Български емигрант в Швейцария ще бяга благотворително за "Карин дом"

Николай Нешев

Николай НешевБългарин Николай Нешев (32г.), който в момента живее в Швейцария" обяви началото на инициативата си Run With Hope". Тя е в подкрепа на варненския "Карин дом" - дневен център за деца с церебрална парализа . През тази година Нешев ще участва в различни състезания като има за цел да пробяга над 1500 км до края на годината.


Парите които успее да набере от спонсори и специално създадената за целта страница за дарения ще бъдат вложени в изграждането на интегриран детски кът за хлапетата със специални нужди, в парка на Карин дом. Целта на Николай, който от години живее и работи в Лозана е да събере 5 000 ритански лири. 


"През 2011-та искам да променя нещо за себе си, затова си поставих за цел да завърша полу маратон, маратон и да пробягам повече от 1500 км в тренировки и състезания за цялата година, казва Николай Нешев. Целта е амбициозна за човек като мен, който никога не е спортувал активно, но смятам, че имам силите и волята да я постигна", споделя той.
Освен за здраве Нешев намира мотивация за начинанието си и в благотворителността. "Мисля, че би било невероятно ако със бягането си мога да въздействам или да помогна на хората окло себе си, да ги накарам да променят нещо поне в самите тях ако не около.


Така се роди идеята да тичам за благотворителност, беше въпрос само на няколко минути прекарани в интернет за да намеря обща информация как да започна.", разказва ентусиастът. След кратко проучване той бързо избира своята кауза – "Карин дом". Свързва се с екипа на фондацията и преди около месец им представя своята идея, която те с радост подкрепили. 


"От началото на тренировките си успях да сваля 6 кг и да пробягам почти 500 км по улиците на Лозана. Да ставам сутрин около 5 часа за да тичам, вече не ми пречи. Мисълта, че усилията ми могат да помогнат на дете, ми помага да преодолея желанието да поспя още малко или просто да пропусна тренировка. ", споделя още Николай Нешев.


В програмата си за годината до момента Нешев има подтвърдени четири състезания, но надеждата му е, че ще успява да се включва в по едно всеки месец до края на годината. Първото се е провело през Март в Керзерс, Швейцария. "Беше много вълнуващо.


Успях да пробягам дистанцията от 15 км за 1:18:48, което е страхотно, тъй като целта която си бях поставил бе време от 1:30", коментира Николай. Следващто му състезание е в края на Април, когато ще трябва да преодолее дистанцията от 20 км на юбилейното 30-о издание на "20 km de Lausanne". В средата на Май пък ще участва в "Маратонът на Женева за УНИЦЕФ".


Най-трудното предизвикателство пред Николай ще бъде "Маратонът на Лозана", през Октомври, с дължина 42.2 км. "За да издържи човек подобно изпитание трябва да е пределно мотивиран и много добре подготвен. За себе си смятам, че мотивацията вече я имам, остава ми само да се подготвя.", казва той.

Ключови думи към статията:

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK