и с прокуратурата в Каварна, която разследва сигнали за нерегламентирано събиране на такса за достъп до плажа на комплекса, който е възпрепятстван вече няколко години.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK