Започна събарянето на хотел "Рамона" на плажа "Кабакум"

Започна събарянето на триетажния хотел "Рамона", който се намира на  плажа "Кабакум" до Варна и не разполага със строителни книжа. Това съобщи кореспондентът на "Дневник" в града, който пътува към мястото.


Процедурата по обжалване на предписанието на строителния контрол продължи цели 6 години. Заповедта за премахването на хотел "Рамона" беше окончателно потвърдена преди няколко месеца с решение на Върховния административен съд.


От Районната дирекция на строителния контрол във Варна си бяха поставили за цел да сринат незаконния хотел със земята до 15 декември. Над 80 са заповедите за премахване на незаконни градежи, издадени от РДНСК - Варна от началото на годината.


Подробности очаквайте по-късно на www.dnevnik.bg и утре във в. "Дневник"

Коментари (54)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на о. Павел
  о. Павел
  Рейтинг: 571 Неутрално

  Много приятна новина. В предпоследното изречение "да сринат незаконният хотел" прилагателното не може да има пълен член, защото е свързано с допълнение, а не с подлог.

  Прочетете:http://www.veren.org/product.php?b=3922
 2. 2 Профил на merkel
  merkel
  Рейтинг: 853 Неутрално

  Д О Ж И В Я Х М Е !!!!!!!!!!!!!!

  НЕ вярвах че в моя живот ще доживея да съборят хотел и то на плажа на морето! Пише се история днес и то благодарение на волята на държавата и немския възпитаник Плевнелиев който не спря да повтаря закона и закон и трябва да се спазва! БРАВО!

  Сега наред е пристанището на Русалка собственост на червения олигарх дето слезнал от самолета на Майбаха Банев!

  Жалко че 2007 толкова НЕЗАКОННИ хотели бяха НАГЛО легализирани от тройната коалиция. Сега Плевнелиев освен строене на магистрали щеше да има и много хотели за събаряне!

 3. 3 Профил на chiko
  chiko
  Рейтинг: 402 Неутрално

  Този хотел поне от две години е необитаем. Свлачището е потрошило хотела, така че и да не се бута след време сам ще падне. Ама сега ще се отчете, че е бутнат хотел. А разстоянието между този хотел и хотелите в Ривиерата е около километър. От другата страна на "Рамона" сега се изгражда пък хотел, който е 500метра. Но всичко друго е законно, а само тоя почупен вече хотел се оказва незаконен)).

 4. 4 Профил на chiko
  chiko
  Рейтинг: 402 Неутрално

  Веднага някой е избързал да сложи минуси)) ? Защо ? Всеки, който е виждал "хотела" това лято (а аз съм го виждал доста години) сега смее с глас на тая новина)). Нека преди да го бутнат да покажат снимки на "хотела" и вие ще се смеете на новината за бутането)).

 5. 5 Профил на merkel
  merkel
  Рейтинг: 853 Неутрално

  До коментар [#3] от "chiko":

  Твоята ТРОЙНА КОАЛИЦИЯ даде златен шанс на всички комунисти-олигарси като Банев, Гергов и т.н. да озаконят през 2007-2008 всичко незоконно! А Б-я е законова държава!(в тоя случай за съжаление една хунта щеше да събори всичко което трябва да се събори)

  НО АВАНТАТА СВЪРШИ! Оттук нататък хванат ли ви хиените на Бойко следва рушене рушете рушене рушене.......ВАШИТЕ БЕЗОРАЗИЯ БЯХА ДОТУК!


  Следва продължение...................весеото село в Ивайловград!!!!!!

 6. 6 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1710 Неутрално

  До коментар [#5] от "merkel":

  Ако нещо незаконно е узаконено, то винаги има следи, и то достатъчно. Нищо не пречи да се развалят актовете и да се съборят и другите безумия.

  Браво за този хотел, нищо, че е капчица в морето - да продължават!

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 7. 7 Профил на Хриси
  Хриси
  Рейтинг: 1825 Любопитно

  Има там, точно след спирка "Журналист" едно недовъшрено творение на, по думите на местните, най-големия контрабандист в района, да вземат и него да бутнат, а?

  Some say the end is near, Some say we'll see Armageddon soon, I certainly hope we will, I sure could use a vacation from this bullshit three-ring circus sideshow.
 8. 8 Профил на merkel
  merkel
  Рейтинг: 853 Неутрално

  До коментар [#4] от "chiko":

  Моят минус е заради популизма събарят това а защоне събарят онова! Плевнелиев много ясно го каза няма значеине дали е замък или колиба всичко което е с влязла в сила присъда от съда СЕ СЪБАРЯ! Без значение весло село ли е енесебър ли е сергия за гащи ли е. НО за съжаление комунистите дадоха златен шанс на някоя от своите олигарси да легализират е точната дума своие ЗАМЪЦИ и хотели и сега с пръст не можеш да ги пипнеш! В съда ще паднат всички опити на ДНСК!

  Затова понякога не е добре да е демокрация и би било добре от време на време един човек да решава кое ад се събаря и кое не а не съда и закона. Защото в тоя случай заради ПРОДАЖНИ политици прокарали ПРОДАЖНИ И ИЗГОДНИ НА ОЛИГАРСИТЕ закони всички българи страдат за ЗЕЛЕНА И ЧИСТА БЪЛГАРИЯ!

 9. 9 Профил на merkel
  merkel
  Рейтинг: 853 Неутрално

  До коментар [#6] от "Тони!":

  НЕ и за съда. Следял съм внимателно темата! Но "легалицираните" и "узаконени" имоти на олигарсите благодарение на скандалнатапоправка на комунистите в предишния парламент не можеш и с пръст ги пипна по законовия начин! Вече редица опити на днск свършиха с пълен прова ли трите инстанции на ВАС решават против държавата!

  пс Но поне не успяха да узаконят "златна перла" и тя на две инстанции е решена в полза на днск! Следва последната инстанция която обаче Плевнелиев изрази безпокойство че се бави странно с решението си и ако сега се скрият по коледа и решат в полза на "мощните инвеститори"(така ги нарече Плевнелиев) както се боя че ще стане ще е наиситна нагло!

  Евгени Дайнов следи по-близо и от мен темата за златна перла!

 10. 10 Профил на 077888888888
  077888888888
  Рейтинг: 627 Весело

  Дайте видео, иначе не вервам.

  Да изгоним паплачта ГРОБ и спасим Родината.
 11. 11 Профил на chiko
  chiko
  Рейтинг: 402 Неутрално

  До Меркел

  Ти ако видиш "хотела" сега няма как да се смееш на новината. Бутат.........потрошен от свлачището хотел)). Впрочем тоя хотел от дълги години е там.
  А в съседство да "Рамона" (на около 500 м.) се гради сега огромен хотел. Но бъди сигурен (сигурна), че няма да го пипнат.
  Когато съборят нещо на някой тузар или назначен за такъв ела са обади)). Бутането в Несебър, сега на порутения хотел - прах в очите. Бутат на дребните риби това и онова. Всичко е толкова плоско.....
  С нетърпение чакам да видя бутането на Веселото село. Все още това село си стои....На хората в Несебър за отрицателно време им бутнаха етажите, а Веселото село нещо си стои още. Защо ли ????

 12. 12 Профил на chiko
  chiko
  Рейтинг: 402 Неутрално

  Лелеее - до Дайнов ли опря ? Потомствен комунист, който си живееше живота в Англия по времето на Тошова България. Ясна е твоята......)).

 13. 13 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1710 Неутрално

  До коментар [#9] от "merkel":

  Как да не можеш? те са узаконени по някакъв начин - щом са били незаконни, не са отговаряли на нещо - я не са имали строителни кинжа, я придобиването им е било незаконно, я не са съответствали на строителни норми, отстояния, височина, предназначения на земите и тн.
  За да се узаконят е имало прикриване на документи, промяна на предназначение и нарушаване на норми от местната община. Следите от това винаги остават - стига да има желаещ да ги изкара на светло.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 14. 14 Профил на boris_ivanov
  boris_ivanov
  Рейтинг: 458 Неутрално

  "Процедурата по обжалване на предписанието на строителния контрол продължи цели 6 години."

  Истинската новина е тази.

 15. 15 Профил на merkel
  merkel
  Рейтинг: 853 Неутрално

  До коментар [#13] от "Тони!":

  Не си следила внимателно! Едно от първите неща на тройнат коалиция беше да прокарат закон според който имаше определен период в който всеки можеше да си узакони незаконния имот! Което беше мега скандално ама тогава всички мълчаха включително и политиците защото им беше изгодно. И като свърши чак тогава се заговори. И сега тия които са били незаконни са превърнали незакнното в законно! Сеш ли се....голяма гавра.

 16. 16 Профил на merkel
  merkel
  Рейтинг: 853 Неутрално

  До коментар [#11] от "chiko":

  Ше го видя ако от дневник пуснат видеото....как да го видя като дори снимка няма?!?! Написали са че кореспондентът им е на път да се надяваме че и камера си има.

 17. 17 Профил на merkel
  merkel
  Рейтинг: 853 Неутрално

  Между другото по закон ако сам не разрушиш незаконната постройка(без значение каква е) държаватя я събаря в лицето на днска но след това те ще платиш не само цената на разрушаването но и допълнителна глоба задето не си го разрушил сам! При това глобите не бяха никак малки. Така че поне тука държавата си е вързала гащите и няма да е за сметка на данъкоплатеца!

 18. 18 Профил на bgkurshum
  bgkurshum
  Рейтинг: 642 Неутрално

  След като събори "яхтеното пристанище" на Банев в Русалка, Плевнелиев се прехвърли на "хотел" "Рамона".

  Разбира се, съборетини като тази трябва да бъдат разчиствани. Но това да се нарича "борба с незаконното строителство" е доста нагло. Още повече, че със съборетени, които са опасни за гражданите, е пълно в София, а и в други градове.

  На 11.07. да изринем сикаджията и мутренската му шайка! Този път завинаги!
 19. 19 Профил на d.berov
  d.berov
  Рейтинг: 659 Неутрално

  а Златна перла кога ще съборите?

 20. 20 Профил на bokko
  bokko
  Рейтинг: 571 Гневно

  Много сте изперкали хотела сам се е съборил а отрепките на управниците събират червени точки като лъжат хората . Видяхме най скъпия път гордостта на ББ какво стана след един дъжд

 21. 21 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1710 Неутрално

  До коментар [#15] от "merkel":

  По този закон може да се узакони нещо, което е строено без разрешително и това е единственото нарушение. Ако строежа не отговаря на норми, изисквания, ако няма законно придобиване, ако нарушава отстояния - то по този законне може да се узакони.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 22. 22 Профил на niakoi_si
  niakoi_si
  Рейтинг: 684 Неутрално

  До коментар [#2] от "merkel":

  Какво си доживял бе дебил. Събарят 3 етажна барака, която някой безумен идиот беше построил в свлачище. Въпросната сграда щеше да падне сама след най много година и поради това не се използваше!

  Ако твоя патрон е толкоз отракан да мръдне малко на юг и да види как един хотел с разгърната площ колкото на малко село се мъдри върху вълнолома - АБСОЛЮТНО ПРОТИВОЗАКОННО. Въобще цялата плажна ивица на Кабакум е застроена незаконно! Но Геройко с роклята тях няма да ги пипне, защото са едри риби а той е ШУБЕ!

 23. 23 Профил на chiko
  chiko
  Рейтинг: 402 Неутрално

  До Меркел

  Ще е интересно да има кадри от "хотела" в сегашното му състояние преди да бъде бутнат)). Мога да ти кажа, че ако сега си пред "хотела" ще те е страх да влезеш вътре, защото впечатлението е ужасно.
  Някой е писал за яхтеното пристанище - такова всъщност не е имало. Просто направили един кей и го нарекли пристанище. Освен това все пак не стана ясно дали го бутнаха. В медиите се говореше доста за това "пристанище" преди да го бутнат, но после нещо се млъкна по въпроса.

 24. 24 Профил на merkel
  merkel
  Рейтинг: 853 Неутрално

  До коментар [#19] от "d.berov":

  Абе вие защо не следите поне новините бре?

  Златна перла е на трета инстанция на ВАС! Първите две инстанции са с решения в полза на държавата! Ако и третата потвърди то през 2011 реално златна перла ще бъде съборена!

 25. 25 Профил на chiko
  chiko
  Рейтинг: 402 Неутрално

  До номер 22

  Не забравяй, че на изток България граничи с ТИМ. Тоя хотел , за който говориш и който още се изгражда няма да го пипнат с пръст. Впрочем пред него преди 2 години разшириха плажната ивица многократно. Не знам как и какво са бърникали, но имаше там едно малко плажче (ходеха нудисти), а сега е една доста голяма ивица. Но не е за чудене - другарите могат да променят и природата)).
  Освен това в района около "Журналист" тази година откриха един огромен комплекс. Естествено всичко е законно.

 26. 26 Профил на anonimen
  anonimen
  Рейтинг: 627 Неутрално

  Събарят необитаем хотел, порутен от свлачище... И всички гербери са в екстаз. Хотелите на бандитите отдавна са узаконени и няма с пръстче да ги докоснат.

 27. 27
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 28. 28 Профил на Хриси
  Хриси
  Рейтинг: 1825 Неутрално

  До коментар [#27] от "chiko":

  Еййй, аз точно за това говорех! Само че миналата година беше недостроено.
  Нищо де, като знам наоколо какво е, нищо чудно един прекрасен ден гостите на хотела да се събудят директно в морето.

  Some say the end is near, Some say we'll see Armageddon soon, I certainly hope we will, I sure could use a vacation from this bullshit three-ring circus sideshow.
 29. 29 Профил на др. Иванов
  др. Иванов
  Рейтинг: 684 Неутрално

  Егати глупостите!

  Комунист - реформатор, реформатор - милиционер, милиционер - агент, в един и същи строй!
 30. 30 Профил на ergen4ev
  ergen4ev
  Рейтинг: 458 Неутрално

  ако бутането на 3 етажно хотелче така или иначе повлечено от свлачище отнема 6 год тогава колко ли ще отнеме бутането на онези палати около язовири и всякви други незаконни тузарски имоти
  само силно земетресение може но не и закон

 31. 31 Профил на mashke
  mashke
  Рейтинг: 451 Весело

  когато съборят кичозните хотели на баш бандюгите, ще повярвам,сега не вярвам на поредните пушилки! АМИН!

 32. 32 Профил на СДС
  СДС
  Рейтинг: 1419 Весело

  ей го хотела. козирката се лющи сама. голямо качество, няма що. не си е платол човека за разрешително-събарят го.
  ако кмета не се облажи, няма да мине номера...
  http://www.24chasa.bg/Images/Cache/Image_684375_6.jpg

  nemo malus felix, minime corruptor.
 33. 33 Профил на diegos
  diegos
  Рейтинг: 1167 Неутрално

  Трябва да имаш голямо въображение, да наречеш това нещо ХОТЕЛ... евентуално може да мине за къща преработена в семеен хотел... но пък как звучи- БУТАТ ХОТЕЛ... хотел е онова на Георги Илиев на плажа... а да го бутнат де?! Или един друг дето не е на плажа даже, ами е нагазил в морето и е на една трибуквена групировка от Варна... ще бутнат ама... друг път

 34. 34 Профил на СДС
  СДС
  Рейтинг: 1419 Весело

  "Сградата е построена в периода 1994-1995 г. изцяло в границите на собствения ми имот, казва собственикът. Тя е в процес на узаконяване, 12 г. за нея били плащани данък сгради и такса смет, твърди той."
  тогава си е купил парцела, земята беше много евтина, след като така нар. "варненски пирамиди" изсмукаха от града около 350 милиона долара. Апартаменти и земи бяха на безценица. Облажиха се пак червените севастократори, чийто замисъл бяха и пирамидите...
  собственикът е софиянец, явно не е платил на когото трябва вв Варна. инак хотела е много малък и 6г е необитаем...по-добре да се събори и да се построи наново, както и ще стане. Сега ще се появят хора, които да убедят софиянеца да продаде петното и след това ще се укрепи терена, прокара ел. мржа и канализация и
  ще се пръкне едно хотелче , не на 3, а на 10 етажа...

  nemo malus felix, minime corruptor.
 35. 35
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 36. 36 Профил на Milen Ivanov
  Milen Ivanov
  Рейтинг: 684 Неутрално

  До коментар [#13] от "Тони!":

  По-точно е да се каже, че ако нещо незаконно е узаконено, то могат да бъдат подведени под отговорност узаконилите го. Иначе стореното сторено. Ама надали някой ще понесе отговорност: такива неща у нас не се случват.

  Гледайте новия сериал "Сюнет за Сергюн".
 37. 37 Профил на niakoi_si
  niakoi_si
  Рейтинг: 684 Неутрално

  До коментар [#25] от "chiko":

  Ами аз имах предвид южния край на Кабакум където се мъдри един друг огромен хотел върху самия вълнолом. Достъпа до вълнолома е "ограничен" според табелата на желязната ограда. Узурпирали са целия бряг и го пазят с въоражена охрана.

  Ей тия ако ги пипне Геройко ще го призная за мъж. Докато бута полуразрушени бунгала, ще си остане жена в рокля без топки!

 38. 38 Профил на schleimer
  schleimer
  Рейтинг: 981 Неутрално

  Дневник, ако сте истински журналисти, сложете снимка на хотела, преди започване на събарянето. Нека всички видят, какво точно се събаря и да направят сами преценка, за какво иде реч.

 39. 39 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1710 Неутрално

  До коментар [#36] от "Milen.Ivanov":

  Да, именно, това имах предвид, мерси!

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 40. 40 Профил на niakoi_si
  niakoi_si
  Рейтинг: 684 Неутрално

  До коментар [#38] от "schleimer":

  Да бе. В момента Бойко и Прокопиев са в добри отношения. Общо взето Дневник взе да заприличва на Новинар по слагачество на властта.

 41. 41 Профил на петро
  петро
  Рейтинг: 571 Неутрално

  Хайде "варненски", няма ли да "качиш" видео, за да се изкефим!!!

 42. 42 Профил на merkel
  merkel
  Рейтинг: 853 Неутрално

  хахахаха получи се много неприятно за ДНСКА

  Най-малко 50 дни ще са необходими за събарянето на "Рамона", уточни Баев. Хотелът е построен на такова място, което не позволява влизането на механизация.

  Всичко се събаря на ръка и е много трудно, обясни Галин Баев.

  В крайна сметак дори със събарянето държавата е прецакана!

 43. 43 Профил на wreck
  wreck
  Рейтинг: 1127 Неутрално

  До коментар [#42] от "merkel":

  попай, ти си гербаджийче, що не предложиш на Аню да изпрати една фрегата да го гръмне откъм морето?

  You should never underestimate the predictability of stupidity .
 44. 44
  ****

  Този коментар беше изтрит в 14:54 на 06/12/2010 от неговия автор.

 45. 45 Профил на teab
  teab
  Рейтинг: Неутрално  До коментар [#43] от "wreck":

  Те това вече е решение на проблема!

  А ето малко видео - http://www.btv.bg/story/792630250-Sabaryat_22_nezakonni_obekta_vav_Varna.html

  За хотела де, не за залповете на фрегатите

 46. 46 Профил на wreck
  wreck
  Рейтинг: 1127 Неутрално

  До коментар [#45] от "teab":

  Интересно, как се събаря басейн?

  You should never underestimate the predictability of stupidity .
 47. 47 Профил на Преспанец
  Преспанец
  Рейтинг: 515 Неутрално

  Доживях да чуя за събаряне на хотел...

 48. 48 Профил на berbenkov
  berbenkov
  Рейтинг: 1416 Весело

  Много шум
  за един скапан хотел
  от "Кабакум"!

  www.berbenkov.hit.bg
 49. 49 Профил на KOBOLD
  KOBOLD
  Рейтинг: 1191 Неутрално

  Те ги строят , а аз ги бутам....

  When yields declined in silver mines across Saxony in the 16th. Century, Kobold was blamed for stealing the silver and leaving behind worthless rock.
 50. 50 Профил на Преспанец
  Преспанец
  Рейтинг: 515 Неутрално

  До коментар [#48] от "berbenkov":

  Ама ако не го бяха съборили много шум щеше да се дигне, а? Щяхте тука някои съфорумници да ни обяснявате какъв е Бойко. Редно е сега Боко да си получи поздравленията ви!

 51. 51 Профил на berbenkov
  berbenkov
  Рейтинг: 1416 Весело

  До коментар [#50] от "Някoй си":

  Да живей Бат Боко -
  мушморко!
  Много е смел.
  Събаря цял хотел!!!

  www.berbenkov.hit.bg
 52. 52 Профил на KOBOLD
  KOBOLD
  Рейтинг: 1191 Неутрално

  Аз ги бутам, а те ги строят...

  When yields declined in silver mines across Saxony in the 16th. Century, Kobold was blamed for stealing the silver and leaving behind worthless rock.
 53. 53 Профил на бай Петко
  бай Петко
  Рейтинг: 515 Неутрално

  Какво се радвате наивници? Когато Плевнелиев бутне Дюн и още няколко напълно незаконни хотела на плажа между слънчев бряг и Равда тогава ще му повярвам, а това че е бутнал някаква 3 етажна къща е евтин ПР за офцете.

 54. 54 Профил на fallig_angel_
  fallig_angel_
  Рейтинг: 233 Неутрално

  Много ми е странно защо почнаха от тези дребните- етажче, малка къщичка, малко хотелченце. Кога ще почнат с истинските нарушители онези големите лъскавите , дето сигурно и разрешително за тоалет намат?

  А докато бутат малките парите ще свършат и няма да има за големите.

  My candle burns at both ends It will not last the night; But ah, my foes, and oh, my friends - It gives a lovely light.
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK